Λίβερπουλ - Σουόνσι 4-3

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Σουόνσι 4-3

bet365

Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε, όμως επιβλήθηκε 4-3 της Σουόνσι και έμεινε στο -4 από την κορυφή. Στις καθυστερήσεις η Νιούκαστλ, 1-0 την Άστον Βίλα.

Η Λίβερπουλ απέδειξε γιατί έχει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία. Τα κενά στην άμυνα, όμως, παραλίγο να στοιχίσουν στους κόκκινους, που στο τέλος κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη 4-3 επί της Σουόνσι και κράτησαν τη διαφορά από την κορυφή στο -4.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ, για να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (μετά τον Φαν Νίστελροϊ) που σκοράρει σε 8+ σερί αγώνες! Στο 20' ήρθε και το 2-0 για την Λίβερπουλ με πανέμορφο γκολ του εξαιρετικού Χέντερσον και όλα έδειξαν να τελειώνουν από νωρίς. Οι Ουαλοί, όμως, κατάφεραν να επιστρέψουν σε ένα εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο. Ο Σέλβι στο 23' μείωσε σε 2-1, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του, για να έρθει η ισοφάριση στο 26'! Επίθεση και γκολ στο παιχνίδι, με τον Μπονί να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην... Αγγλία, όταν με την βοήθεια του... Σκρτελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ο ρυθμός δεν έπεσε και όταν στην επίθεση έχεις Σουάρες και Στάριτζ είναι λογικό να βρεις τη λύση. Έτσι και έγινε, με τον Ουρουγουανό να βγάζει την σέντρα στο 36' και τον Στάριτζ με άπιαστη κεφαλιά να κάνει το 3-2 και να φτάνει τα 18 γκολ σε 19 αγώνες στο πρωτάθλημα!

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Σκρτελ να κάνει ανόητο (και αυστηρό) πέναλτι στον Μπονί, που από την άσπρη βούλα έκανε το 3-3 στο 47'! Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ανοιχτό και οι ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Ντε Γκουζμάν (55') και Στάριτζ (59') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στο 74' ο Χέντερσον έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Λίβερπουλ! Ο Σουάρες έκανε το πλασέ, ο Γουίλιαμς βρήκε την μπάλα, όμως την έστρωσε στον Χέντερσον, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μετά την απόκρουση του Φορμ, έκανε το 4-3! Ο μέσος των γηπεδούχων έφτασε κοντά και στο χατ τρικ (75'), ενώ στο τελευταίο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα και κέρδισαν μέτρα, όμως ο Τζέραρντ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος, καθώς είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φορμ στο 88'! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Λίβερπουν να σκοράρει 3+ γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ για 15η φορά φέτος και να δέχεται 3 γκολ στο «Άνφιλντ» για δεύτερη φορά με τον Ρότζερς στον πάγκο (ήττα 1-3 από Άστον Βίλα τον Δεκέμβριο του 2012).

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Άγκερ (63' Τουρέ), Σκρτελ, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο, Στέρλινγκ (58' Άλεν), Σουάρες, Στάριτζ (79' Μόουζες)

Σουόνσι (Γκάρι Μονκ): Φορμ, Τέιλορ, Γουίλιαμς, Τσίκο, Ρανχέλ, Μπρίτον, Ντε Γκουζμάν (73' Ερνάντεθ), Σέλβι (46' Κάνιας), Ντάιερ (78' Ενγκόνγκ), Ράουτλετζ, Μπονί

Επιτέλους γκολ για Νιούκαστλ!
Της πήρε 450', όμως τα κατάφερε. Ο έσπασε την... κατάρα και με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στη Νιούκαστλ, που επιβλήθηκε 1-0 της Άστον Βίλα και πανηγύρισε μετά από 4 σερί εντός έδρας ήττες. Από το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και απείλησαν στην αντεπίθεση, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία και να μην προηγούνται μόνο και μόνο λόγω της αστοχίας του Σισέ. Πέραν της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας του Σενεγαλέζουν στο πρώτο μέρος, τα σουτ των Ελ Αχμαντί, Αγκμπονλαχόρ και Ρεμί ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι δύο ομάδες. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο φαινόταν και η νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών του Πάρντιου. Ο Ντάμετ έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ μέχρι το τέλος, όταν αρχικά ο Ρεμί είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι, πριν κάνει το τελικό 1-0 στο 2' των καθυστερήσεων!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο (22/02)

Τσέλσι-Έβερτον 1-0
(90+3' Τέρι)

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 4-1
(5', 31' Ζιρού, 42' Ροσίτσκι, 57' Κοσιελνί - 81' Τζιακερίνι)

Κάρντιφ-Χαλ 0-4
(18' Χάντλστοουν, 38', 57' Γιέλαβιτς, 67' Λίβερμορ)

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ 1-0
(70' Τουρέ)

Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 1-1
(86' Βίντρα - 28' Ντεζάγκα)

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 3-1
(20' Τζάρβις, 23' Κ. Κόουλ, 71' Νόλαν - 8' Γιοσίντα)

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γ. 0-2
(62' πεν. Φαν Πέρσι, 68' Ρούνεϊ)

Κυριακή (23/02)

Λίβερπουλ-Σουόνσι 4-3
(3', 36' Στάριτζ, 20', 74' Χέντερσον - 23' Σέλβι, 26', 47' πεν. Μπονί)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-0
(90+2' Ρεμί)

Νόριτς-Τότεναμ (18:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα