Η ευκαιρία με τη Γιουνάιτεντ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η ευκαιρία με τη Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος θέτει υπό το δικό του πρίσμα στο blog του στο gazzetta τις μάχες του Ολυμπιακού με τη Γιουνάϊτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είναι παράλογο να θεωρούν πολλοί ως ευκαιρία για μία ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τις διπλές αναμετρήσεις των ερυθρόλευκων με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Με το σκεπτικό ότι πράγματι η Γιουνάϊτεντ δεν είναι φέτος στα καλά της και τα αποτελέσματά της στις εσωτερικές διοργανώσεις, μας παραπέμπουν σε μία προβληματική κατάσταση στην πρώτη χρονιά μετά Φέργκιουσον και με τον Μόγες στον πάγκο. Είναι αυτό που λέμε, «τη Γιουνάϊτεντ δεν την βρίσκεις κάθε χρόνο έτσι».

Σωστά είναι όλα αυτά φίλοι μου, αλλά πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Ξέρετε…με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ παίζουμε. Ένα ασύλληπτο μέγεθος. Και μία ομάδα που τέλος πάντων στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ όχι απλά προκρίθηκε, αλλά πέρασε ως πρώτη, αήττητη και με την καλύτερη άμυνα σε όλους τους ομίλους…

Θέλω να πω, ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ένα πράγμα: ότι αν ο Ολυμπιακός περάσει, θα έχει πετύχει το μεγαλύτερο άθλο της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Κι αν αποκλειστεί, θα έχει αποκλειστεί από την πρωταθλήτρια Αγγλίας και πιο επιτυχημένη ομάδα της Αγγλίας σε μία ολόκληρη 20ετία. Αυτή είναι η σωστή διάσταση.

Με την επιπρόσθετη...σημείωση βέβαια ότι περιμένουμε να δούμε ένα Ολυμπιακό που μίνιμουμ θα σταθεί με περίσσια αξιοπρέπεια (και μάξιμουμ θα προκριθεί!). Αλλά μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας και βγάλουμε σε λίγο τον Ολυμπιακό φαβορί!

Να θυμηθούμε από ποιες ομάδες αποκλείστηκε η Γιουνάϊτεντ στη φάση των νοκ άουτ αγώνων;…

Πέρσι από τη Ρεάλ Μαδρίτης (στους 16)

Το 2011 από…καμία (τελικό με Μπάρτσα).

Το 2010 από την Μπάγερν (προημιτελικά).

Το 2009 από…καμία (τελικό με Μπάρτσα)

Το 2008 από…καμία (τελικό με Τσέλσι)

Το 2007 από τη Μίλαν (ημιτελικά)

Το 2005 από τη Μίλαν (στους 16)

Άρα, η Γιουνάϊτεντ εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, όταν περνάει τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (γιατί δύο φορές δεν την είχε περάσει), είτε φτάνει στον τελικό (τρεις φορές), είτε μένει έξω από Ρεάλ, Μπάγερν, Μίλαν.

Μα αυτή την ομάδα θα παίξει ο Ολυμπιακός…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.