Πως βάρυνε η φανέλα του στην Ευρώπη

Πως βάρυνε η φανέλα του στην Ευρώπη

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πως βάρυνε η φανέλα του στην Ευρώπη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta το πώς ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όπως το 2-0 επί της Γιουνάϊτεντ.

Νίκησε λοιπόν και πρωταθλήτρια Αγγλίας ο Ολυμπιακός. Και δη την ομάδα με τα μακράν περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία εδώ και μία ολόκληρη 20ετία, τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Όπως είχε νικήσει (κι αποκλείσει) πρόπερσι και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που είχε έρθει στο Καραϊσκάκη ως πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Όπως είχε νικήσει (κι αποκλείσει) πέρσι και τη Μονπελιέ, που είχε έρθει στο Καραϊσκάκη ως πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Όπως νίκησε (κι απέκλεισε) το 2010 και την ΑΖ Άλκμααρ, που είχε έρθει στο Καραϊσκάκη ως πρωταθλήτρια Ολλανδίας.

Όπως νίκησε (κι απέκλεισε) την ίδια σεζόν και την Σταντάρ Λιέγης, που είχε έρθει στο Καραϊσκάκη ως πρωταθλήτρια Βελγίου.

Όπως νίκησε (κι απέκλεισε) φέτος και την Άντερλεχτ, που επίσης είχε έρθει στο Καραϊσκάκη ως πρωταθλήτρια Βελγίου.

Όπως νίκησε (κι απέκλεισε) φέτος και την Μπενφίκα, που ήρθε στο Καραϊσκάκη ως φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως το 2007-08 είχε τερματίσει πρώτος στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 11 πόντους, μαζί με την πρωταθλήτρια Ισπανίας (και το 2007 και το 2008) Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως την ίδια σεζόν είχε αφήσει πίσω του στον όμιλο τη Βέρντερ Βρέμης, που λίγους μήνες πριν ήταν σέμιφιναλιστ του τότε κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και είχε διεκδικήσει τον τίτλο στην Μπουντσλίγκα έως την 32η αγωνιστική της.

Μία εφταετία που πραγματικά ανέβασε τον Ολυμπιακό, όχι θεαματικά, αλλά σταθερά, σε άλλα επίπεδα στην Ευρώπη.

Μία εφταετία στην οποία ούτε η Τσέλσι πέρασε από το Φάληρο, η Μπενφίκα έφαγε (και) μία απίστευτη πεντάρα, οι Γερμανοί μάζεψαν 10 γκολ (4 η Χέρτα, 3 η Βέρντερ, 3 η Ντόρτμουντ), τα διπλά στο Τσάμπιονς Λιγκ έρχονταν κάθε σεζόν (Βρέμη, Λάτσιο, Μασσαλία, Μονπελιέ, Άντερλεχτ), η Άρσεναλ έχασε τρεις φορές στον Πειραιά...

Μία εφταετία στην οποία υπήρξαν και αποτυχίες. Κύρια στο Γιουρόπα-ΟΥΕΦΑ (αποκλεισμοί από Λεβάντε, Μέταλιστ, Μακάμπι, Σεντ Ετιέν), αλλά κι εκείνος από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όμως, σε ένα σύνολο 60 αγώνων, το πρόσημο ήταν θετικό. Και μέσα από αυτή την διαδικασία σε αυτή την εφταετία η φανέλα του Ολυμπιακού βάρυνε στα Κύπελλα Ευρώπης. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, πρέπει να περάσει τη Γιουνάϊτεντ, για να κάνει κι αυτό που του λείπει στην καλή του εφταετία, το μεγάλο μπαμ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.