ΑΕΚ - Ηρόδοτος 2-1

ΑΕΚ - Ηρόδοτος 2-1

ΑΕΚ - Ηρόδοτος 2-1

bet365

Οπως στην Κρήτη έτσι και στο ΟΑΚΑ η τραγική ΑΕΚ, που άκουσε και αποδοκιμασίες, νίκησε με 2-1 τον Ηρόδοτο στο τέλος με γκολ του Πλατέλλα. Εχασε δύο πέναλτι η Ένωση, 5/12 συνολικά!

Το ΟΑΚΑ είχε ξανά κόσμο μετά από καιρό αλλά όσοι αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο, μόνο ικανοποιημένοι δεν έμειναν από όσα είδαν. Αυτό αποδείχθηκε και από το γεγονός ότι ακούστηκαν αποδοκιμασίες κάποια στιγμή καθώς η ΑΕΚ δυσκολευόταν να νικήσει τον Ηρόδοτο, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 30'. Θα μπορούσε να τα αποφύγει όλα αυτά η Ένωση αν παρουσιαζόταν σοβαρή αλλά όταν έχεις και... 5/12 πέναλτι τότε δεδομένα κάποια στιγμή θα τα ακούσεις.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πέτυχαν το γρήγορο γκολ που θέλουν σε κάθε ματς, στο 8', μετά την φοβερή κούρσα του Ανάκογλου από τη σέντρα και το σωστό τελείωμα αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ρόβας έκανε το λάθος που έφερε το 1-1 από τον Πήλιο. Η ισοφάριση και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε προκάλεσε εκνευρισμό στους Κιτρινόμαυρους και αυτό φαινόταν από τα λάθη που έκαναν καθώς δεν μπορούσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.

Τα πράγματα θα γίνονταν πιο εύκολα στο 30' αν ο Πλατέλλας ευστοχούσε στο πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Μπαλάφας (είδε και κόκκινη) στον Ανάκογλου, αλλά για την ΑΕΚ είναι αδιανόητο να ευστοχήσει από τα 11 βήματα... Το ημίχρονο βγήκε στο 1-1, ο Ηρόδοτος με 10 παίκτες δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλειστεί πίσω αλλά η Ένωση δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της και αυτό ήταν το πρόβλημα της.

Ο Δέλλας αποφάσισε στο 58' να ρίξει στο ματς τον νεαρό Τζάθα αντί του Τσουκαλά, η ΑΕΚ έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς αλλά ευκαιρία δυσκολευόταν να κάνει και στο 83' ο Τζάθας, τελικά, κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή από τον Αχιλλέως. Ο Γροντής, όμως, έστειλε την μπάλα άουτ για το 5/12, προκαλώντας και τις αποδοκιμασίες των οπαδών που δεν ζήτησαν και τίποτα παράλογο. Απλά, όπως για όλες τις ομάδες του πλανήτη, έτσι και για την ΑΕΚ το ποσοστό επιτυχίας στα πέναλτι να είναι τουλάχιστον πάνω από το 50%. Εστω αυτό...

Η χαμένη ευκαιρία του Ντακόλ στο 88' φάνηκε να κλειδώνει το Χ αλλά στο 89' ο Πλατέλλας με τρομερό σουτ έκανε το 2-1, σε ένα φινάλε παρόμοιο με αυτό του πρώτου γύρου στην Κρήτη.

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Τσουκαλάς (58' Τζάθας), Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Ηρόδοτος: Ζαφείρης Δ., Μπινιχάκης, Χατζηβασίλης (62' Βελέτης), Γεωργόπουλος, Μπαλάφας, Αχιλλέως, Πήλιος, Χατζηανδρέου, Κοζυράκης, Κούρτι, Ζαφείρης Αλ (57' Μωραΐτης, 87' Κλίνης).

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα