Αναστασίου: «Κίνητρο υπάρχει σε κάθε παιχνίδι»

Αναστασίου: «Κίνητρο υπάρχει σε κάθε παιχνίδι»

Gazzetta team
Αναστασίου: «Κίνητρο υπάρχει σε κάθε παιχνίδι»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου έθεσε ως στόχο του Παναθηναϊκού να πάει όσο ψηλότερα μπορεί, ενώ ανέφερε πως κίνητρο υπάρχει στους πράσινους σε κάθε παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη κάμερα της nova:
Η σειρά δύσκολων αγώνων -και σε μικρή χρονική διάρκεια- ολοκληρώνεται στην Κομοτηνή. Μεσοβδόμαδα αγωνιστήκατε για το Κύπελλο Ελλάδας στον Βόλο. Μείνατε ευχαριστημένος από τους παίκτες που έπαιξαν και δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής;
Για εμάς είναι σημαντικό ότι τελειώνει αυτή η σειρά αγώνων. Ήταν καλό που είδαμε στον Βόλο την κατάσταση κάποιων παιδιών και γενικότερα θέλαμε να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται για το υπόλοιπο της σεζόν και να γνωρίζουμε ποιους μπορούμε να υπολογίζουμε για τη δύσκολη συνέχεια και για το επίπεδο που θέλουμε. Θα έλεγα ότι ήταν ένα παιχνίδι που είχε κριθεί ουσιαστικά η πρόκριση από το πρώτο ματς, αλλά είδα κάποια χρήσιμα πράγματα. Και καλά και όχι τόσο καλά. Αλλά αυτά τα κρατάμε για εμάς και θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε τις επόμενες εβδομάδες, για να μπορέσουμε τουλάχιστον να βελτιώσουμε την εικόνα κάποιων παιδιών.

Πόσο δύσκολο είναι να έχει κίνητρο ένας ποδοσφαιριστής, όταν ο πρώτος αγώνας έχει λήξει 4-0 υπέρ της ομάδας του;
Είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο, όμως από την άλλη τι πιο ωραίο από το να μπαίνεις σε ένα παιχνίδι, χωρίς ουσιαστικά να έχεις την πίεση του αποτελέσματος- γιατί δεν είχαμε μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα- να παίξεις και να κάνεις αυτά που ξέρεις και αυτά που έχεις δείξει ότι μπορείς να κάνεις; Οπότε είναι σημαντική πάντα η νοοτροπία. Και θέλουμε να έχουμε τη νοοτροπία που πρέπει, είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό Βόλου, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με οποιαδήποτε ομάδα. Θέλουμε να έχουμε την ίδια -σωστή- νοοτροπία και να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο. Και νομίζω ότι αυτό θα είναι για εμάς το μεγαλύτερο κέρδος.

Προέρχεστε ίσως από την καλύτερη εφετινή σας εμφάνιση στο πρωτάθλημα, με βάση και την δυναμικότητα του αντιπάλου. Είδαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι της ομάδας χάρηκαν με την απόδοση του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ακολουθεί ένα παιχνίδι κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Πανθρακικό. Πόσο διαφορετικός είναι αυτός ο αγώνας, με δεδομένη και την κούραση που έχουν οι παίκτες σας;
Σίγουρα είναι διαφορετικός. Για κούραση δεν θέλω να μιλήσω, γιατί νομίζω πως όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει κούραση και τουλάχιστον εμείς έχουμε δείξει ότι μας κάνει καλό να παίζουμε παιχνίδια σε μικρό διάστημα, από το να υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των παιχνιδιών. Από την άλλη θα έλεγα ότι ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα, η οποία εφέτος τουλάχιστον έχει δείξει μια σταθερότητα. Παίζει λίγο διαφορετικά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος και άρχισε έτσι από το μεταξύ μας παιχνίδι στον πρώτο γύρο, όπου έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό δείχνει να λειτουργεί καλύτερα και τους δίνει αποτελέσματα και νομίζω ότι είναι μια ομάδα, η οποία θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί για εμάς- και γι' αυτούς βέβαια- είναι σημαντική η νίκη. Κοιτάμε την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Μοιάζει με το παιχνίδι του πρώτου γύρου ή έχει διαφορές;
Είναι τελείως διαφορετικό, γιατί στον πρώτο γύρο είχαμε και τον Μπεργκ και τον Φιγκερόα, ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν από τους δύο. Οπότε θα είναι τελείως διαφορετικό.

Στοιχίζει η απουσία του Μπεργκ, καθώς και ο Πέτριτς δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο;
Σίγουρα. Θα έλεγα ότι ο Μπεργκ είναι ένας παίκτης- βαρόμετρο για την ομάδα μας, με βάση την ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής, αλλά και την αντίληψη του. Βοηθά πάρα πολύ το παιχνίδι της ομάδας με τις κινήσεις του και γενικότερα με τον τρόπο που αγωνίζεται. Από την άλλη, έχουμε πει από την αρχή της σεζόν, ότι για εμάς είναι σημαντικό αυτή η ομάδα να χτιστεί και να διαμορφωθεί με βάση το σύνολο και όχι κάποιον παίκτη ατομικά. Οπότε, θα πρέπει να βρούμε και να δώσουμε λύσεις, προετοιμαζόμαστε γι' αυτό και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι.

Υπάρχει επιπλέον κίνητρο για τον αγώνα της Κομοτηνής λόγω της ήττας στον πρώτο γύρο;
Κίνητρο για εμάς υπάρχει σε κάθε παιχνίδι. Πάντα δίνουμε κίνητρο στον εαυτό μας και γι' αυτό είπα για το ματς που δώσαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου, ότι η νοοτροπία μας είναι κάθε φορά που μπαίνουμε μέσα να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το κίνητρο μας και νομίζω πως όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, αυτό από μόνο του αποτελεί κίνητρο. Οπότε το κίνητρο μας είναι να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Ο Πανθρακικός έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο την εφετινή σεζόν. Πιστεύετε ότι αυτό το παιχνίδι είναι στα μέτρα σας, με δεδομένο ότι και ο αντίπαλος πιθανότατα θα παίξει ανοικτά;
Η εικόνα της ομάδας μας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, έχει δείξει ότι όλα τα παιχνίδια είναι στα μέτρα μας και ότι εξαρτάται καθαρά από εμάς, αν είμαστε αυτοί που πρέπει. Νομίζω ότι σε όσα ματς δείξαμε την σοβαρότητα που έπρεπε και τελειώσαμε τις φάσεις όπως έπρεπε, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, με οποιονδήποτε αντίπαλο και αν παίζαμε. Αντιθέτως σε ματς που δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων, γιατί δημιουργούμε πολλές φάσεις, το πληρώσαμε. Νομίζω ότι για εμάς θα είναι σημαντικό να τελειώσουμε τις φάσεις που θα δημιουργήσουμε και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα είναι θετικά για εμάς τα πράγματα.

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως είδαμε στην Τρίπολη ένα εξαιρετικό ημίχρονο, ενώ η απόδοση της ομάδας σας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν επίσης πολύ καλή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το επόμενο στοίχημα για εσάς είναι να διατηρήσετε την ομάδα σας σε αυτόν τον ρυθμό;
Για εμάς αυτό είναι το στοίχημα από την αρχή της σεζόν. Ξέρουμε ότι είχαμε ρόστερ με πολλά προβλήματα και φτιάξαμε μια καινούργια ομάδα από την αρχή, αλλά το καλό και το σημαντικό γι' αυτή την ομάδα είναι ότι βαδίζει στον σωστό δρόμο. Δείχνει και έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια και για εμάς το σημαντικό πλέον και αυτό που τονίζω συνέχεια, είναι η διάρκεια στα αποτελέσματα και το καλό ποδόσφαιρο. Ίσως μερικές φορές το καλό ποδόσφαιρο δεν έρθει, αλλά τουλάχιστον πρέπει να μαθαίνουμε να κερδίζουμε. Το ευχάριστο και το τέλειο θα είναι να κερδίζουμε με καλό ποδόσφαιρο. Αλλά γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο αυτό είναι δύσκολο να συμβαίνει συνέχεια. Οπότε στόχος μας είναι να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε.

Ο Παναθηναϊκός πιθανότατα θα εξασφαλίσει θέση για τα πλέι οφ, ενώ έχετε πάρει και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα δώσετε προτεραιότητα στο Κύπελλο, αφού έχετε μια μεγάλη ευκαιρία για τίτλο;
Προτεραιότητα για εμάς είναι κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε και θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό θέλουμε και αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα