Συναγερμός για το Λιβόρνο-Βερόνα

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Συναγερμός για το Λιβόρνο-Βερόνα

bet365

Λιβορνέζοι και Βερονέζοι ετοιμάζονται για μάχη την Κυριακή καθώς η αντιπαλότητα τους είναι... άκρως πολιτική.

Ακρα αριστερά στο Λιβόρνο, άκρα δεξιά στη Βερόνα. Με τους τιφόζι των δύο ομάδων να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, ο αγώνας της Κυριακής είναι υψηλής επικινδυνότητας και η αστυνομία παίρνει τα μέτρα της καθώς οι απειλές δίνουν και παίρνουν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, οι οπαδοί της Βερόνα είχαν... προσκαλέσει αυτούς της Λιβόρνο να πάνε μαζί στο Καρναβάλι, εννοώντας να συναντηθούν για να λύσουν τις διαφορές τους.

Τώρα, ενόψει του αγώνα της Κυριακής, οι Λιβορνέζοι έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: «Την Κυριακή δεν είναι ματς σαν όλα τα άλλα. Το αποτέλεσμα, τα συστήματα, οι 11άδες δεν είναι τίποτα για μια μέρα που σημαίνει περισσότερα από ποδόσφαιρο. Το ραντεβού είναι για τις 09:00 έξω από την Curva Nord του Αρμάντο Πίκι. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στις επιθέσεις για τους εκατοντάδες νεκρούς στην Λαμπεντούσα, μπροστά στον φασισμό και σε πολλά άλλα ρατσιστικά επεισόδια. Δεν γίνεται, με κανένα τρόπο, να τους αφήσουμε να κυκλοφορήσουν ανενόχλητοι στο Λιβόρνο ή να φορέσουν τις μάσκες τους».

Οι Βερονέζοι που αναμένονται στο Λιβόρνο είναι 800 και η αστυνομία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι δε θα έρθουν σε επαφή οι δύο πλευρές, σε μια Ιταλία που έχει χάσει την μπάλα φέτος με όσα γίνονται στα γήπεδα και με την ευκολία με την οποία κλείνουν πέταλα σχεδόν κάθε εβδομάδα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά λόγος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα