Σαρρής: «Υπάρχει φάκελος με ύποπτα αλλά δεν είναι αξιόπιστος»

Γιώργος Βροντάκης
Σαρρής: «Υπάρχει φάκελος με ύποπτα αλλά δεν είναι αξιόπιστος»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr τα νέα ύποπτα ματς, αναφέρθηκε στην παραμονή ή όχι του Σάντος, αλλά και στα «Μουντιαλίτος».

Σύμφωνα με τη ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ έφτασε στην ΕΠΟ φάκελος με τρία νέα ύποπτα παιχνίδια από την ΟΥΕΦΑ σύμφωνα, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τα νέα ύποπτα παιχνίδια και επιβεβαίωσε πως ο φάκελος, που δεν είναι τόσο αξιόπιστος, έχει έρθει εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει προωθηθεί στην Εισαγγελία για να αξιολογηθεί.

Ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για τα... ύποπτα με βάση πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες, την παραμονή ή όχι του Σάντος στην Εθνική Ελλάδος, το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά και τα κόμικ «Μουντιαλίτος».

Καλημέρα, κύριε Σαρρή. Βγήκαν στη δημοσιότητα και άλλα ύποπτα ματς στην Ελλάδα και πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού - Εργοτέλη 3-0, Καλλονή - ΠΑΟΚ 2-5 και ΟΦΗ - Καλλονή 0-1 (Κύπελλο). Έχει έρθει τέτοιος φάκελος στην ΕΠΟ;
«Αυτός ο φάκελος με τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό και τα έχουμε στείλει στον Εισαγγελέα. Κάθε φορά που βγαίνουν και λένε για τα ύποπτα ματς είναι για την δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Κάθε ματς που μας στέλνουν ως ύποπτο είναι με βάση τα λεφτά που παίζονται. Για παράδειγμα το Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0 που μου είπατε, πονταρίστηκαν πάρα πολλά χρήματα μετά το 60΄ ώστε να μπει τέταρτο γκολ».

Εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση;
«Εμείς κάθε φορά που έρχεται ένας φάκελος τον στέλνουμε στην Εισαγγελία για να τον αξιολογήσει και να κάνει κινήσεις, αν χρειάζεται. Έχουμε κάνει, επίσης, μια πρόταση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν θέλουν να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη Επιτροπή από Εισαγγελία, Super League, Football League, ΕΠΟ και ΚΕΔ και να εξετάζουν αυτούς τους φακέλους. Περιμένουμε».

Πως προκύπτουν τα ύποπτα παιχνίδια και έρχεται ο φάκελος στην ΕΠΟ;
«Είναι με βάση μεγάλα πονταρίσματα σε στοιχηματικές εταιρίες».

Είναι αξιόπιστο αυτό;
«Εσείς το θεωρείται αξιόπιστο; Δεν είναι τόσο αξιόπιστο. Για παράδειγμα στο Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα (2-2) υπήρχε μεγάλος στοιχηματισμός πριν την έναρξη του αγώνα στη νίκη της Βέροιας, ενώ στο ημίχρονο πονταρίστηκαν μεγάλα ποσά στα πέντε γκολ. Ούτε άσος ήρθε, ούτε πέντε γκολ μπήκαν. Εμείς κάθε φάκελος που έρχεται τον στέλνουμε στην Εισαγγελία και εκεί τον αξιολογούν και ψάχνουν. Να το ανακοινώνουμε κάθε φορά εμείς είναι ανούσιο».

Πάμε στην περίπτωση του Φερνάντο Σάντος. Πιστεύετε θα παραμείνει στην Εθνική Ελλάδος και μετά το Μουντιάλ;
«Θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνει. Διέκρινα πως θέλει να συνεχίσει στην Εθνική Ελλάδος και του έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή πρόταση. Θα περιμένουμε στις 23 του μηνός να μας δώσει την οριστική του απάντηση».

Ήδη ακούστηκε ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, λόγω και της δυσαρέσκειας με τον Χουμπ Στέφενς...
«Μπορεί να συμβεί και αυτό. Μπορεί να έχει δεχτεί κάποια πρόταση και να είναι καλύτερη, όχι βέβαια από οικονομικής πλευράς, καθώς είναι διαφορετικό να ασχολείται καθημερινά με μια ομάδα. Είναι διαφορετικό ο σύλλογος και η Εθνική. Επαγγελματίας είναι και όποια απόφαση και να πάρει θα την δεχτούμε. Εμείς από την πλευρά μας του έχουμε δείξει πως τον θέλουμε».

Κάτι τελευταίο. Πως σας φάνηκε το «Μουντιαλίτος»;
«Είναι πάρα πολύ ωραίο και πρωτότυπο. Κυκλοφόρησε σε μια πολύ ωραία εποχή για την Εθνική Ελλάδος, καθώς το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι όνειρο για όλους».

 

Τελευταία Νέα