«Ένας νομικός κυκεώνας περιμένει την ΑΕΚ»

«Ένας νομικός κυκεώνας περιμένει την ΑΕΚ»

Gazzetta team
«Ένας νομικός κυκεώνας περιμένει την ΑΕΚ»

bet365

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος που εκπροσωπεί τους Παντελή Καφέ, Γιάννη Αραμπατζή και Βαγγέλη Βλάχο μίλησε για τη μάχη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και των διοικούντων της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Παναγόπουλου στον Sentra 103,3:
Για την παρέμβαση υπέρ του Οικονομόπουλου: «Οφείλουμε να παρέμβουμε, για να στηρίξουμε τα συμφέροντα των Καφέ, Αραμπατζή και Βλάχου. Έχουμε κάνει αγωγή ακυρώσεως της απόφασης της ΓΣ για εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και η τακτική αγωγή ορίστηκε για το 2015. Επειδή είναι αργά, προσπαθούμε με ασφαλιστικά μέτρα να πάρουμε πιο γρήγορες λύσεις».

Για το αίτημα τους: «Να παραμείνει “ζωντανή” η εταιρεία μέχρι να εκδικαστούν οι κύριες αιτήσεις. Γιατί όσο είναι “ζωντανή” η ΠΑΕ ενδέχεται να υπάρξουν έσοδα όπως για παράδειγμα από την υπόθεση του Ψωμιάδη. Θέλουμε “ζωντανή” την ομάδα που θα ξαναγίνει ΠΑΕ στη Β΄ εθνική, ως ίδια εταιρεία. Η FIFA άλλωστε δεν επιτρέπει διαφορές και δεν μπορούν να δεχθούν σβήσιμο χρεών προς τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε λοιπόν να μην σβήσει η εταιρεία, αν και έχουμε ως δικλείδα την αγωγή προς τα φυσικά πρόσωπα».

Για την αγωγή αυτή: «Στρέφεται στους διοικούντες που υπέγραψαν συμβόλαια. Τους Θανόπουλο, Αδαμίδη, Δημητρέλο, Παππά, Νοτιά. Ενάγουμε περίπου 20 πρόσωπα. Και η περιουσία τους επαρκεί για να καλυφθούν οι απαιτήσεις μας. Αν δικαιωθούμε εκεί, θα ακυρώσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΕΚ. Δεν θέλουμε να βλάψουμε την νέα προσπάθεια της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ αν επιστρέψει στη Β' εθνική ως ίδια ΠΑΕ, θα σημαίνει πως έχασε μία χρονιά στη Γ' εθνική. Εγώ άλλωστε, διαφωνούσα με τον υποβιβασμό και τότε είχαμε προτείνει άλλη λύση, αλλά ο κύριος Μελισσανίδης επέλεξε αυτόν τον δρόμο».

Για τις καταγγελίες στην FIFA: «Έχει γίνει μια γενική καταγγελία για όλες τις ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα που αλλάζουν κατηγορία για να γλιτώσουν οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές. Εμείς αυτό που θέλουμε από την ΕΠΟ είναι να εφαρμόσει αυτό που λέει η FIFA, ότι δηλαδή καμία ομάδα δεν μπορεί να ανέβει κατηγορία αλλάζοντας στοιχεία».

Για την περίπτωση να μην γίνει η δίκη στο τέλος του μήνα: «Αν μέχρι τις 28 Μαρτίου ο κύριος Οικονομόπουλος έχει πετύχει την εκχώρηση από την ΑΕΚ στο δημόσιο, θα πάψει η διαδικασία καθώς πλέον δεν θα έχει νόημα. Αυτό όμως δεν αφορά τους δικούς μας πελάτες. Εμείς παραμένουμε στο παιχνίδι. Αν κερδίσουμε την υπόθεση εναντίον των φυσικών προσώπων, φυσικά δεν θα “κυνηγήσουμε” την ΑΕΚ. Είναι όμως σίγουρο πως ένας νομικός κυκεώνας περιμένει την ΑΕΚ. Έχουν κάνει κι άλλοι ποδοσφαιριστές ενέργειες, που ίσως δεν έχουν “σκάσει” ακόμα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα