ΟΦΗ - Απόλλων Σμ. 2-0 (vids)

ΟΦΗ - Απόλλων Σμ. 2-0 (vids)

bet365

Με 2 γκολ ο Παπάζογλου έδωσε την νίκη στον ΟΦΗ (2-0) κόντρα στον Απόλλωνα που έχει πολλά διαιτητικά παράπονα καθώς διαμαρτύρεται για γκολ που του ακυρώθηκαν!

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρια για τον ΟΦΗ, βρέθηκε ο Φερνάντεζ, που είχε μπροστά του τους Ζόρο, Τριποτσέρη, ενώ στα άκρα ήταν οι Στάθης και Μιλιάζες. Στον άξονα βρέθηκε ο Μακρής με τον Ντουντού και τον Μπανούση σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή βρέθηκε ο Παπάζογλου, τον οποίο πλαισίωσαν οι Περογαμβράκης και Ζε Εντουάρντο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την εστία του Απόλλωνα, με τους Σόντεμπεργκ, Δεληζήση στο κέντρο της άμυνας και τους Αργυρόπουλο, Παντελιάδη στα άκρα. Τσοκάνης και Κόρμπος ήταν στον άξονα, με τον Μίνγκα δεξιά, τον Λουσέρο αριστερά, ενώ πίσω από τον Πετρόπουλο κινούταν ο Άμπροουζ.

Ο ΟΦΗ τον έλεγχο...

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αφού στα ρώτα λεπτά είχαν τον πλήρη έλεγχο και ήταν αυτοί που έμοιαζαν πιο κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας ξεκίνησε πιο νωθρά, έχασε την μάχη του κέντρου και δεν έδειξε στην πράξη πως είναι αυτός που «καίγεται» για βαθμούς!

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 7', με τον Ζε Εντουάρντο να ξεφεύγει από τα μαρκαρίσματα και να παίρνει την κεφαλιά, αλλά να μην μπορεί να βρει στόχο, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Τζόρβα. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, έκανε στην συνέχεια μία τρομερή επέμβαση, καθώς στο 28' ο Μιλιάζες δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ από μακριά, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον πορτιέρο της Ταξιαρχίας, ο οποίος, όμως, κατάφερε να διώξει σε κόρνερ!

«Απάντηση» με... οφσάιντ!
Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 31', ο Απόλλωνας κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, με τον Δεληζήση, μάλιστα, να βρίσκει δίχτυα, σε μία φάση που λογίζεται ως μη γενόμενη, αφού ο αμυντικός της Ελαφράς Ταξιαρχίας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται!

Νέο γκολ, νέο οφσάιντ για τον Απόλλωνα!

Οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη, με τον Απόλλωνα να στέλνει για δεύτερη την μπάλα στα δίχτυα στο 46', με τον διαιτητή να ακυρώνει και ατή την φορά το τέρμα. Όπως στην φάση του πρώτου μέρους, έτσι και στην κεφαλιά του Μίνγκα, η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη, με τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται και πάλι. Όπως φαίνεται, όμως, στο βίντεο της αναμέτρησης, ο διαιτητής έχει δίκιο και στις δύο περιπτώσεις.

Προβάδισμα με Παπάζογλου

Ενώ ο Απόλλωνας έμοιαζε να έχει μπει δυνατά στην επανάληψη και να είναι κοντά στο γκολ, ο Παπάζογλου φρόντισε να βάλει... φρένο στις «ορέξεις» των φιλοξενούμενων, αφού με ένα προσωπικό και παλικαρίσιο τέρμα, κατάφερε να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν μετά από απομάκρυνση των συμπαικτών του στην άμυνα, κατάφερε να περάσει στον σπρίντ τον Σόντεμπεργκ, να μείνει όρθιος στο μαρκάρισμα του Σουηδού και με δυνατό σουτ από πολύ πλάγια θέση να ανοίξει το σκορ, με τον Τζόρβα να φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη.

Καμία απειλή από τον Απόλλωνα!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία, δεν είχε κανένα περιθώριο για απώλεια βαθμών και έτσι, μετά και το τέρμα που δέχτηκε, έπρεπε να ρισκάρει και να ψάξει την ισοφάριση. Παρά τις αλλαγές, όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του ΟΦΗ. Αντίθετα, οι Κρητικοί εκμεταλλεύονταν τους κενούς χώρους και δημιουργούσαν ρήγματα! Μάλιστα, λίγο έλειψε να σκοράρουν στο 86' με τον Ζε Εντουάρντο, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τζόρβα!

«Ταφόπλακα» και πάλι από τον Παπάζογλου!

Στα τελευταία λεπτά, ο Σάντεζ έπαιξε φουλ επίθεση, αφού ανέβασε τον Σόντεμπεργκ σε θέση σέντερ φορ, με την ελπίδα να εκμεταλλευτεί το ύψος του σε κάποια σέντρα. Αντί, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο, ο κορυφαίος του αγώνα, Παπάζογλου, ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε και πάλι τα κενά στην άμυνα της Ταξιαρχίας και με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή... κλείδωσε την νίκη για τον ΟΦΗ.

Ήταν το 89ο λεπτό, όταν έφυγε στην κόντρα από τα αριστερά, ο Δεληζήσης του άφησε αρκετό χώρο για να σουτάρει και αυτός το έκανε, με τον Τζόρβα να μην μπορεί να αλλάξει πορεία στην μπάλα, η οποία κατάληξε στο βάθος της εστίας του, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να φέρει και πάλι μεγάλη ευθύνη.

Η ήττα αυτή, μοιάζει με... καταδίκη για τον Απόλλωνα, αφού ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αφού έχει να αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το έργο των παικτών της Ταξιαρχίας για την παραμονή! Από την άλλη, οι Κρητικοί «σκαρφάλωσαν» στην 6η θέση και έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή τους πορεία στην σεζόν.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (46’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Ντουντού (85’ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (78’ Μπούρμπος), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

Απόλλων Σμύρνης: Τζόρβας, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκας, Αργυρόπουλος (76’ Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Λουσέρο (65’ Γκουέλα), Αμπρόουζ (56’ Ντάλμπεργκ)

MVP Παπάζογλου. Με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, με δύο δικά του τέρματα καθάρισε για τον ΟΦΗ και χάρισε ακόμα ένα τρίποντο στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος. Τζόρβας. Και στα δύο τέρματα έμεινε εκτεθειμένος από την άμυνά του, όμως φέρει μεγάλη ευθύνη και αυτός! Ο Απόλλωνας βασίζει πολλά στην εμπειρία του και σε ένα τόσο... κομβικό παιχνίδι, θα περίμενε κάτι καλύτερο από αυτόν!

Στο ύψος του. Ζε Εντουάρντο. Πολύ καλό παιχνίδι από τον μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ, που βοήθησε αρκετά, δημιούργησε ρήγματα και δύο φορές έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος.

Η γκάφα. Ανήκει στον Σόντεμπεργκ και τον Τζόρβα, στο πρώτο τέρμα του ΟΦΗ. Ο Σουηδός αμυντικός, έχει νικηθεί στο σπριντ από τον Παπάζογλου, ο οποίος ξεκινάει μάλιστα, από δύο μέτρα πιο πίσω! Στην συνέχεια, αν και βγάζει τον επιθετικό των Κρητικών αρκετά πλάγια, ο Τζόρβας δεν θα καταφέρει να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Απόλλωνα.

Το στραγάλι. Ο Απόλλωνας διαμαρτύρεται για δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, με τις δύο φάσεις να είναι οριακές όμως το βίντεο του αγώνα διακαιώνει τον διαιτητή και τους βοηθούς του.

Το ταμείο του gazzetta: Ο Απόλλωνας, πλέον, χρειάζεται να κάνει την... υπέρβαση για να πετύχει την παραμονή, αφού έχει τρεις αγώνες φωτιά, με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τους διεκδικητές του να έχουν πολύ πιο βατό πρόγραμμα στις επόμενες αγωνιστικές. Από την άλλη, ο ΟΦΗ σκαρφάλωσε στην 6η θέση και συνέχισε την πολύ καλή του πορεία στην σεζόν και πλέον, το υπόλοιπο της σεζόν αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα για τους Κρητικούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα