«Τιμή μας το respect των Τούρκων!»

Θάνος Σαρρής
«Τιμή μας το respect των Τούρκων!»

bet365

Ο Παναγιώτης Μπάλλας μίλησε στο gazzetta.gr για την τεράστια ανατροπή της Εθνικής U-21 με την Τουρκία και δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση στο Euro!

Ο Παναγιώτης Μπάλλας έπαιξε 90 λεπτά στο θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων, η οποία παίζοντας με 9 παίκτες από το 24' κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να νικήσει την Τουρκία με 2-1! Η «γαλανόλευκη» έκανε ένα σημαντικότατο βήμα πρόκρισης για τα μπαράζ του Eurο 2013/15, ενώ μπορεί να βγει ακόμα και πρώτη στον όμιλό της, με τη νίκη αυτή να την «ανεβάζει» πολύ και ψυχολογικά.

Ο νεαρός μέσος του Ατρόμητου ξεκαθάρισε στο gazzetta.gr ότι ακόμα και με δύο παίκτες λιγότερους η ομάδα πίστεψε στην ανατροπή και αναφέρθηκε στην αναγνώριση των Τούρκων...

Όταν στο 25' μείνατε με 9 παίκτες και με το σκορ ήδη στο 1-0 υπέρ των Τούρκων, πιστεύατε ότι μπορείτε την ανατροπή;

«Μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Είπαμε να προσπαθήσουμε να μην δεχτούμε άλλο γκολ και να προσπαθήσουμε να απειλήσουμε από τα στημένα και να σκοράρουμε. Το πιστέψαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, παρά τις δυσκολίες. Και το καταφέραμε».

Πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστείτε την κατάσταση που δημιουργήθηκε;

«Όταν δέχεσαι μια κόκκινη κάρτα στο 11', μαζί με πέναλτι και άλλη μία κόκκινη κάρτα στο 26' σίγουρα υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Εμείς κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, οι οποίες μας βγήκαν και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο κύριος Τσάνας είπε ότι ο αρχηγός της τουρκικής αποστολής του είπε απλά respect, για να δείξει το σεβασμό για την τεράστια προσπάθειά σας...

«Όταν κάνεις μια τέτοια μεγάλη νίκη ανεβαίνεις ψυχολογικά σαν ομάδα και οι παίκτες ξεχωριστά. Όταν σου λένε respect οι αντίπαλοι πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για εμάς και σίγουρα μας δίνει περισσότερη δύναμη για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μετά το σφύριγμα της λήξης; Χαμός;

«Στο τέλος όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια δεν το πιστεύαμε αυτό που έγινε! Μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος της Κατερίνης. Δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει και μας έδωσε μεγάλη ώθηση και χαρά. Συνεχίζουμε και πάμε να κερδίσουμε και τα άλλα ματς».

Πλέον μένει ένα ματς με τη Σουηδία και ένα με την Πολωνία...

«Έχουμε μπροστά μας τρεις μήνες να ξεκουραστούμε και να δούμε εκείνη τη στιγμή τα ματς αυτά. Αρχικά θα πάμε στο ματς με τη Σουηδία για να πάρουμε κάτι θετικό και πιστεύω ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε στο τέλος.»

Ήταν η μέχρι στιγμής καλύτερη στιγμή σου με τα χρώματα της Εθνικής;

«Νομίζω ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη, μετά τον ημιτελικό με την Αγγλία στο ευρωπαϊκό! Όταν αγωνίζεσαι με 9 παίκτες η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

 

Τελευταία Νέα