Φουστέρ: «Σκοράρουμε και... περνάμε!»

Δημήτρης Τομαράς
Φουστέρ: «Σκοράρουμε και... περνάμε!»

bet365

Ο Νταβίντ Φουστέρ αποκάλυψε τις σκέψεις του για το ματς με Γιουνάιτεντ και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φύγει με την πρόκριση, τονίζοντας πως θα πρόκειται για μία μεγάλη υπέρβαση.

Ο Φουστέρ μίλησε στον ισπανικό σταθμό Cadena Ser και την εκπομπή Play Fútbol. Ο Ισπανός παίκτης του Ολυμπιακού επισήμανε για:

Τα αρνητικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ: Την περασμένη εβδομάδα παίζαμε εντός έδρας με τον παραδοσιακό μας αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θέλαμε πολύ τη νίκη. Όμως αυτή δεν ήρθε. Επίσης και με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο στην Τούμπα, όμως δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε τη νίκη. Τώρα περιμένουμε τον επόμενο αγώνα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και μαθηματικά, στο γήπεδό μας. Έτσι θα πετύχουμε τον στόχο μας ως προς τον τίτλο.

Το πόσο μπορεί να επηρεάστηκαν και να αποπροσανατολίστηκαν στον Ολυμπιακό από το 2-0 από την Γιουνάιτεντ: Δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι τέτοιο. Υπήρχε αναμφίβολα μια μεγάλη ευφορία και είναι απόλυτο λογικό μετά από το 2-0 στον Πειραιά. Το μυαλό μας είναι και στον επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ στην Αγγλία. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και στο πρώτο ματς. Εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας και αυτό φάνηκε και στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος που δεν είχαμε «καθαρό» μυαλό. Είναι όμως απόλυτο λογικό να έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το παιχνίδι.

Τον Ολαϊτάν: Είναι πολύ καλύτερα. Παραμένει στο νοσοκομείο καθώς έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, για να διαπιστώσουν οι γιατροί εάν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή ήταν κάτι άλλο. Επειδή έχουν συμβεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά με ποδοσφαιριστές ήθελαν να είναι βέβαιοι. Ο γιατρός της ομάδας μας ενημέρωσε ότι είναι μια χαρά. Πως η κατάστασή του είναι σταθερή και ό,τι όλα εξελίσσονται ομαλά. Απλά έπρεπε να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να διαπιστωθεί πως όλα είναι εντάξει και για να μπορέσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Τη νίκη επί της Γιουνάιτεντ και την ρεβάνς: Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση και να αποκλείσουμε μία ομάδα του μεγέθους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι μία ευκαιρία που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Το πλεονέκτημα από το σκορ του πρώτου αγώνα είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως με έναν αντίπαλο όπως η Γιουνάιτεντ και σε ένα γήπεδο όπως το «Όλντ Τράφορντ» τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολο. Οι αντίπαλοί μας θα είναι έτοιμοι να… πεθάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να ανατρέψουν το σκορ, αφού δεν έχουν κάτι άλλο να… κυνηγήσουν φέτος. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε επιθετικά και να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα γκολ. Νομίζω πως εάν τα καταφέρουμε να σκοράρουμε θα βρεθούμε πολύ κοντά στην πρόκριση.

Τον αποκλεισμό της Μπενφίκα και τις επιτυχίες στην Ευρώπη: Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη έχουμε αποδείξει πως είμαστε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Βεβαίως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Για παράδειγμα υπήρχε περίπτωση που αποκλειστήκαμε από τους ομίλους ενώ είχαμε συγκεντρώσει 9 πόντους. Φέτος τα καταφέραμε. Περάσαμε στους «16» και έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια ακόμα πρόκριση, φτάνοντας στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες και θέλουμε να βρεθούμε και στον επόμενο γύρο. Ελπίζω να έχουμε την τύχη μαζί μας και στην Αγγλία.

Τον Μήτρογλου και την πώλησή του: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την ομάδα όσο και για τον ποδοσφαιριστή για να φύγει. Ήταν ένας παίκτης πάρα πολύ σημαντικός για εμάς. Έχουμε όμως δείξει αλλά και αποδείξει πως δεν είμαστε ομάδα που εξαρτάται μόνο από έναν. Είμαστε δυνατοί και ενωμένοι. Διαθέτουμε πάρα πολλούς και ικανούς παίκτες και γι' αυτό είμαστε τόσο καλοί και ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη. Αυτό έχει φανεί καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν που τα πράγματα έχουν πάει καλά.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική: Όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Ίσως στο πρωτάθλημα το επίπεδο να έχει πέσει λίγο, όμως κάποιες ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός ήταν πιο έντονος, αφού αρκετές ομάδες ήταν πιο δυνατές. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται σωστή δουλειά. Η Ελλάδα πέρασε στα τελικά του Μουντιάλ και ο Ολυμπιακός πάει για την πρόκριση στα προημιτελικά. Αυτό σίγουρα δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ καλή εξέλιξη και γενικότερα ο κόσμος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από το ποδόσφαιρο.

Την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ: Είναι ό,τι πιο σημαντικό για εμάς. Τον τίτλο στην Ελλάδα τον έχουμε ήδη κατακτήσει. Απομένει να στεφθούμε και μαθηματικά πρωταθλητές. Χρειαζόμαστε άλλη μία νίκη. Είμαστε στην τελική ευθεία της χρονιάς και αυτό το ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάρα πολύ σπουδαίο για όλους μας. Θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και παράλληλα να δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά στους οπαδούς μας, που είναι εξαιρετικοί και μας στηρίζουν διαρκώς.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα