Βέροια - Ολυμπιακός 0-5 (vids&pics)

Gazzetta team
Βέροια - Ολυμπιακός 0-5 (vids&pics)

bet365

Ανήμερα της «μαύρης» επετείου, ο Ολυμπιακός με 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, αφιερώνει το 0-5 στην Βέροια, στους αδικοχαμένους της Θύρας 7! Από θέση οφσάιντ η φάση του 0-1!

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους δεν μπορούσε να σκοράρει απέναντι στην καλά στημένα και αξιόμαχη Βέροια. Εκείνος του Β' ημιχρόνου όμως... ξέσπασε και έβαλε 5 γκολ για το τελικό 0-5! Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ντομίνγκες, που έβαλε γκολ και έδωσε 3 ασίστ και ο Ολαϊτάν με 2 γκολ. Επίσης ο Πέρες έβαλε το πρώτο του γκολ. Στην Βέροια διαμαρτύρονται κυρίως για την φάση του 0-1 που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ του Ολαϊτάν και... ξεκλείδωσε τον Ολυμπιακό. Όπως... μαρτυρά και ο τηλεοπτικός φακός έχουν δίκιο!

Έτσι έπαιξαν

O σχηματισμός της Βέροιας ήταν ως εξής: Καντιμοίρης κάτω από τα γκολπόστ, οι Σιόντης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοιτς η τετράδα της άμυνας, τα δύο αμυντικά χαφ οι Παυλίδης και Βεργώνης, επιτελικός ο Μπαργκάν, στα χαφ οι Καλτσάς και Μπεν και φορ ο Μάνος.

Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Παπάζογλου δεξί μπακ, Μανωλάς και Μαρκάνο τα δύο στόπερ, ο Μπονγκ αριστερά, στον άξονα οι Σάμαρης, Ντινγκά, στα δύο άκρα οι Κάμπελ, Πέρες, επιτελικός ο Ντομίνγκες και φορ ο Σέποβιτς.

Προβλήματα για Ολυμπιακό στο Α' μέρος

Στο Α' 45λεπτο δεν ήταν λίγα τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός απέναντι σε μία καλά στημένη και αξιόμαχη Βέροια, που έβγαλε και φάσεις για γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση να παλέψουν για τα καλά και προκάλεσαν “πονοκεφάλους” στους παίκτες του Μίτσελ που δεν είχαν ιδιαίτερα καλή εικόνα.

Στο 4' Ο Ντινγκά μπερδεύτηκε και έδωσε... ασίστ στον Βεργώνη που από καλή θέση σούταρε με τον Ρομπέρτο να διώχνει την μπάλα. Η Βέροια είχε ευκαιρία να σκοράρει και στο 29' όταν ο Μάνος αντί να σουτάρει από εξαιρετική θέση πήγε να δώσει πάσα τον Μπεν με τον Μανωλά να διώχνει σωτήρια την μπάλα. Η φάση ξεκίνησε από λάθος διώξιμο του Μαρκάνο που έχασε την μπάλα.

Και ο Ολυμπιακός αν και δεν βρέθηκε σε τόσο καλή μέρα έκανε τις ευκαιρίες του. Είχε φάσεις με τον Σάμαρη στο 33' με σουτ άουτ, με τον Ντομίνγκες στο 35' και το 45' αλλά και τον Πέρες. Το πρώτο μέρος έκλεισε τελικώς στο 0-0 με τους παίκτες του Ντόστανιτς να έχουν καθ' όλα αξιόλογο πρόσωπο σε αντίθεση με τους Πειραιώτες.

Κατάρρευση, καταιγισμός Ολυμπιακού με 0-5 και διαμαρτυρίες

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, η Βέροια άρχισε να ρίχνει την απόδοσή της και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς και τις αναγκαστικές της αλλαγές έχασε για τα καλά έδαφος με συνέπεια να γνωρίσει συντριβή!

Οι παίκτες του Μίτσελ πρέσαραν για τα καλά τους αντιπάλους τους και έχοντας την μεγάλη βοήθεια των Μανιάτη και Ολαϊτάν που ήρθαν από τον πάγκο έβαλαν τρία γκολ από το 59' έως το 71' με τους Ημαθιώτες πάντως να φωνάζουν κυρίως για το πρώτο τέρμα όπου η φάση ξεκινά με τον Αφρικανό χαφ να είναι σε θέση οφσάιντ.

Στο 59' ο Ολαϊτάν συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Μανιάτη με τον δεύτερο να σκάβει την μπάλα στον Νιγηριανό αφού την πήρε από εκείνον. Ο Ολαϊτάν τροφοδότησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά. Στο ξεκίνημα της φάσης πριν ο Ολαϊτάν πάρει την μπάλα για να την δώσει στον Μανιάτη ήταν όμως σε θέση οφσάιντ.

Στο 69' έπειτα από σέντρα του Ντομίνγκες ήρθε το 0-2. Ο Παπάζογλου πήδηξε για κεφαλιά στην φάση, όμως δεν βρήκε την μπάλα με τον Πέρες να σκοράρει από πολύ κοντά. Ο Παραγουανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με κεφαλιά στο πρωτάθλημα. Πάντως η αντίδραση της άμυνας της Βέροιας ήταν κάκιστη.

Ένα λεπτό μετά ήρθε και το 0-3. Στο 70' Ο Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα από τον Τζημογιάννη, βγήκε μπροστά, σέντραρε στον Ολαϊτάν που με προβολή από κοντά έκανε το 0-3 σε μια ακόμή φάση με... οσμή από οφσάιντ. Στο 85' έγινε το 0-4. Έπειτα από φοβερή πάσα του Ιμπαγάσα, ο Ντομίνγκες γύρισε εξαιρετικά στον Μανιάτη που με προβολή από κοντά σκόραρε.

Η Βέροια προσπάθησε και προς το τέλος του αγώνα για να βάλει έστω ένα γκολ. Εν τέλει όμως είχε μόνο ένα δοκάρι. Στο 87' ο Μπαργκάν έκανε ένα πολύ καλό σουτ με τον Ρομπέρτο να παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας, όμως εκείνη να πηγαίνει στο δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι όμως σκόραραν ξανά σε έναν απίστευτο επιθετικό καταιγισμό!

Το 0-5 έγινε μετά από συνεργασία των Ιμπαγάσα-Πέρες και Παπάζογλου με τον τελευταίο να γυρίζει την μπάλα στον Ολαϊτάν με τον Νιγηριανό να σημειώνει από κοντά το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα. To δίχως άλλο οι Πειραιώτες έκαναν ένα πολύ καλό Β' μέρος.

Man of the match: Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Και σκόραρε και έδωσε και 3 ασίστ. Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι για τον Αργεντινό άσο του Ολυμπιακού. Από κοντά του και ο Ολαϊτάν με τα δύο προσωπικά του τέρματα κατά της πρώην του ομάδας. Ο Αφρικανός για άλλο ένα ματς έδωσε σαφή επιθετική πνοή στον σύλλογό του.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Βέροιας. Όσο καλή εικόνα είχε στο Α' μέρος τόσο κακή απέκτησε στην επανάληψη. Αρκετά τα λάθη από τους Ημαθιώτες που δέχθηκαν συνολικά πέντε γκολ από τους αντιπάλους τους στον αγώνα. Από μεριάς Ολυμπιακού προβλήματα είχαν σήμερα ο άξονας αλλά και οι Παπάζογλου και Μπονγκ.

Στο ύψος τους: Από την Βέροια εκείνος που προσπάθησε πιο πολύ ήταν ο Μπαργκάν, ο οποίος είχε και δοκάρι. Ως προς τον Ολυμπιακό θετικό ήταν το πρόσημο για τους Μανιάτη, Κάμπελ, Ιμπαγάσα αλλά και τον Ρομπέρτο με τις αποκρούσεις του. Επίσης ξεχώρισε και ο Πέρες που έκανε ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα και έβαλε και το πρώτο του γκολ.

Η γκάφα: Από την Βέροια ήταν αρκετές στο ματς. Μεταξύ άλλων όμως έχει γίνει από τον Τζημογιάννη που χάνει την μπάλα στο 70ό λεπτό από τον Ντομίνγκες. Στην συνέχεια της φάσης μπαίνει γκολ για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Το στραγάλι: Καθόλου καλή εικόνα από την διαιτησία που τα... θαλάσσωσε σε ένα εύκολο ματς. Πολλά τα λάθη από τον Αμπάρκιολη και τους βοηθούς του, που ελέγχονται και για τον πειθαρχικό τομέα και για τις δύο ομάδες και για κάρτες αλλά ιδίως για την φάση του 0-1, όπου ο Ολαϊτάν ξεκινά από θέση οφσάιντ, όπως δείχνει το ριπλέι. Οφσάιντ υπάρχει και στην αρχή της φάσης για το 0-3. Η διαιτησία σαφέστατα δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία αναμέτρηση πρωταθλήματος χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να πάρει αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη. Απέναντι στην Βέροια οι ερυθρόλευκοι πήραν... μπρος στο Β' μέρος, όπου και βελτίωσαν την εικόνα τους, έκαναν φάσεις και έβαλαν 5 γκολ, προσφέροντας καλό ποδόσφαιρο και θέαμα. Αναμφίβολα η διαφορά των δύο ομάδων ήταν φανερή. Φυσικά η νίκη αυτή ήταν αφιερωμένη στα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7. Στον αντίποδα οι Ημαθιώτες τα πήγαν ιδιαίτερα καλά στο Α' μέρος, ωστόσο στην επανάληψη δεν υπήρχε ανάλογη συνέχεια (σ.σ. και ενώ επηρεάστηκαν από τους τραυματισμούς που είχαν και το γεγονός πως σε κάποια στιγμή έπαιζαν με μπακ, που δεν είναι η φυσική τους θέση στην άμυνα) ενώ ορθώς φωνάζουν για την φάση του 0-1, όπως γράψαμε και παραπάνω. Μετά και από το συγκεκριμένο νικηφόρο αποτέλεσμα ο πρωτοπόρος της Λίγκας έφτασε τους 68 με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να είναι στους 51.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57' Ντόγος), Βέρτζος (51' Τζημογιάννης), Βεργώνης, Όστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (61' Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαργκάν και Μάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Ντινγκά, Σάμαρης (58' Μανιάτης), Κάμπελ (71' Ιμπαγάσα), Πέρες, Ντομίνγκες και Σέποβιτς (58' Ολαϊτάν).

Δείτε και ΕΔΩ τα χάιλαιτς και τα γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα