Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Γιώργος Καραμάνος
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

bet365

Ο πιτσιρικάς της Ρεάλ ντύθηκε ξανά CR7, έφτιαξε τον περίπατο της Ρεάλ (3-0) στην Χετάφε και άνοιξε ξανά την κουβέντα για τις συγκρίσεις με τον Ραούλ.

Οι παραλληλισμοί με τον Ραούλ ασταμάτητοι. Οι Ισπανοί αναζητούν τον πρώτο παίκτη (εκτός του τερματοφύλακα Κασίγιας) από τις ακαδημίες της Ρεάλ, από την εποχή του μεγάλου αρχηγού και μετά, που να μπορεί να σταθεί στο ύψος της ομάδας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από τώρα εάν ο Χεσέ θα μπορέσει να ικανοποιήσει αυτό το όνειρο των Μαδριλένων, αλλά η φετινή σεζόν του είναι αντίστοιχη του ξεκινήματος του τεράστιου «7» της Βασίλισσας. Ο νεαρός επιθετικός ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για το εύκολο πέρασμα με 3-0 από το «Αλφόνσο Πέρεθ» της Χετάφε και έδωσε τροφή για να συνεχιστούν οι διάφορες συγκρίσεις.

Απόντος του τιμωρημένου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Χεσέ έπαιξε στην θέση του στα αριστερά και άνοιξε το σκορ στο 5' με εξαιρετικό διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ μετά από πάσα του Μπέιλ. Ηταν το όγδοο γκολ του στην περίοδο και το πέμπτο στο πρωτάθλημα (τα τέσσερα εκτός έδρας), αλλά και το τρίτο διαδοχικό στη Λίγκα. Ο τελευταίος Ισπανός λοιπόν που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο για Ρεάλ, ήταν ο Ραούλ το 2008-'09, ο οποίος όμως στην πρώτη του χρονιά (σ.σ.: ήταν βέβαια πιο νεαρός) στα πρώτα 450 λεπτά του με τους Μερένγκες είχε σκοράρει τρεις φορές, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Χεσέ δύο περισσότερα!

Από αυτό το 1-0 και μετά τα πάντα ήταν πολύ εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Ηταν άλλωστε μία άνιση μάχη με την κορυφαία του 2014 κόντρα στην χειρότερη. Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι Μερένγκες, ήταν σοβαροί και δεν απειλήθηκαν. Στο 27' ο Χεσέ ξεκίνησε την αντεπίθεση που μετά από τη σέντρα ακριβείας του Ντι Μαρία, ολοκληρώθηκε με ωραίο κατέβασμα και πλασέ από τον Μπενζεμά. Οσον αφορά τον Γάλλο επιθετικό, τον οποίο... κράζουν πολλοί και διάφοροι, έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, νούμερο που στην 24η αγωνιστική δεν είχε ξαναπιάσει ποτέ στις τέσσερις προηγούμενες χρονιές του αντίστοιχα.

Ευκαιρίες πολλές δεν έστησε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που όμως ήταν σούπερ εύστοχη. Στο 66' το σουτ του Μόντριτς στην αριστερή γωνία έφερε το 3-0 (σ.σ.: και τα έξι γκολ του εκπληκτικού φέτος Κροάτη με τη Ρεάλ έχουν μπει με σουτ εκτός περιοχής). Μέχρι το φινάλε το ματς απέκτησε βαρετό και διαδικαστικό χαρακτήρα (είχε δκάρι ο Ισκο στο 90') και το τελευταίο σφύριγμα έφερε τη Ρεάλ ξανά στην τριπλή ισοβαθμία με τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, με την αγωνία να παραμένει στα ύψη...

Χετάφε: Μογιά, Λισάντρο Λόπεθ, Αλέξις, Βαλέρα, Βιγκαράι, Μπόρχα (64' Λασέν), Ροδρίγκεθ, Ντιέγο Κάστρο, Πέδρο Λεόν (72' Σαράμπια), Γκαβιλάν, Κολούνγκα (52' Λαφίτα)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (79' Ιγιαραμέντι), Ντι Μαρία (83' Καζεμίρο), Χεσέ, Μπέιλ, Μπενζεμά (73' Ισκο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα