Αμβούργο - Μπάγερν 0-5

Γιώργος Καραμάνος
Αμβούργο - Μπάγερν 0-5

bet365

Στο χειρότερο Αμβούργο όλων των εποχών, είπαν ότι περίμεναν τους Βαυαρούς για να φτιάξουν διάθεση και το έκαναν με διασυρμό (0-5).

«Πιστεύω απέναντι στη Μπάγερν να μπορέσουμε να βρούμε ξανά το κέφι μας!» Οταν θα έχει ολοκληρωθεί η χρονιά, η μαγική αυτή ατάκα του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ θα πρέπει δικαίως να θεωρηθεί ως η κορυφαία. Προφανώς στην κοσμάρα του ο Ολλανδός τεχνικός του Αμβούργου δεν μπήκε καν στον κόπο να σκεφτεί ότι τέτοια μαργαριτάρια δεν τα πετάς όταν η ομάδα σου τρέχει το αρνητικό ρεκόρ ιστορίας της με έξι σερί ήττες, έχει παθητικό τριών γκολ και στα πέντε τελευταία ματς (σ.σ.: αυτά πριν τη Μπάγερν), βιώνει τις πλέον δραματικές στιγμές της, παρέμεινε στην προτελευταία θέση και το φάσμα του πρώτου υποβιβασμού στην ιστορία του είναι πιο ορατό από ποτέ και έχει απέναντι της το κορυφαίο σύνολο της υφηλίου.

Το τέλος του προημιτελικού στην «Ιμτεχ Αρένα» όντως τους έφερε όλους στο Αμβούργο στο τσακίρ κέφι που ως γνωστών επιφέρει ένας εντός έδρας διασυρμός της τάξης του 0-5. Οι Βαυαροί ήταν ξανά τρομερά δυνατοί και έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν, δίχως εννοείται να απειληθούν έστω και κατά διάνοια. Το πάρτι της πρόκρισης τους στα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου ξεκίνησε στο 22' με πολύ ωραία ενέργεια του Γκέτσε που μοίρασε πάλε βάλε στον Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης ήταν ο ευνοημένος της βραδιάς, καθώς οι συμπαίκτες του τον... κερνούσαν ασταμάτητα με εξαιρετικές μπαλιές και σημείωσε χατ τρικ, το παρθενικό του με τη Μπάγερν, φτάνοντας ταυτόχρονα τα 18 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι και στα στημένα, με τον Ντάντε να προωθείται σε κόρνερ τέσσερα λεπτά αργότερα και να καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Το πιο ωραίο γκολ όμως ήρθε στο 54', όταν ο Κρόος έβγαλε φοβερή 30άρα μπαλιά στον Ρόμπεν που με τη σειρά του κατέβασε με το στήθος και πλάσαρε με τη μία για το 3-0. Στο 74' ο Ρόμπεν έκανε την κάθετη, ο Γκέτσε την ντρίμπλα και την παράλληλη και ο Μάντζουκιτς ήταν ο τυχερός που απλά έσπρωξε το τόπι στην άδεια εστία. Δύο λεπτά αργότερα ο φορ της Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε αδυναμίας της άμυνας να διώξει και με κοντινό σουτ έκλεισε το θρίαμβο.

Πέρας όμως της εύκολης πρόκρισης, οι νικητές είχαν έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο να χαίρονται. Στο 65' πέρασε στο ματς ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος έλειπε από τις αρχές Νοέμβρη. Οσο για τους ηττημένους, δεν υπάρχει τίποτα για να φτιάξουν κέφι και αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο αργά ή γρήγορα να αποφασίσει την απόλυση του Φαν Μάρβαϊκ και την πρόσληψη με υπερ-αυξημένες αρμοδιότητες του Φέλιξ Μπάγκατ.

Αμβούργο: Αντλερ, Λαμ, Τα, Βέστερμαν, Γιάνσεν, Μπάντελι (72' Μπούι), Ρινκόν, Τζον, Φαν ντερ Φάαρτ (40' Αρσλάν), Ιλίσεβιτς, Καλχάνογλου (71' Ζούα)

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ (49' Χάβι Μαρτίνεθ), Ντάντε, Ραφίνια, Αλάμπα, Λαμ (65' Σβάινσταϊγκερ), Τιάγκο (64' Σακίρι), Κρόος, Γκέτσε, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα