Ραντεβού στη Φλωρεντία (vids)

Ραντεβού στη Φλωρεντία (vids)

bet365

Η Φιορεντίνα πήρε ισοπαλία (1-1) στο Τορίνο και περιμένει τη Γιουβέντους στο «Αρτέμιο Φράνκι». Τεράστιο πέρασμα της Μπενφίκα (1-3) από το Λονδίνο.

Η Γιουβέντους ήθελε νίκη με καθαρό σκορ στο Τορίνο για να βάλει βάσεις πρόκρισης και το γκολ του Βιντάλ στο 3' με σουτ εντός περιοχής (1-0) ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να περιμένει ο Αντόνιο Κόντε, που έκανε και πάλι αλλαγές στην 11άδα. Εχοντας και την κατάλληλη ψυχολογία, οι Μπιανκονέρι συνέχισαν επιθετικά και προκαλούσαν προβλήματα στην άμυνα της Φιορεντίνα, που δυσκολευόταν αρκετά. Με τον Ασαμόα να είναι αρκετά ορεξάτος από αριστερά -γιατί ο Ισλα από δεξιά πάλι δεν βλεπόταν- οι γηπεδούχοι έκαναν φάσεις αλλά ο Νέτο απέκρουσε καλή κεφαλιά του Βιντάλ, ο οποίος στη συνέχεια είχε και δοκάρι, επίσης με κεφαλιά. Οσο η Γιούβε είχε τον έλεγχο του αγώνα και πίεζε και για δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί με ένα σουτ του Ακουιλάνι και ακόμη ένα του Μπόρχα Βαλέρο, που κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα έχασε νωρίς, στο 51', τον Μάτι Φερνάντες με τραυματισμό και ο Βιτσέντσο Μοντέλα πέρασε στον αγώνα τον Αμπροζίνι, με τον Κόντε από την άλλη πλευρά να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο να κρατήσει το μηδέν πίσω (όπως και πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα) και όχι στο να κυνηγήσει, όπως στο πρώτο μέρος, το δεύτερο γκολ. Αυτό, σε συνδυασμό με τα συνεχή φάουλ που γίνονταν, είχε ως συνέπεια το ματς να χάσει τον ρυθμό του καθώς οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και έτσι δεν γινόταν φάση με τίποτα...

Αντιλαμβανόμενος ότι με τον Μάτρι δεν μπορούσε να προβληματίσει την άμυνα της Γιουβέντους, ο Μοντέλα έβαλε τελικά στο 68' τον Γκόμες και αυτός ήταν που έκανε και την διαφορά καθώς στο 79' ξέφυγε -μετά τη βαθιά μπαλιά που έγινε- από την επιτήρηση των Ογκμπόνα-Κάσερες και τελείωσε ωραία τη φάση για το 1-1, που αφαιρεί τον τίτλο του φαβορί από τους Μπιανκονέρι. Ο Πογκμπά, που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Οσβάλντο, έχασε καλή ευκαιρία για τη Γιουβέντους στο 81' και αμέσως μετά βγήκε ο Ισλα και μπήκε ο Παντοΐν, σε μια αλλαγή που σήμαινε ότι ως το τέλος του αγώνα οι Τορινέζοι δεν θα έκαναν τίποτα της προκοπής επιθετικά.

Η Φιορεντίνα, αντιθέτως, έκανε δύο-τρία σουτ με τους Γκόμες και Μπόρχα Βαλέρο καθώς είχε πλέον άλλο αέρα και δεν απειλήθηκε ως το τελευταίο σφύριγμα, παίρνοντας το 1-1 που δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Αρτέμιο Φράνκι»!

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κάσερες, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Ισλα (82' Παντοΐν), Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τζιοβίνκο (63' Γιορέντε), Οσβάλντο (75' Πογκμπά).

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Ρονκάλια, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Τόμοβιτς, Ακουιλάνι (77' Βάργκας), Πιζάρο, Μπόρχα Βαέρο, Μάτι Φερνάντες (51' Αμπροζίνι), Ιλισιτς, Μάτρι (68' Γκόμες).

Αχ, αυτή η Μπενφίκα
Ο Λουιζάο μόλις έχει σκοράρει και η κάμερα εστιάζει στους δύο προπονητές. «Γιατί κουνάς τα τρία δάκτυλα;» ρωτάει ο Τιμ Σέργουντ. «Είναι τα γκολ της ομάδας μου» απαντάει ο Ζόρζε Ζεσούς. Η ίδια ομάδα (και μάλιστα χωρίς τον κορυφαίο της Νεμάνια Μάτις που πουλήθηκε στην Τσέλσι) που απέκλεισε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ίδια ομάδα που οδήγησε τα ΜΜΕ στην Ελλάδα να... κράξουν τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ που τόλμησε να αποκλειστεί, η ίδια αυτή ομάδα λοιπόν πήγε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και ταπείνωσε με 3-1 την Τότεναμ. Πρόκειται για την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα των Σπιρουνιών και υπεύθυνη είναι η Μπενφίκα που ουσιαστικά καπάρωσε την πρόκριση στους «8». Οι Λουζιτανοί παρέδωσαν μαθήματα ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, αλλά είχαν και την τύχη με το μέρος τους. Στο 31' ο Ρδορίγο ολοκλήρωσε με υπέροχο πλασέ την αντεπίθεση και στο 58' ο Λουιζάο ολομόναχος με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 64' ο Ερικσεν με τέλειο φάουλ μείωσε, αλλά στο 84' ο Γκαράι έπιασε την κεφαλιά, ο Γιορίς απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Λουιζάο που σούταρε με το... μίτο και όλη τη δύναμη του, στέλνοντας τη μπάλα οριζόντιο δοκάρι και μέσα. Η Τότεναμ πάλι δημιούργησε και σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες αν και στον αντίποδα θα μπορούσε να έχει δεχτεί και άλλα γκολ. Το φινάλε βρήκε τους Αετούς της Λισσαβώνας να πανηγυρίζουν την 21η νίκη τους στα 24 τελευταία ματς που παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις.

Ευρω-αφεντικό η Μπέτις
Είναι ο ορισμός της τραγικής ειρωνείας. Το όνομα σου να είναι Σεβίγια και να σκοτώνεις τη Sevilla. Ο Σάλβα Σεβίγια στο77' πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο, χόρεψε δύο αμυντικούς και με υπέροχο τελείωμα σφράγισε την μεγάλη έκπληξη στον ανδαλουσιανό εμφύλιο. Ηταν το δεύτερο γκολ της Μπέτις εντός «Σάντσεθ Πιθχουάν», με τον Λέο Μπαπτιστάο να έχει ανοίξει με καρφωτή κεφαλιά το σκορ από το 15'. Το 0-2 των Βερδιμπλάνκος ήταν μακράν το πλέον απρόσμενο αποτέλεσμα της βραδιάς, μιας και η Σεβίλλη ήταν εκείνη που βρισκόταν σε πολύ καλή φόρμα, με τους φιλοξενούμενους να βολοδέρνουν στην ουρά της Πριμέρα Ντιβισιόν και να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερες στιγμές και η Μπέτις είναι αλήθεια πως σκόραρε και τις δύο φορές κόντρα στη ροή του αγώνα. Οπως και να έχει η ιστορία έγραψε και οι πράσινοι της πόλης έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν στη ρεβάνς στο σπίτι τους μία πρόκριση, με την οποία θα μπορούν να υπερηφανεύονται για γενιές κόντρα στους μισητούς συμπολίτες τους. Και να φανταστεί κανείς πως στο πρωτάθλημα η Σεβίλλη την είχε διαλύσει με 4-0!

Σούπερ ανατροπή η Λυών
Φέτος δεν είναι στα καλύτερα της και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την ομάδα που ζούσε για χρόνια στον αστερισμό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, η Λυών εξακολουθεί να... έχει ομάδες όπως η Πλζεν. Και μάλιστα το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με ανατροπή και φινάλε με το άκρως εμφατικό 4-1. Μόλις στο 2' η κοντινή κεφαλιά του Χόραβα έφερε μουρμούρα στο «Ζερλάν». Γρήγορα όμως ο Φοφανά και η παρέα του φρόντισαν να αποκαταστήσουν την τάξη. Ο ίδιος αν και κατά λάθος (η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του) ισοφάρισε άμεσα (12') και στην επανάληψη ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Ο Λακαζέτ με χαμηλό πλασέ (53'), ο Μ'Βουεμπά με τον ίδιο τρόπο από τη δεύτερη ασίστ του κορυφαίου του ματς, Μαλμπράν και ξανά με πλασέ ο Φοφανά (70') έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να σκέφτονται τονε πόμενο αντίπαλο τους.

Αιμοδιψείς Νυχτερίδες
Στη Βουλγαρία το είχαν ονομάσει «αγώνα του αιώνα» και για τη Λουντογκόρετς ήταν ο σημαντικότερος στην μικρή ευρωπαϊκή ιστορία της. Αήττητη φέτος για οκτώ αγώνες στο Europa League πίστεψε στην υπέρβαση υποδεχόμενη τη Βαλένθια. Ωστόσο, το πράγμα ναι μεν στράβωσε με το καλημέρα, αλλά με το... καλησπέρα στάθηκε άτυχη και στο... καληνύχτα αδύναμη για το θαύμα. Οι Νυχτερίδες κατάφεραν όχι απλά να περάσουν από τη Σόφια αλώβητες, αλλά να επιστρέψουν στην Ισπανία με την βέβαιη πρόκριση στα Προημιτελικά και μάλιστα, έχοντας κάνει το επικό 0-3, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 23' και το 0-1. Στο 5' ο Μπαραγάν άνοιξε το σκορ με συρτή βολίδα από τα 15 μέτρα, αλλά στο 23' ο Κεϊτά έσπρωξε εντός περιοχής τον Αλεξαντρόφ. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι (ήταν) και κόκκινη (δεν ήταν). Ο Ντιέγο Αλβες όμως που είναι γνωστός «πεναλτάκιας» (σ.σ.: έχει αποκρούσει τα 15 από τα 33 πέναλτι που του έχουν εκτελέσει) ψάρεψε τον Μπέζιακ και κράτησε την ομάδα του σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή. Οι Βούλγαροι συνέχισαν να πιέζουν και στο 31' ο Μισιντιάν σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2 με μονοκόμματο του Καντάμπια. Στο 53' σε τραγική αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, Ματιέ, Βάργας και Σεντέρος έπαιξαν κεφαλίτσες και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 και το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της καριέρας του. Στο 79' αποκαταστάθηκε και η αριθμητική αδικία, με τον Ζουνίνιο να αποβάλλεται επειδή έσπρωξε τον Ζοάο Περέιρα.

Προβάδισμα για Πόρτο
Η Νάπολι η αλήθεια είναι πως τα έχει τα θεματάκια της εκτός έδρας. Αυτό που όμως της έδινε κουράγιο για την επίσκεψη στο «Ντραγκάο» ήταν το ότι η φετινή Πόρτο δεν τα πήγαινε καθόλου καλά στο γήπεδο της. Για την ακρίβεια παρέμενε χωρίς νίκη στα επτά τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της (4 ισοπαλίες, 3 ήττες) και στα τέσσερα πρόσφατα εντός (2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Οι Παρτενοπέι όμως δεν εμφανίστηκαν παθιασμένοι σε αυτό το ματς και μοιραία ηττήθηκαν. Το 1-0 υπέρ των Πορτογάλων θα μπορούσε κιόλας να είναι μεγαλύτερο, αλλά στάθηκαν άτυχοι σε αρκετές στιγμές. Στο 12' ο Ρέινα έκανε σούπερ απόκρουση μπροστά από τον Τζάκσον Μαρτίνες, ενώ στο 21' ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ κανονικότατο γκολ του Εντουάρντο. Στην επανάληψη οι Ιταλοί έκαναν την εμφάνιση του σε τρεις περιπτώσεις, με τη φάση του 55' όπου ο Ινσίνιε σταμάτησε άθελα του στη γραμμή το σουτ του Ιγουαΐν να είναι η σημαντικότερη. Δύο λεπτά αργότερα όμως δέχτηκαν το γκολ με μονοκόμματο βολέ του Τζάκσον Μαρτίνες. Στο 81' ο Κιντέρο σε μία περίεργη φάση είδε τη μπάλα μετά από κόντρα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έστω και με το φτωχό 1-0 πήραν το προβάδισμα και είδαν τον υπηρεσιακό κόουτς Λουίς Κάστρο να κάνει το 2Χ2 στον πάγκο τους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πόρτο – Νάπολι 1-0
(57' Τζάκσον Μαρτίνες)

Βασιλεία – Ζάλτσμπουργκ 0-0

Λουντογκόρετς – Βαλένθια 0-3
(5' Μπαραγάν, 33' Καρτάμπια, 59' Σεντέρος)

Σεβίλλη – Μπέτις 0-2
(15' Λέο Μπαπτιστάο, 77' Σάλβα Σεβίγια)

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-1
(3' Βιδάλ – 79' Γκόμες)

Αλκμααρ – Ανζί 1-0
(29' πέν. Γιόχανσον)

Λυών – Πλζεν 4-1
(12', 70' Φοφανά, 53' Λακαζέτ, 63' Μ'Βουεμπά - 2' Χόραβα)

Τότεναμ – Μπενφίκα 1-3
(64' Ερικσεν - 31' Ροδρίγο, 58', 84' Λουιζάο)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα