Βγάζουν «φωτιές» Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Gazzetta team
Βγάζουν «φωτιές» Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

bet365

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα απόψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (22:00, Ote Sports), με τα επιθετικά επιτεύγματα των δύο ομάδων να εντυπωσιάζουν.

Οι δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες δίνουν μεγάλη μάχη για τον τίτλο, με τους «μερένγκες» να προηγούνται με διαφορά 4 βαθμών (70 έναντι 66) κι όπως γίνεται αντιληπτό η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη είναι η «Μπάρτσα», προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από τη «μισητή» αντίπαλό της. Τυχόν νίκη της Ρεάλ, εννέα στροφές πριν το φινάλει, ουσιαστικά θα θέσει εκτός τίτλου τους Καταλανούς και θα φέρει τη «βασίλισσα» ακόμη πιο κοντά στην κατάκτησή του.

Για τους λάτρεις των στατιστικών υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Στο αποψινό ματς θα αναμετρηθούν οι δύο πιο «παραγωγικές» ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα των 81 γκολ και η Ρεάλ των 77.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 25 τέρματα προηγείται στον πίνακα των σκόρερ, έναντι 18 του Λιονέλ Μέσι, που ακολουθεί πίσω από το Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο (22 γκολ).
  • *Ο ρέφερι του ντέρμπι, Ουντιάνο Μαγένκο, δεν έχει δώσει μέχρι τώρα κόκκινη κάρτα σε κάποιο από τα παιχνίδια που έχει «σφυρίξει».
  • Είκοσι δύο τέρματα είναι το παθητικό της «Μπάρτσα», ενώ 26 έχει δεχτεί η γηπεδούχος, Ρεάλ Μαδρίτης. Περίπου το 1/4 των τερμάτων που έχει πετύχει η Μπαρτσελόνα (81) έχουν επιτευχθεί πριν τη λήξη του ημιχρόνου (19), ενώ περισσότερο από το 1/4 των γκολ της «βασίλισσας» (77) έχουν μπει στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου (20).
  • Η τελευταία φορά που η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι γνώρισε την ήττα ήταν στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο «Καμπ Νου», χάρις στα γκολ των Νεϊμάρ και Σάντσες.
  • Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέχουν τη δεύτερη και τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 22 και 26 γκολ αντίστοιχα, έναντι 21 της Ατλέτικο Μαδρίτης.
  • Κορυφαία ομάδα στον τομέα της οργάνωσης είναι η Μπαρτσελόνα, με 18.502 πάσες, εκ των οποίων το 88.6% έχουν τελειώσει με θετικό τρόπο. Οι «μερένγκες» ακολουθούν με 14.921, εκ των οποίων το 85.7% έχουν αποδόσει.
  • Τα περισσότερα φάουλ στο πρωτάθλημα έχουν υποστεί δύο παίκτες που θα συμμετέχουν στην αποψινή μάχη του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Νεϊμάρ έχει κερδίσει 61, ενώ 49 ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
  • Ο Τσάβι οδηγεί την κούρσα του κορυφαίου πασέρ στο πρωτάθλημα (2.030, εκ των οποίων οι 1.584 έχουν αποδέκτες τους επιθετικούς. Ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ στον τομέα αυτό είναι ο Κροάτης, Λούκα Μόντριτς με 1.548.
 

LA LIGA Τελευταία Νέα