ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός άφησε το καλό του πρόσωπο στην Αθήνα, όμως, ένας «κεραυνός» του Ατζαγκούν στο 36' του έδωσε το «διπλό» μέσα στα Γιάννενα (0-1).

«Κεραυνός» made in Nigeria!

Πρέπει να γυρίσουμε αρκετούς μήνες πίσω για να θυμηθούμε ένα τόσο κακό ημίχρονο του φετινού Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε νευρικά, παραλίγο να κάνει... δώρο το γκολ στους γηπεδούχους(τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ίλιτς στο 4') και δεν θύμιζε σε τίποτα την εξαιρετική εικόνα που μας έχει συνηθίσει. Είναι ενδεικτικό το στατιστικό των 18 λαθών στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Δεκάδες λανθασμένες μεταβιβάσεις, σχεδόν καθόλου κίνηση χωρίς την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, παίζοντας με 3 στην άμυνα και κλείνοντας εξαιρετικά τους χώρους. Δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να δημιουργήσει φάσεις, παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας που είχε. Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ ήθελε να... μιμηθεί τον αντίπαλο του, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την κόντρα επίθεση και γενικά έδειχνε ικανοποιημένος, κρατώντας το μηδέν.

Το παιχνίδι κυλούσε... σβηστά προς την ανάπαυλα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την τελική πάσα και τις λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «κυανόλευκων». Φλύαρος και ακίνδυνος. Και, όμως! Κατάφερε να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο χάρη στον Ατζαγκούν!

Ο Νιγηριανός στο 36' είδε την μπάλα να έρχεται... γλυκά από τον αέρα, «όπλισε» και με ένα δυνατό σουτ την έστειλε εκεί που ήταν αδύνατο να την «βγάλει» ο Βελλίδης! Τρομερό γκολ από τον διεθνή μέσο που με την κλάση του έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους».

Γύρισε και το κράτησε

Στην επανάληψη και παρά το 1-0, η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε. Τα λάθη συνεχίστηκαν, ο ΠΑΣ βγήκε από το... καβούκι του όπως ήταν λογικό και ο Πετράκης ρίσκαρε με την είσοδο των Ακόστα, Στρούνα και Γιάκου. Το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, η είσοδος του Αμπέντ δεν άλλαξε κάτι στην κυκλοφορία και οι γηπεδούχοι πίεσαν τον αντίπαλό τους.

Ο Καπίνο ήταν σταθερός κάτω από την εστία, οι γηπεδούχοι παρά την κατοχή της μπάλας προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο και δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Oι «πράσινοι» παρότι έπαιξαν με την... φωτιά, δεν κάηκαν, επιστρέφουν στην Αθήνα με το «τρίποντο» και πλέον κοιτάζουν τον ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στον ΟΦΗ.

MAN OF THE MATCH: Σε ένα ματς, όπου ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτιάξει τις φάσεις που έπρεπε, εκείνος έκανε την διαφορά με γκολάρα! Ο Ατζαγκούν... καθάρισε για τους «πράσινους». Το «μπομπόνι» του στο 36' έφτανε και περίσσευε για να καταλήξει το «τρίποντο» στην ομάδα του. Ο πιτσιρικάς από την Νιγηρία επιβεβαίωσε το εξαιρετικό του πρόσωπο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και αποδεικνύεται ακόμη ένα «λαχείο» που προσφέρει!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Στέφανος Καπίνο. Εξαιρετικός ο νεαρός πορτιέρο στην εστία του Παναθηναϊκού. Είχε μερικές πολύ καλές αποκρούσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη που έδωσε στην άμυνά του. Σωστές τοποθετήσεις και «έξοδοι» από τον διεθνή άσο.

Από κει και πέρα, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Επέστρεψε στην φυσική του θέση, στο κέντρο της άμυνας. Έχει σημαντικές επεμβάσεις στο παιχνίδι του, με κορυφαία και καθοριστικότατη το τάκλιν στον Ίλιτς λίγο πριν ο φορ του ΠΑΣ στείλει την μπάλα στα δίχτυα στην αρχή του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η σημερινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες. Ο Αναστασίου χτυπούσε... καμπανάκια ολόκληρη την εβδομάδα αλλά παρά την νίκη και το «τρίποντο», οι «πράσινοι» έδειξαν πως είχαν αλλού το μυαλό τους. Αρκετά λάθη καθόλη την διάρκεια του ματς, αναίτια οπισθοχώρηση στο φινάλε που έδωσε στον ΠΑΣ την ευκαιρία να γίνει απειλητικός και να ψάξει πιο «ζεστά» την ισοφάριση.

Η ΓΚΑΦΑ: Έχει την τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα από τα... αποδυτήρια στον ΠΑΣ. Μόνος του απέναντι από τον Καπίνο και με όλο τον χρόνο και την... άνεση να σημαδέψει και να στείλει την μπάλα στο πλεκτό στο 4'. Ο Ίλιτς, όμως, προτίμησε να περάσει τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού και να δώσει την ευκαιρία στον Τριανταφυλλόπουλο να τον προλάβει προ κενής εστίας.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιάχος και οι βοηθοί του είχαν εύκολο έργο στους Ζωσιμάδες. Δεν τους «έκατσε» η δύσκολη φάση. Ο ρέφερι της αναμέτρησης θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσίασε ένα κακό πρόσωπο στα Γιάννενα, ωστόσο, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κερδίζουν ακόμη και όταν δεν είναι στην καλή τους μέρα. Το «τριφύλλι» βρήκε την λύση με την γκολάρα του Ατζαγκούν, κράτησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού και πήρε ένα ακόμη «τρίποντο» στον δρόμο προς τα πλέι-οφ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέντ), Καρέλης (72' Μπεργκ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα