Άρης - Πανιώνιος 1-0

Gazzetta team
Άρης - Πανιώνιος 1-0

bet365

Μετά από 10 μήνες (!!!) ο Άρης κέρδισε στο γήπεδο του (πρώτη φορά φέτος) και το 1-0 (Αγκάνθο) κόντρα στον Πανιώνιο του δίνει ελπίδες παραμονής.

Δια πυρός και σιδήρου ο Άρης πήρε το πρώτο του τρίποντο μετά από 10 μήνες στο Βικελίδης απέναντι στον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση και καθόλου μπάλα. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Αγκάνθο που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όπως και ο Γιάννης Τοπούζης όπου με τις υποδείξεις του έκανε της ομάδα του Πανιωνίου να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Γιαννίτση, αλλά και αποβολή του Τάτου.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε με σχηματισμό 4-3-3 τους Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Βανγκέλι, αριστερά Τσουμανης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουγαϊδη και, Γιαννίτσης. Στο κέντρο Καμινιώτης, Τσιάρας και Τάτος. Ενώ στην επίθεση, ο Αγκανθο στην κορυφή και στις πτέρυγες οι, Μανιάς και Μπακασέτας

Ο Πανιώνιος με σχηματισμό 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Ο Κούρντι δεξιά, αριστερά ο Λαμπρόπουλος, ενώ τεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αυλωνίτης και Παντίδος. Αμυντικά χαφ οι Παναγιωτούδης και Μητρόπουλος. Στις πτέρυγες οι Αραβίδης και Κολοβός, στον άξονα ο Λάσνικ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιάννου.

Πάθος δύναμη και πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης έδιναν πραγματικές «μάχες» στο χώρο του κέντρου για το ποιος θα το κατακτήσει. Το παιχνίδι του Άρη έβγαινε από πίσω, ενώ των φιλοξενούμενων με τις γρήγορές αντεπιθέσεις. Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου από μια ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες. Στο 4’ ο Μπακασέτα βρήκε τον Μανιά σε πλάγια θέση με τον τελευταίο να κάνει το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να διώξει σε κόρνερ. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Κολοβό να εξαπολύει έναν κεραυνό με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Νευρικό παιχνίδι, ζήτησε πέναλτι

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη σε φάσεις. Υπήρξε νευρικότητα στις δύο ομάδες, αλλά και λάθη όλα στο χώρο του κέντρου. Ο Κολοβός από τον Πανιώνιο πήρε κάποιες πρωτοβουλίες όμως δυσκολευόταν να βρει συμπαίκτη του σε θέση για γκολ. Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Δηλαδή με μακρινές μπαλιές, αλλά και από στημένα αναζητούσαν του Αγκάνθο και Μανιά. Πάντως ο Πανιώνιος φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Γιαννίτση με τον Τοπούζου να το θεωρεί ακούσιο.

Το δίλεπτο του Μπακασέτα
Μάλιστα στο 33’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο ίδιος παίκτης στο 35’ απείλησε την εστία του Πανιωνίου και πάλι από στημένη μπάλα. Ο νεαρός επιθετικός του Άρη με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

"Κεφαλιά" Τάτου σε Μητρόπουλου

Μεγάλη ένταση με διακοπή στο παιχνίδι είχαμε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Όλα ξεκίνησαν με την κουτουλιά που έδωσε ο Τάτος στον Μητρόπουλο. Ο Τοπούζης για ένα πεντάλεπτό διέκοψε το παιχνίδι προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, ενώ απειλούσε να αποβάλει από τον πάγκο του Άρη παράγοντες της ομάδας. Ο Θρακιώτης ρέφερι δεν έδειξε κάρτα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την απόφασή του να συνεχίσει το παιχνίδι με ελεύθερο.

Χωρίς ρυθμό οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο με την ένταση να παραμένει εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και στις εξέδρες. Οι φίλαθλοι του Άρη αμφισβητούσαν κάθε σφύριγμα του Τοπούζη.
Γκολ ο Αγκάνθο
Μπορεί να υπήρχε όμορφο θέαμα από τους 22ποδοσφαιριστές είχαμε όμως γκολ το οποίο πέτυχε στο 58ο λεπτό ο Αγκάνθο. Όλα ξεκίνησαν από την εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Τσουμάνη από τα αριστερά. Πάσαρε στον Τάτο που έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Αγκάνθο με κοντινή κεφαλιά και χωρίς αντίπαλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Έδωσε χώρο, αλλά δεν απειλήθηκε
Μετά το γκολ, ο Άρης έδωσε χώρο στον Πανιώνιο και οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Σούλης Παπαδόπουλος φόρτωσε την άμυνα του και μέχρι το τέλος του αγώνα έπαιζε με τρία στόπερ. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του Διούδη, ενώ οι γηπεδούχοι με αντεπιθέσεις ήταν απειλητικοί. Όπως στην φάση του 81ου λεπτού με τον Μανιά να πιάνει ένα δυνατό σουτ με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε πολλά νεύρα, αποβολές από τον πάγκο του Άρη, φροντιστές, αλλά και κάρτες ακόμα και σε παίκτες που δεν έπαιξαν. Παιχνίδι βέβαια δεν παίχτηκε καθώς είχαμε αρκετές διακοπές στον αγώνα με τραυματισμούς παικτών, αλλά και μπάλες να εμφανίζονται από το πουθενά στον αγωνιστικό χώρο.


MAN OF THE MATCH: Ο Νταβίντ Αγκάνθο πέτυχε το γκολ της νίκης του Άρη την πρώτη μέσα στην έδρα του από το ξεκίνημα του Πρωτάθληματος. Ο Ισπανός ήταν αρκετά δραστήριος τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά που γυρνούσε πίσω για να βοηθήσει.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αντρέας Λάζνικ δεν βοήθησε με το παιχνίδι του τον Πανιώνιο στο αποψινό κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη. Ο Αυστριακόςήταν πολύ στατικός ενώ και ανασταλτικά δεν προσέφερε βοήθειες στον Κούρτνι στην πίεση που ασκούσαν από την δεξιά πλευρά οι γηπεδούχοι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ανδρέας Μπακασέτας ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι από τους διακριθέντες. Είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Αγκάνθο και στην συνέχεια με τον Μανιά, ενώ από τα δικά του πόδια βγήκαν οι περισσότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Πανιώνιου στην μοναδική φάση που ο Άρης έβαλε την μπάλα κάτω χάθηκαν τα μαρκαρίσματα με τον Αγκάνθο να μην συγχωρεί αυτό το δώρο. Επίσης είχαμε την άσχημη αντίδραση του Τάτου όταν ο Οικονομόπουλος του ζήτησε να ηρεμήσει. Σίγουρα υπήρξε μεγάλη ένταση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί μια τέτοια αντίδραση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλά τα παράπονα από τους φιλοξενούμενους για την διαιτησία του Γιάννη Τοπούζη. Οι «κυανέρυθροι» διαμαρτύρονται για χέρι του Γιαννίτση μέσα στην περιοχή και για αποβολή που δεν δόθηκε στον Τάτο. Ο μέσος του Άρη χτύπησε με κεφαλιά τον Μητρόπουλο.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιτέλους νίκη στο Χαριλάου. Ο Άρης πήρε το πρώτο του τρίποντο στη έδρα του δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας. Αυτή την φορά οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου είχαν πάθος διάθεση και φυσικά τύχη. Γιατί φέτος σε αρκετά παιχνίδι η τύχη τους είχε εγκαταλείψει.


Άρης: Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης, Βανγκέλι, Μανιάς, Μπουγαϊδης, Τσιάρας.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου, Λάζνικ, Παναγιωτούδης, Κολοβός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα