Ανόβερο - Ντόρτμουντ 0-3

Ανόβερο - Ντόρτμουντ 0-3

bet365

Η Ντόρτμουντ πέρασε από το Ανόβερο (0-3) και διατήρησε τη 2η θέση μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι κόντρα στην Σάλκε. Πρώτη νίκη για Στέφενς.

Λίγες ώρες αφού έμαθε ότι θα παίξει ξανά με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ αν και άργησε να ξυπνήσει έκανε καλή εμφάνιση κόντρα μακριά από την έδρα της και κράτησε τη θέση που έχει ακόμα ενδιαφέρον για το ποιος θα την κατακτήσει. Οσον αφορά την αντίπαλό της στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, Σάλκε, επικράτησε εντός της Μπραουνσβάιγκ και παρέμεινε στο -1. Αυτή ήταν η 3η νίκη στα τελευταία 4 ματς για την Μπορούσια που επέστρεψε στα τρίποντα μετά την ήττα στο «Signal-Iduna Park» από την Γκλάντμπαχ. Πρώτη νίκη στον πάγκο της Στουτγκάρδης για τον Ολλανδό μέχρι πρότινος τεχνικό του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς.

Νίκη και τώρα Σάλκε για την Ντόρτμουντ
Η πρώτη φάση ήταν για την φιναλίστ της κορυφαίας διοργάνωσης, με τον Γκροσκρόιτς να σουτάρει άουτ με το αριστερό (14'), όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα και βρέθηκαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 18' ο Χόφμαν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με ξερό δεξί μέσα από την περιοχή μετά το φάουλ του Χούστι και στο 30' ο αρχηγός του Ανόβερο, Στιντλ, έκανε καλό σουτ όμως ο Βαϊντενφέλερ ήταν εκεί που έπρεπε και απέκρουσε. Το σκορ άνοιξε στο 43' για την Μπορούσια και για να γίνει αυτό έβαλε το… κεφάλι του ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που ήταν ξανά βασικός. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ μετά από γέμισμα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά και έδωσε πάρε-βάλε στον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ματς Χούμελς, ο οποίος με προβολή έγραψε το 0-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως έκλεισε το πρώτο για την Μπορούσια. Με γκολ δηλαδή, το οποίο πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ, που από το καλοκαίρι θα παίζει στην Μπάγερν, πήρε μακρινή πάσα στην αντεπίθεση στα αριστερά, συνέκλινε, απέφυγε τέσσερις παίκτες του Ανόβερο και με δυνατό σουτ από το πέναλτι τίναξε τα δίχτυα του Τσίλερ γράφοντας το 0-2 και πετυχαίνοντας το 16ο τέρμα του στη φετινή Bundesliga. Προς το τέλος του ματς μπήκε αλλαγή ο Μάρκο Ρόις και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90' από γύρισμα του Σίμπερ, στο επόμενο λεπτό πέρασε τον Τσίλερ και στην κενή εστία έγραψε το τελικό 0-3 για την ομάδα του Κλοπ.

Εύκολα η Σάλκε
Η Σάλκε ήταν… καταιγίδα και έστω και αν στο τέλος αγχώθηκε, επιβλήθηκε 3-1 της Μπράουνσβαϊγκ και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Οι μπλε ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και μετά τις ευκαιρίες με τους Γκορέτσκα (2’) και Μπόατενγκ (6’), ο πρώτος άνοιξε το σκορ στο 17’. Ο μέσος της Σάλκε έκανε το μακρινό σουτ και αιφνιδίασε τον Ντάβαρι, που φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ, για το 1-0! Οι παίκτες του Κέλερ συνέχισαν να… πυροβολούν την αντίπαλη εστία και μέσα σε όλα μάθαμε ότι ο Αϊχάν μπορεί να εκτελεί και φάουλ, αναγκάζοντας τον Ντάβαρι σε δύσκολη απόκρουση στο 24’. Χούντελαρ (35’, 45’), Μάιερ (38’) και Γκορέτσκα (43’) έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με την μοναδική αξιόλογη τελική για τους φιλοξενούμενους να έρχεται στο 41’ με τον Φίτσνερ. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Χούντελαρ να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 49’ από κοντά, όμως να παίρνει το αίμα του πίσω στο 66’. Ο Ολλανδός εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε ξανά στα δίχτυα του Ντάβαρι για το 2-0. Λίγο νωρίτερο ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπράουνσβαϊγκ, Ελαμπντελαουί, είχε απειλήσει στο 57’ και στο 81’ από δικό του σουτ η μπάλα κατέληξε στον Κέσελ, που μείωσε σε 2-1. Οι παίκτες του Κέλερ αγχώθηκαν μετά από τόσες χαμένες ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ελαμπντελαουί στο 83', όμως στις καθυστερήσεις ο Σαλάι τελείωσε το παιχνίδι, όταν με δεύτερη προσπάθεια και αρκετή δόση τύχης (ο Ντάβαρι έβγαλε το πρώτο σουτ, το δεύτερο έγινε με κόντρα) έκανε το 3-1.

Εμεινε στην 6άδα η Βόλφσμπουργκ
Λίγο έλλειψε να υποστεί οδυνηρή εντός έδρας ήττα η ομάδα του Χέκινγκ που βρέθηκε να χάνει από την θαυματουργή φέτος Αουγκσμπουργκ, όμως με γκολ του Ολιτς στο τέλος πήρε τον βαθμό (1-1) και κράτησε την 6η θέση που οδηγεί στο Europa League. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Χαλίλ Αλτιντοπ έφυγε στην κόντρα, μάζεψε γύρω του τέσσερις παίκτες και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τομπίας Βέρνερ, ο οποίος έκανε όμορφη κίνηση και εκπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής στο παραθυράκι για το 0-1. Οπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη οι Λύκοι προσπάθησαν να πιέσουν και να πετύχουν το γκολ που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν τη νίκη, όμως τελικά πήραν απλά την ισοπαλία στο 81' μετά από ασίστ του Ροδρίγες στον Ολιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-1. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι αφού ο Κέβιν Ντε Μπρούιν είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Επιτέλους νίκη για Στουτγκάρδη
Ο Μαξίμ έβαλε τέλος στο χειρότερο σερί στην ιστορία της Στουτγκάρδης, καθώς με δικό του γκολ οι Σουηβοί επιβλήθηκαν 1-0 του Αμβούργο στην πρώτη του νίκη του Στέφενς στον πάγκο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να χάνουν την πρώτη διπλή ευκαιρία στο 7’ με τους Τραορέ και Ιμπίσεβιτς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος, όμως οι Σουηβοί έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ξανά στο 17’ με κεφαλιά του Ιμπίσεβιτς. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 20’ και έπρεπε να φτάσουμε στο 34’ για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία του Αμβούργου με το μακρινό σουτ του Μπαντέλι. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να μένουν από νωρίς με 10 παίκτες. Στο 53’ ο Τσαλχάνογλου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Γκέντνερ και οι Σουηβοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να βγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους στα καρέ του Αμβούργου και το χρυσό γκολ ήρθε στο 69’, με τον Μαξίμ να κάνει από κοντά εύκολα το 1-0! Οι παίκτες του Σλόμκα τα έπαιξαν όλα για όλα στο τέλος, μόνο και μόνο για να… γλιτώσουν από το 2-0, με τους Κακάου και Ιμπίσεβιτς να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή (21/03)

Φράιμπουργκ-Βέρντερ 3-1
(15' Σούστερ, 53' Κλάους, 59' Μεχμέντι - 70' Πέτερσεν)

Σάββατο (22/03)

Σάλκε-Μπράουνσβαϊγκ 3-1
(17' Γκορέτσκα, 66' Χούντελαρ, 90+3' Σαλάι - 81' Κέσελ)

Στουτγκάρδη-Αμβούργο 1-0
(69' Μαξίμ)

Ανόβερο-Ντόρτμουντ 0-3
(43' Χούμελς, 52' Λεβαντόφσκι, 90+1' Ρόις)

Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-1
(81' Όλιτς - 43' Βέρνερ)

Μάιντς-Μπάγερν 0-2
(82' Σβάινσταϊγκερ, 86' Γκέτσε)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα (19:30)

Κυριακή (23/03)

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ (16:30)
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (18:30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα