Πετάει για Ευρώπη η Πάρμα

Πετάει για Ευρώπη η Πάρμα

bet365

Ο ελληνικός εμφύλιος στο Βερόνα-Μπολόνια δεν είχε νικητή (0-0) και η Πάρμα (1-0 την Σασουόλο εκτός) πήγε στην 6η θέση με ματς λιγότερο.

Στο «Μπεντεγκόντι» η Βερόνα του Βαγγέλη Μόρα ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην Μπολόνια των Παναγιώτη Κονέ και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που με την σειρά της καιγόταν για αποτέλεσμα καθώς είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτοί που έδειχναν πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι φιλοξενούμενοι, κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά στο 34' στάθηκαν άτυχοι καθώς ο Κονέ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κριστάλδο.

Ο άλλος Ελληνας πάντως, ο Χριστοδουλόπουλος, στο 47' προσπάθησε να δώσει τη νίκη στην Μπολόνια με το πέναλτι που κέρδισε από τράβηγμα του Κατσιατόρε αλλά ο Μπιάνκι δεν τον άφησε να αναλάβει την εκτέλεση, για να το χάσει τελικά ο ίδιος αφού ο Ράφαελ απέκρουσε. Πρωταγωνιστής σε φάση-κλειδί του αγώνα ήταν και ο Μόρας, πάντως, καθώς στο 81' δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον Κριστάλδο, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα σε αυτή την φάση και ένα λεπτό μετά δέχθηκε και δεύτερη για να αφήσει την Μπολόνια με 10. Εστω κι έτσι, πάντως, οι Ροσομπλού πήραν τον βαθμό, στερώντας δύο από τους Βερονέζους.

Τρένο η Πάρμα!
Ηταν 2 Νοεμβρίου όταν η Πάρμα έχανε από την Γιουβέντους (0-1) στο «Ενιο Ταρντίνι», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Από τότε πέρασαν κάτι μήνες και 14 αγώνες πρωταθλήματος για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι και ήττα δεν υπάρχει! Οι Παρμέντσι άφησαν πίσω τους το εντός έδρας 2-2 με την Φιορεντίνα και με το 1-0 στην έδρα της Σασουόλο εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία της Βερόνα και την έπιασαν στην 6η θέση (στο -1 από την 5η Ιντερ), έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Η Πάρμα άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με τον Παρόλο μετά το γύρισμα του Μπιαμπιανί και στη συνέχεια, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, είχε ευκαιρίες για να κλειδώσει το τρίποντο. Δεύτερο γκολ δεν μπήκε αλλά και το 0-1 την κάνει την δουλειά του για τους Παρμέντσι, που έπαιξαν και με παίκτη περισσότερο στο τελευταίο 20λεπτο καθώς ο Μπεράρντι μπήκε αλλαγή στο 71' και αποβλήθηκε στο 72' (!) για αγκωνιά στον Μολινάρο, αφήνοντας χωρίς ελπίδα για το υπόλοιπο του αγώνα την ουραγό Σασουόλο.

Την τελείωσε η «Σαμπ»
Το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Γιουβέντους είχε αφήσει ανοιχτές πληγές στην Τορίνο και ήθελε να τις κλείσει υποδεχόμενη την Σαμπντόρια. Τα πράγματα, τελικά, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα σε ό,τι αφορά το όνειρο της Ευρώπης μετά την ήττα με 0-2. Το ματς στράβωσε από νωρίς για την «τόρο» καθώς στο 7' η μπάλα από κόντρα κατέληξε στον Οκάκα για να κάνει αυτός το 0-1 από κοντά και στο 17' ο ίδιος είχε και δοκάρι καθώς η Σαμπντόρια εκμεταλλευόταν το άγχος των γηπεδούχων. Οι Τσέρτσι και Ιμόμπιλε πήραν κάποιες πρωτοβουλίες μήπως και ξεμπλοκάρει η Τορίνο, ο Βεντούρα προσπαθούσε από τον πάγκο να βρει την λύση αλλά όλα τελείωσαν στο 79', όταν ο Γκαμπιαντίνι με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παντέλι για το τελικό 0-2.

Χαλαρή η Τζένοα με «Φέτφα»
Στο Τζένοα-Κατάνια υπήρχε φαβορί και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με το τελικό 2-0. Οι Γενοβέζοι προηγήθηκαν στο 14' με διπλή προσπάθεια του Αντονέλι μετά από συνδυασμό με τον Σκούλι και στη συνέχεια οι Κονατέ και Τζιλαρντίνο μπορούσαν να καθαρίσουν τον αγώνα. Αυτό τελικά το έκανε ένας αντίπαλος και συγκεκριμένα ο Μπελούσι καθώς στο 39' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα φανέλας στον Μότα και στο δεύτερο ημίχρονο πλησίασε στο γκολ και ο Γιάννης Φετφατζίδης, που μπήκε αλλαγή στο 46', αλλά ο Αντούχαρ απέκρουσε το φάουλ. Στο 85', πάντως, δεν αντέδρασε σωστά στο σουτ του νεαρού Στουράρο, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Serie A γράφοντας το 2-0.

Καθάρισε ο Τσιγκαρίνι
Ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής έκανε η Αταλάντα με το 2-1 επί της Κιέβο, η οποία εξακολουθεί να ζει με το άγχος. Οι Μπεργκαμάσκι άνοιξαν το σκορ στο 21' με τον Καρμόνα μετά από λάθος απομάκρυνση των Βερονέζων, που στάθηκαν τυχεροί λίγα λεπτά μετά καθώς ο Ραϊμόντι έχασε ευκαιρία που δεν χάνεται προ κενής εστίας για να κάνει το 2-0. Η αντίδραση της Κιέβο ήρθε με μια κεφαλιά του Παλόσκι που έφερε και την εντυπωσιακή απόκρουση του Κονσίλι, για να μείνουν με 10 παίκτες οι φιλοξενούμενοι στο 68' από την αποβολή του Σέζαρ. Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 72', η Κιέβο έκανε το 1-1 με την κεφαλιά του Νταϊνέλι αλλά την τελευταία κουβέντα την είπε ο Τσιγκαρίνι καθώς έδωσε τη νίκη (2-1) στην Αταλάντα με σουτ εντός περιοχής στο 85' κι ενώ είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (1/3)

Ρόμα-Ιντερ 0-0
Κυριακή (2/3)
Κάλιαρι-Ουντινέζε 3-0 (18' Ιμπάρμπο, 81' Βετσίνο, 89' Ιμπραΐμι)
Αταλάντα-Κιέβο 2-1 (21' Καρμόνα, 85' Τσιγκαρίνι-72' Νταϊνέλι)
Τζένοα-Κατάνια 2-0 (14' Αντονέλι, 85' Στουράρο)
Σασουόλο-Πάρμα 0-1 (2' Παρόλο)
Τορίνο-Σαμπντόρια 0-2 (7' Οκάκα, 79' Γκαμπιαντίνι)
Βερόνα-Μπολόνια 0-0
Λιβόρνο-Νάπολι (19:30)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)
Φιορεντίνα-Λάτσιο (21:45)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (27η)
Σάββατο (8/3)

Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κατάνια-Κάλιαρι (21:45)
Κυριακή (9/3)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (13:30)
Μπολόνια-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Ιντερ-Τορίνο (16:00)
Λάτσιο-Αταλάντα (16:00)
Πάρμα-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Λιβόρνο (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (21:45)

 

SERIE A Τελευταία Νέα