Γιατί ΕΠΡΕΠΕ η Γιουνάιτεντ να ανανεώσει με τον Ρούνεϊ

Γιατί ΕΠΡΕΠΕ η Γιουνάιτεντ να ανανεώσει με τον Ρούνεϊ

Γιατί ΕΠΡΕΠΕ η Γιουνάιτεντ να ανανεώσει με τον Ρούνεϊ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναλύει γιατί επιβαλλόταν για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η παραμονή του Γουέιν Ρούνεϊ στο Ολντ Τράφορντ.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνεϊ μέχρι το 2019 δεν έκανε καλό μόνο στην τσέπη του άγγλου επιθετικού (οι 300.000 λίρες την εβδομάδα δεν είναι και λίγες), αλλά κυρίως στη Γιουνάιτεντ, η οποία «έδεσε» στο Μάντσεστερ το νέο μεγάλο αρχηγό της.

Από το 2004, όταν και άφησε την Έβερτον (του Ντέιβιντ Μόγιες τότε), ο Ρούνεϊ έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος της επιθετικής γραμμής της Γιουνάιτεντ. Με 208 τέρματα σε 430 παιχνίδια (σχεδόν ένα γκολ ανά δύο ματς επί δέκα χρόνια σερί) ο διεθνής φορ βρίσκεται στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν είναι όμως τα γκολ μόνο που τον κάνουν απαραίτητο στους «μπέμπηδες».

Η συνολική του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, το πάθος, το πείσμα, ο τσαμπουκάς του τον κατατάσσουν πρώτο στις καρδιές των φίλων της ομάδας, ενώ από’δω και πέρα αυτός είναι που θα αποτελεί τη σημαία της ομάδας.

Μην ξεχνάμε πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει σίγουρα ο Βίντιτς, ενώ τον ίδιο δρόμο δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν οι Φέρνιναντ, Εβρά και φυσικά ο μεγάλος Ράιαν Γκιγκς. Ποιος θα ήταν λοιπόν ο leader αυτής της ομάδας, αν και ο Ρούνεϊ έλεγε αντίο; Το συμβολαιό του μπορεί να μην έληγε αυτό το καλοκαίρι, όμως είναι κανείς σίγουρος πως ο αν ο 29χρονος φορ δεν έλεγε τωρα το «ναι» στη Γιουνάιτεντ, οι μνηστήρες δε θα τον πολιορκούσαν;

Άλλωστε μια από τις μεγάλες αντιπάλους της Μάντσεστερ, η Τσέλσι, έχει εκφράσει, μέσω του Ζοσέ Μουρίνιο, το θαυμασμό-ενδιαφέρον για τον Ρούνεϊ. Έτσι, λοιπόν, θα ήταν ορατός ο κίνδυνος για τους «μπέμπηδες» να αποδυναμωθούν οι ίδιοι και ταυτόχρονα να ενισχυθεί κάποιος από τους βασικούς ανταγωνιστές τους. Είτε η Τσέλσι, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εντός ή εκτός νησιού.

Αυτό θα αποτελούσε βαρύτατο πλήγμα στο status του συλλόγου. Μια πιθανή αδυναμία να κρατήσει η ομάδα στις τάξεις της το μεγαλύτερο αστέρι της, θα σήμαινε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει κομμάτι από την αίγλη της και οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της… γυρίζουν την πλάτη.

Μάλιστα, δεν είναι πολύς ο καιρός που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από το τιμόνι της ομάδας και είναι αρκετοί εκείνοι που βλέπουν «θολό» το μέλλον του συλλόγου. Ο Ρούνεϊ είναι αυτός που θα αποτελεί από’δω και στο εξής το συνδετικό κρίκο με την εποχή Σερ Άλεξ και γιατί όχι τον «καθρέφτη» αυτής της ομάδας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα