To life story του Χουάν Ινσαουράλδε

To life story του Χουάν Ινσαουράλδε

Gazzetta team
To life story του Χουάν Ινσαουράλδε

bet365

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει την ζωή του Χουάν Ινσαουράλδε. Ο Αργεντινός πριν γίνει ποδοσφαιριστής ήταν αθλητής του τζούντο. Που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την μεταγραφή του στην Μπόκα Τζούνιορς, την άφιξη του στην Ευρώπη, αλλά και την προτίμηση του στον «δικέφαλο».

Η πρώτη του απόπειρα ενασχόλησης με τον αθλητισμό τον βρήκε να φορά άσπρη στολή και να προσπαθεί να ρίξει τον αντίπαλο στο τατάμι. Ηταν ένας μικρός τζουντόκα. Οι πολεμικές τέχνες, όμως, δεν του ταίριαζαν. Ήθελε κάτι πιο ζωντανό, με περισσότερο πάθος.

Μια μέρα, λοιπόν… ξεφούρνισε το νέο στη μητέρα του. «Μαμά, θέλω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο». Η κυρία Ρόζα δεν έφερε αντίσταση στον γιο της. Επρεπε, ωστόσο, να ενημερωθεί κι ο αρχηγός της οικογένειας. Ο κύριος Μανουέλ που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων για να συντηρεί τον Χουάν και τα τρία του αδέρφια. Η πειθώ του οκτάχρονου είχε αποτέλεσμα και η άσπρη στολή έμεινε να κιτρινίσει από το χρόνο ξεχασμένη σε κάποια ντουλάπα.

Κάπως έτσι, ο Ινσαουράλδε σε ηλικία οκτώ ετών άρχισε να φαντάζεται τη ζωή του γύρω από το ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του δεν ήταν εύκολη. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, επειδή έπρεπε να πηγαίνει στις προπονήσεις καβάλα στο μικρό μηχανάκι της μητέρας του και μεταφορικά επειδή η πρώτη του μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει στον εαυτό του και τους δικούς του πως έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει επαγγελματίας ήταν μια απογοήτευση.

Μέλος της ακαδημίας Λα Κομούνα, μιας ομάδας… δορυφόρου της Νιούελς Ολντ Μπόις, σε ηλικία 15 ετών έλαβε μέρος σε δοκιμαστικά με «έπαθλο» τη μεταγραφή, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους υπευθύνους των «Λεπρών» πως αξίζει. Είδε επτά συμπαίκτες του να πηγαίνουν στη Νιούελς κι εκείνος έμεινε πίσω. Πείσμωσε, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε ακόμα περισσότερο. Κι επειδή η μοίρα έχει την τάση να… παίζει με τις ζωές των ανθρώπων, δικαιώθηκε.


Τέσσερα χρόνια αργότερα ως παίκτης της Τσακαρίτα πια, έκανε το ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία της Αργεντινής κόντρα στην ομάδα που τον απέρριψε, τη Νιούελς που ακόμα δεν είχε συνειδητοποιήσει το λάθος της. Οι εμφανίσεις του Χουάν με την Τσακαρίτα, όμως, αποκατέστησαν την τάξη. Επειτα από μια δύσκολη συλλογικά, αλλά πολύ καλή ατομικά πενταετία στην ομάδα, η Νιούελς το 2008 αποφάσισε να διορθώσει το δικό της λάθος. Μόνο που τώρα έπρεπε να πληρώσει για να τον αποκτήσει. «Όταν ήμουν νέος δεν με πήραν και τώρα που μεγάλωσα με αγόρασαν. Χαίρομαι που είμαι στην ομάδα» δηλώνει με νόημα σε συνέντευξή του στο περιοδικό El Grafico.

Το πάθος, η δύναμη, η αποτελεσματικότητα στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση όπου συχνά σκόραρε με το κεφάλι τον έκαναν να ξεχωρίσει και στο κορυφαίο επίπεδο. Η Νιούελς έφτασε ένα βήμα από τον τίτλο του 2009 κι εκείνος πέρασε το κατώφλι της Εθνικής ομάδας σε ένα φιλικό με τη Γκάνα. Σύντομα, ο Ινσαουράλδε αποδείχτηκε πολυτέλεια για τους Los Leprosos δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν για πολύ στο δυναμικό τους. Το 2010 η Μπόκα Τζούνιορς έδωσε 1,8 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το 80% των δικαιωμάτων του. Στο Μπομπονέρα μαζί με τον θρύλο Ρολάντο Σκιάβι συνέθεσε ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο που οδήγησε την ομάδα στην αήττητη κατάκτηση του πρωταθλήματος με μόλις έξι γκολ παθητικό. Κάπου εκεί μπήκαν στη μέση τα χρήματα της Σπαρτάκ Μόσχας που το 2012 πλήρωσε κάτι παραπάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.


Η προσαρμογή στο ευρωπαϊκό στυλ ποδοσφαίρου και τις καιρικές συνθήκες της Ρωσίας, όμως, για έναν 28χρονο Αργεντινό που έβγαινε για πρώτη φορά εκτός συνόρων. Η τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην… κρύα Ρωσία δεν του ταίριαξε και παρότι ξεκίνησε καλά σε πρωτάθλημα και Champions League, στην πορεία έχασε τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.

Συνηθισμένος στο να αγωνίζεται βασικός δεν θέλησε να… καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του με την ομάδα της Μόσχας κι έψαξε τρόπο διαφυγής προς ένα πιο φιλικό προς τη δική του ιδιοσυγκρασία πρωτάθλημα. Για την απόκτησή του κινήθηκε η ισπανική Μπέτις, αλλά ο Ινσαουράλδε προτίμησε την προοπτική του ΠΑΟΚ.


# Πετυχαίνει πολλά γκολ με το κεφάλι, αλλά δεν θεωρεί πως αυτό του δίνει… πόντους στην αξία του. «Οσα γκολ κι αν βάλεις είσαι , αν δεν είσαι καλός στα αμυντικά σου καθήκοντα είσαι τελειωμένος», λέει.

# Αυτός που τον βοήθησε περισσότερο στην καριέρα του προκειμένου να αλλάξει κάπως το στυλ του και να γίνει πιο αποτελεσματικός ήταν ο Ρομπέρτο Σενσίνι.

# Αν και αμυντικός, ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο αρτίστας Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

# Είναι παντρεμένος με τη Λουσία και έχουν ένα κοριτσάκι, τη Μία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα