Αποχώρηση και... πωλητήριο από Κούγια!

Δημήτρης Τομαράς
Αποχώρηση και... πωλητήριο από Κούγια!

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε με τον τρόπο του νέα αποχώρηση από την Παναχαϊκή διευκρινίζοντας πως η ομάδα δεν... χαρίζεται αλλά πωλείται.

Ο ισχυρός άνδρας των Πατρινών σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης όρισε ως τιμή πώλησης το 1 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Έχω δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω να πάρω το 1/6 των χρημάτων. Δεν την δίνω τσάμπα την ομάδα. Κατά τα άλλα 380.000 ευρώ είναι τα χρέη σε ΙΚΑ και εφορία, κανονισμένα σε δόσεις.

Υπάρχει συμφωνία με τον κ. Φυντάνη και εάν δεν υπάρξει αγοραστής και οι παίκτες δείξουν ότι στηρίζουν την ομάδα, τότε θα παραμείνει ο κ. Φυντάνης. Μία ακόμη λύση είναι να εκχωρήσω τις μετοχές μου και να δώσω την διαχείριση, σε πρόσωπο που θα καλύψει προϋπολογισμό, την λειτουργία της ομάδας και τις δόσεις.

Εάν δεν υπάρξει αγορά και αξιόπιστο πρόσωπο θα λύσω και θα καθαρίσω την εταιρία. Αυτοί που λένε ότι η Παναχαϊκή είναι μεγάλη ομάδα και γωνιακό μαγαζί έχουν την χρυσή ευκαιρία, με ελάχιστα χρέη και ελάχιστο ποσό, να κάνουν αυτό που πρέπει. Είναι μία ανοιχτή πρόσκληση στον Δήμο Πατρέων.

Από σήμερα μπορούν να έχουν πραγματικά ένα ελεύθερο πεδίο. Όπως παλιότερα ο κ. Φούρας είχε φέρει τον κ. Καϋμενάκη». Ο Αλέξης Κούγιας έριξε το... μπαλάκι στους παίκτες τονίζοντας πως από το εάν θα δεχθούν ή όχι τις μειώσεις που τους έχουν προταθεί θα κριθεί το μέλλον της ομάδας.

«Αύριο θα έχουμε ανακοινώσεις. Αμέσως μετά θα πάω να μιλήσω μαζί τους (σ.σ. με τους παίκτες). Η θέση μου είναι απόλυτη: Δεν θέλω να μείνω άλλο στην Πάτρα. Δεν θέλω να είμαι πρόεδρος της Παναχαϊκής». Σχετικά με την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή υπογράμμισε πως «από αύριο μπορούν ελεύθερα να πάνε να βρουν αγοραστή. Μπορούν να πάρουν την ομάδα και έχουν κάνει και ανακοινώσεις. Ήρθε η ωρα να αναλάβουν.

Οι οργανωμένοι μπορούν επίσης να πάρουν την ομάδα». Ο Κούγιας έσπευσε να διευκρινίσει πως σταματά άμεσα να πληρώνει το παραμικρό και ό,τι η προσπάθειά του θα γίνει μόνο για τους παίκτες που θα μείνουν και μέσα σε λογικά πλαίσια.

Κατέστησε σαφές πως ο εκβιασμός προς το μέρους του από παίκτες από την Πάτρα δεν γίνεται να συνεχιστεί. «Σήκωσα αυτή την μεγάλη ομάδα χωρίς καμία βοήθεια τόσο καιρό. Ωραίες οι συγκεντρώσεις, όμως έφτασε η ώρα που πληρώσουν. Το κορόϊδο σταματάει να πληρώνει. Επιτέλους να βρουν και έναν αντάξιο προπονητή της Παναχαϊκής».

Ο Κούγιας έκανε επίθεση και προς τον Παναιγιάλειο. «Ο πολιτισμός της Πάτρας δεν έχει σχέση με την αλητεία αυτής της πόλης. Αυτά που συναντήσαμε στο Αίγιο δεν τα έχω συναντήσει πουθενά. Εύχομαι να μην ανέβει ο Παναιγιάλειος και εύχομαι να μην ξανασυναντηθούμε», σχολίασε. Τέλος τόνισε πως οι Πλέγας και Χοτζάλι θα μεταβούν στην Ιταλία για να δοκιμαστούν από την Αταλάντα.

 

Τελευταία Νέα