«Εκστρατεία» στο Μάντσεστερ!

Δημήτρης Τομαράς
«Εκστρατεία» στο Μάντσεστερ!

bet365

Τα εισιτήρια για το Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός αποδείχθηκαν... λίγα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του ερυθρόλευκου κόσμου. Πάνω από 3.500 φιλάθλους θα έχουν στο πλευρό τους οι πρωταθλητές στην Αγγλία!

Για ένα διήμερο (18 και 19 Μαρτίου) το Μάντσεστερ θα ντυθεί στα «κόκκινα»! Ο κόσμος των Πειραιωτών που εξάντλησε στο... άψε σβήσε τα μαγικά χαρτάκια για την ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται για ακόμα μία δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό γήπεδο. Ο στόχος φυσικά είναι να αποτελέσει ξανά τον ιδανικό 12ο παίκτη της αγαπημένης του ομάδας σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι στο οποίο οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία, πετώντας έξω από τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ μία ομάδα του μεγέθους της Γιουνάιτεντ. Στο «Ολντ Τράφορντ» δεν θα βρεθεί μόνο κόσμος της ομάδας από την Ελλάδα.

Θα υπάρχει και στήριξη από την Αγγλία (σ.σ. με φοιτητές από το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και αλλού), την Μεγάλη Βρετανία γενικότερα αλλά και από άλλες χώρες ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως στο γήπεδο θα είναι και οπαδοί του Ολυμπιακού από τις ΗΠΑ! Οι φίλαθλοι των πρωταθλητών θα φιλοξενηθούν στην εξέδρα «Εast Stand». Θα είναι στα πάνω διαζώματα του γηπέδου και κοντά στο πέταλο. Ο αριθμός τους θα είναι 3.500 ωστόσο θα υπάρχουν και άλλοι φίλαθλοι του συλλόγου από άλλες περιοχές της Ευρώπης και όχι μόνο -όπως σας αναφέραμε λίγο πιο πάνω- οπότε ο αριθμός αυτό θα είναι πιο μεγάλος.

Η ζήτηση φυσικά και ήταν πολύ μεγάλη. Και από την Ελλάδα με τα 3.500 εισιτήρια να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου και από την Αγγλία καθώς και από άλλες χώρες. Κατά τα άλλα η κερκίδα «Εast Stand» έχει την δική της ιστορία. Σε αυτήν υπάρχει μία πλάκα αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας του Μονάχου της ομάδας. Την τραγωδία της 6ης Φεβρουαρίου 1958 όταν ένα αεροπλάνο, που μετέφερε πίσω στην πατρίδα την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες. Για την ακρίβεια τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Φεβρουαρίου, το ελικοφόρο Airspeed Ambassador προσγειώθηκε στο Μόναχο για ανεφοδιασμό.

Το μοιραίο συνέβη στις 3:04 τα ξημερώματα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, λόγω χιονοθύελλας. Το αεροπλάνο απέτυχε να κερδίσει ύψος και κατέπεσε σ' ένα χωράφι δίπλα στο αεροδρόμιο. Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν νεκρούς 7 ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν), 7 δημοσιογράφους, 4 στελέχη της ομάδας, 2 μέλη του πληρώματος και 2 φιλάθλους. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής Ντάνκαν Έντουαρντς πέθανε λίγες μέρες αργότερα από τα βαριά του τραύματα σε νοσοκομείο του Μονάχου. Η πλάκα στην μνήμη των θυμάτων είναι στη νότια πτέρυγα της κερκίδας.

Κοντά στο σημείο βρίσκεται και το περίφημο ρολόι του Μονάχου. Γενικότερα κάθε εξέδρα του γηπέδου έχει την δική της ιστορία καθότι το γήπεδο φτιαχνόταν σιγά σιγά και κομμάτι κομμάτι μέσα στην πορεία των χρόνων για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Πάντως το «Ολντ Τράφορντ» αν και χωράει περίπου 77.000 θεατές πρόκειται να νιώσει για τα καλά στον επαναληπτικό των δύο ομάδων τις ερυθρόλευκες φωνές και την παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού, που και παλαιότερα έχουν αφήσει την... σφραγίδα τους με το δυναμικό τους παρών στο συγκεκριμένο γήπεδο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα