Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

bet365

Ο Λεβαδειακός μετά τον Ατρόμητο, κέρδισε (3-1) και τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο του και πλέον απομακρύνθηκε για τα καλά από τις... επικίνδυνες θέσεις.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Στρατηλάτης ήταν κάτω από τα δοκάρι, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Χαραλάμπους αριστερά και οι Κώτσιος, Ιντζίδης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Πετράτσι, Βαρέλα και μπροστά τους δεξιά ο Ορτέγκα, αριστερά ο Μιλοσάβλιεβ και στον άξονα ο Κονέ. Στην κορυφή ο Μάντζιος.

Για τον Αστέρα ο Μπαντής κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσαμπούρης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Κυριακόπουλος αριστερά, με τους Ζησόπουλο, Σέτι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό παιχνίδι. Στα χαφ οι Εντό, Ουσέρο και μπροστά τους ο Καράσκο δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Μουνάφο στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.

Γκολ με το... καλημέρα

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, ο Αστέρας έψαχνε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και με το... καλημέρα της αναμέτρησης πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Ορτέγκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κονέ με κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Μπαντή για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Αποβολή, πέναλτι και 2-0

Οι Βοιωτοί είχαν την υπεροχή και τις φάσεις, καθώς θα μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερο τέρμα σε άλλες δύο περιπτώσεις. Ο Μάντζιος έφυγε από αριστερά στο 17' και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Μπαντή να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε αριστερά στον Κονέ, που δεν έκανε καλό κοντρόλ και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει ούτε το σουτ από πλάγια.

Ωστόσο, το 2-0 ήρθε για τον Λεβαδειακό από την άσπρη βούλα. Ο Κυριακόπουλος τράβηξε τον Ορτέγκα μέσα στην περιοχή στο 37', ο Κύζας έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μάντζιος δεν αστόχησε για να δώσει... αέρα δύο τερμάτων στον σύλλογο της Λιβαδειάς στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Μείωσε ο Ντε Μπλάσις

Παρά ταύτα, οι Αρκάδες μπήκαν ξανά στο ματς, αφού μείωσαν το σκορ στο 45'+1' με τον Ντε Μπλάσις. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, μετά από εκτέλεση κόρνερ, και με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου.

Προσπάθησε ο Αστέρας, το τελείωσε ο Μιλοσάβλιεβ

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, παρά το γεγονός ότι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο. Μάλιστα, στο 55' είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, με τον Στρατηλάτη να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Εντό στην κίνηση, ενώ η κεφαλιά του Μπαράλες στο 59' έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ.

Όμως, από το 60' και μετά οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι τα ηνία και είχαν αρκετές ευκαιρίες να τελειώσουν το ματς. Το μακρινό σουτ του Πετράτσι στο 65' έφυγε εκτός, η κεφαλιά του Ροζέριο στο 73' κατέληξε στα χέρια του Μπαντή, με τις δύο ομάδες να φωνάζουν για μία φάση. Στο 66' ο Κύζας δεν είδε το κράτημα του Κώτσιου στον Μπαράλες μέσα στην περιοχή, ενώ στο 74' υποδείχθηκε φάουλ στον Μπαντή δίχως να τον έχει αγγίξει ο Ροζέριο.

Το ματς, πάντως, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 82'. Ο Ροζέριο έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μιλοσάβλιεβ, αυτός έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς του Αστέρα, βρέθηκε απέναντι στον Μπαντή και τον πλάσαρε ιδανικά για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Μοίρασε το πρώτο γκολ και κέρδισε το δεύτερο από δική του ενέργεια. Πολλή δουλειά από τον Ορτέγκα από τα πλάγια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αστέρας άργησε να... βγει στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσε με δύο γκολ και μία κόκκινη κάρτα. Μπορεί να μείωσε πριν την ανάπαυλα και να προσπάθησε στην επανάληψη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Στο ύψος του: Ο Κονέ άνοιξε το σκορ, ο Μάντζιος διπλασίασε τα τέρματα του Λεβαδειακού και ο Μιλοσάβλιεβ «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Ντε Μπλάσις προσπάθησε περισσότερο για τον Αστέρα, μείωσε στην επνοή του ημιχρόνου, αλλά μέχρι εκεί.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κυριακόπουλος στο 37', όταν ανέτρεψε τον Ορτέγκα μέσα στην περιοχή και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Κυριακόπουλου, καθώς ανέτρεψε τον Ορτέγκα μέσα στην περιοχή, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Από εκεί και πέρα, δεν είδε το κράτημα του Κώτσιου στον Μπαράλες στο 66', ενώ υπέδειξε φάουλ στον Μπαντή δίχως λόγο στο 74', αφού ο Ροζέριο δεν τον ακουμπάει καν. Καλή δουλειά από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλό ματς στη Λιβαδειά με τέσσερα γκολ, καλές φάσεις, ρυθμό και μια αποβολή. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, είδε τον Αστέρα να μειώνει στην εκπνοή του ημιχρόνου, όμως όταν ανέβασε στροφές στην επανάληψη «κλείδωσε» τη νίκη, που τον έφερε ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία και ακόμα πιο κοντά στην παραμονή.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (60' Ροζέριο), Μάντζιος (46' Καπό), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (90' Μάγκας).

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Σέτι (74' Βάλντο), Τσαμπούρης, Εντό, Μουνάφο, Ουσέρο (25' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40' Κοντοές), Μπαράλες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα