Στο Μπερναμπέου με τον Μπουρούση και την παρέα του! (pics)

Στο Μπερναμπέου με τον Μπουρούση και την παρέα του! (pics)

Στο Μπερναμπέου με τον Μπουρούση και την παρέα του! (pics)

bet365

O απεσταλμένος του gazzetta.gr στην Μαδρίτη, Αντώνης Καλκαβούρας, παρακολούθησε τον αγώνα της “βασίλισσας” με την Σάλκε (3-1) παρέα με τους παίκτες της μπασκετικής Ρεάλ και μεταφέρει εικόνες κι εντυπώσεις. “Kερδισμένος” ο Παπαδόπουλος!

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο έξω από την θύρα 43 του επιβλητικού “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, όπου βρίσκεται η είσοδος των VIP προσκεκλημένων και όλων όσων έχουν πρόσβαση στις “βασιλικές” σουίτες του γηπέδου, που μπορεί εξωτερικά να μοιάζει πολύ παλιό (άλλωστε χτίστηκε το 1947), εσωτερικά όμως και ειδικότερα μετά την πρόσφατη ανακαίνιση (το είχα επισκεφτεί για πρώτη φορά το 2007, οπότε μπορούσα να διακρίνω την διαφορά), είναι “παλάτι”!

Τι κι αν η “βασίλισσα” είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους “8” του Champions League από το πρώτο παιχνίδι με το επιβλητικό 6-1 στο Γκελζενκίρχεν, χθες το απόγευμα, στην καλοκαιρινή Μαδρίτη, όλα κυλούσαν στους ρυθμούς του επαναληπτικού αγώνα. Ο προπονητής της μπασκετικής Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, είχε βάλει επίτηδες νωρίς την προπόνηση, για να μπορέσουν οι παίκτεςτου να δουν από κοντά το παιχνίδι κι έτσι ο Γιάννης Μπουρούσης και η παρέα του ήρθαν στο γήπεδο, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ...


Η μισή δωδεκάδα της Ρεάλ στο Μπερναμπέου!

Μαζί με τον 30χρονο Έλληνα διεθνή σέντερ, ήρθαν το “μυαλό” της Κυπελλούχου Ισπανίας, Σέρχιο Ροντρίγκεζ, o “καυτός” Σερχιο Γιούλ και οι τρεις από τους τέσσερις Αμερικάνους της ομάδας, ο Μάρκους Σλότερ, ο Τρέμελ Ντάρντεν και ο Ντάντεϊ Ντρέϊπερ (κροατικό διαβατήριο), που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα μυημένοι στα της “ασπρόμαυρης θεάς” και ένθερμοι υποστηρικτές του Κριστιάνο Ρονάλντο. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία είχε επέμβει για να συλλάβει ορισμένους μεθυσμένους οπαδούς της Σαλκε, γι’ αυτό και στο σημείο δεν βρίσκονταν πολλοί Ισπανοί φίλαθλοι, αλλά όσοι ήταν εκεί, αποθέωσαν τους έξι παίκτες της Ρεάλ και τους ζήτησαν το πρωτάθλημα, την Ευρωλίγκα και φυσικά τη νίκη στον αυριανό (20/03, 21.45) αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.


Ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μία παρέα!

Μπαίνοντας στην σουίτα της ομάδας μπάσκετ, πέρα από “βασιλική” περιποίηση σε ποτά, φαγητό, καφέ και γλυκά, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διαφορετικά το παιχνίδι, να μελετήσει τον τρόπο που κινούνται στο τερέν οι παίκτες και γενικότερα να απολαύσει υψηλού επιπέδου θέαμα! Καθισμένος δίπλα στον κορυφαίο ίσως πλέϊ-μέϊκερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, Σέρχιο Ροντρίγκεζ και λάτρη των ελληνικών νησιών, είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω πόσο “δεμένοι” είναι οι μπασκετμπολίστες της περυσινής φιναλίστ της Ευρωλίγκα με τους ποδοσφαιριστές και πόσο φυσικά θαυμάζουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόλις ο “CR7” σκόραρε, όλοι πανηγύρισαν έξαλλα και τα δύο γκολ του και σηκώθηκαν από τη θέση τους και στα δύο δοκάρια, επειδή θέλουν να βγει πρώτος σκόρερ (έχει 13 γκολ) και στο Champions League. Ο ηγέτης των “γκαλάκτικος”, άλλωστε, γουστάρει πολύ το μπάσκετ, όποτε μπορεί πηγαίνει στο “Παλάθιος ντε Ντεπόρτες”, διατηρεί φιλική σχέση με τον Σέρχιο Γιούλ και συμπαθεί πολύ τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος γενικά είναι πολύ δημοφιλής στην ισπανική πρωτεύουσα!


Καλά νέα για Εθνική και Κυριάκο!

Κι αν για τη Ρεάλ και τον Κάρλο Αντσελότι (έπαιξε χωρίς 6 βασικούς), το χθεσινό παιχνίδι ήταν μία καλή προπόνηση, ενόψει του κυριακάτικου “classico” με την Μπαρτσελόνα, που εν πολλοίς θα κρίνει και το εφετινό πρωτάθλημα, είχε μεγάλη σημασία και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα, ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο τραυματισμός του Γερμανού κεντρικού αμυντικού, Μπένεντικτ Χεβέντες, έδωσε την ευκαιρία στον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνιστεί 35 ποιοτικά λεπτά και να “τεστάρει” τις δυνάμεις του σε υψηλού επιπέδου παιχνίδι. Με δεδομένο ότι ο αρχηγός της Σάλκε τέθηκε νοκ-άουτ για σχεδόν έναν μήνα, ο 22χρονος Έλληνας διεθνής που έχασε σχεδόν έναν χρόνο λόγω χονδροπάθειας στο γόνατο και φέτος έχει παίξει μόνο σε 5 αγώνες, θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του, παίζοντας βασικός στην Μπουντεσλίγκα και θα μπορέσει έτσι να βρει ρυθμό και να είναι ετοιμοπόλεμος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αρχίζει σε 3 μήνες. Μετά το ματς, ο Κατερινιώτης άσος ήταν ενθουσιασμένος μπροστά σ’ αυτή την προοπτική και αυτό σίγουρα θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Φερνάντο Σάντος.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα