«Καλύτερη και χωρίς Μάτιτς η Μπενφίκα»

«Καλύτερη και χωρίς Μάτιτς η Μπενφίκα»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
«Καλύτερη και χωρίς Μάτιτς η Μπενφίκα»

bet365

Η Μπενφίκα ζητά εκδίκηση και ο ΠΑΟΚ να δώσει απαντήσεις. Ο τεχνικός της Πάσος, Ενρίκε Καλίστο αρθρογραφεί στο gazzetta.gr και… βοηθά τον Στέφενς!

Η Μπενφίκα πέρασε νικηφόρα από την δύσκολη έδρα της Πάσος Φερέιρα και φουλάρει για Τούμπα. Οι «αετοί» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αναζητούν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν στη Θεσσαλονίκη να κάνουν το πρώτο βήμα. Πως θα παραταχθεί; Σε τι κατάσταση είναι η Μπενφίκα μετά την αποχώρηση του Μάτιτς; Ο Φέισα μπορεί να τα καταφέρει; Εχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ; Ο τεχνικός της Πάσος Φερέιρα, Ενρίκε Καλίστο δίνει απαντήσεις μέσα από το gazzetta.gr για την εικόνα που θα παρουσιάσει η Μπενφίκα το βράδυ της Πέμπτης.

«H Μπενφίκα είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα με καλούς παίκτες, καλή στρατηγική και σωστή μελέτη του αντιπάλου που έχει κάθε φορά. Παίζει ένα 4-4-2 με διαφορετική λογική όμως.

Με συνεχή κίνηση και τους φορ του να γίνονται και… χαφ, ώστε να βοηθούν σε ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας. Είναι μία γρήγορη ομάδα, καλά στημένη και με ποιότητα. Επίσης είναι επικίνδυνη και στα στημένα και στην κόντρα επίθεση.

Έχει ταχύτατα άκρα και μπορεί να σου κάνει την ζημιά και σε οργανωμένη επίθεση. Στον άξονά της έχει έναν πιο αμυντικό μέσο, τον Φέισα και έναν πιο επιθετικογενή, τον Έντσο Πέρες.

Διαθέτει καλούς γκολκίπερ και ένα πολύ καλό δίδυμο στόπερ. Είναι δύο κεντρικοί αμυντικοί πολύ δυνατοί τόσο με τη μπάλα κάτω όσο και στον αέρα. Υπάρχει γενικότερα ισορροπία στην ομάδα σε όλες τις γραμμές της».


«Καλύτερη και χωρίς Μάτιτς»
«Σαφέστατα η Μπενφίκα είναι πιο καλή ομάδα σε σχέση με την περίοδο που έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό. Είναι ανώτερη στο γήπεδο, έχει βρει ρυθμό, αυτοπεποίθηση αλλά και τα ανάλογα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ο Φέισα είναι πιο αμυντικογενής παίκτης. Ο Μάτιτς είναι πληρέστερος. Συγκροτούσε με τον Πέρες ένα πολύ καλό δίδυμο. Τώρα δεν είναι το ίδιο. Το παιχνίδι της Μπενφίκα αλλάζει με τον Φέισα στον άξονα, όμως έτσι η ομάδα έχει πιο καλό και συγκροτημένο πρόσωπο στο αμυντικό σκέλος όταν δέχεται επίθεση. Πολλά περνάνε βέβαια και από τα πόδια του Γκαράι.


Γενικά το 4-4-2 της Μπενφίκα με ταχύτητα και συνεχή κίνηση και τους φορ να γυρίζουν και για να πάρουν μπάλα και να μοιράσουν ακόμα και παιχνίδι και για να βοηθήσουν στην άμυνα είναι κάτι που δυσκολεύει πολλές ομάδες. Το σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα βρει μία πιο καλή και δυνατή Μπενφίκα. Δεν είναι τόσο καλό χρονικό σημείο για εκείνον».

«Φαβορί η Μπενφίκα»

«Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ δεν είναι… μικρή ομάδα. Έχει μέγεθος και αρκετές πιθανότητες να περάσει. Για μένα θα είναι κομβικό το ματς στην Ελλάδα. Εκεί θα κριθούν πολλά για τον ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα η Μπενφίκα είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την δική της απόδοση, αρκεί να πιάσει τα στάνταρ που πρέπει. H Μπενφίκα έχει και μία πολύ καλή έδρα με εξαιρετική και... καυτή ατμόσφαιρα και κόσμο που την στηρίζει στο 100%. Για να μπορέσει να πάρει ο ΠΑΟΚ αποτέλεσμα θα πρέπει να μπλοκάρει τα χαφ της Μπενφίκα και γενικά τα άκρα της. Εάν κλείσει τις δύο πλευρές και δεν επιτρέψει στην Μπενφίκα να αναπτυχθεί όπως μπορεί και θέλει τότε θα έχει σαφείς ελπίδες».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα