Λεβαδειακός - Απόλλων 1-1

Gazzetta team
Λεβαδειακός - Απόλλων 1-1

bet365

Με γκολ του Αμπρόουζ στο 89' ο Απόλλωνας πήρε την ισοπαλία και τον «βαθμό χρυσάφι» στην Λιβαδειά (1-1) κόντρα στον Λεβαδειακό που προηγήθηκε με τον Κώτσιο!

Από τον Αύγουστο του 2012 στον Φλεβάρη του 2014! Ο Αμπρόουζ είχε σκοράρει τότε κόντρα στη Μπαρνέτ για το Λιγκ Καπ και τα... κατάφερε ξανά απέναντι στον Λεβαδειακό! Το γκολ του όμως ήταν... χρυσό, αφού ο Απόλλων έφυγε με τον βαθμό από μια δύσκολη έδρα και διατηρεί το αήττητο στα εκτός από τις 9 Νοεμβρίου. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε κάνει τις φάσεις γκολ, με τον Κώτσιο να είναι πάλι ο πρωταγωνιστής.

Είχε κατοχή, δοκάρι, αλλά...

Ο Λεβαδειακός με σύμμαχο την έδρα μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε τον Απόλλωνα και δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει. Δυνατός στον άξονα, πήρε τις μάχες και έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη εστία. Μάλιστα, στο 7' είχε την μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Κώτσιου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ήταν δραστήριοι, με τον Απόλλωνα να έχει μόλις μια κεφαλιά του Ντάλμπεργκ στα πρώτα 20 λεπτά! Οι φιλοξενούμενοι είχαν κακή κυκλοφορία και ανάπτυξη, με συνέπεια ο Λεβαδειακός να βγαίνει διαρκώς στην επίθεση και να απειλεί. Ο Σάντσες ζήτησε πίεση στην μεσαία γραμμή, ο Απόλλων άλλαξε εικόνα και ισορρόπησε. Μάλιστα, στο 31' είχε πολύ καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Φαρινόλα μπλόκαρε ο Στρατηλάτης! Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά στο 39' ο Κονέ και στο 41' ο Λαμπρόπουλος δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Τζόρβα!

Πρωταγωνιστής ο... επιθετικός Κώτσιος!

Ο Λεβαδειακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα και στο 47' είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Μάντζιο, αλλά ο Τζόρβας έσωσε πάλι την εστία του. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 62' ήρθε το γκολ με τον πιο φορμαρισμένο του... φορ, τον Κώτσιο. Φάση διαρκείας, ο Μάντζιος έκανε τη σέντρα σουτ και ο Κώτσιος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ηταν το τρίτο γκολ του σε δυο διαδοχικά εντός έδρας ματς.

Ματ με Αμπρόουζ!
Η είσοδος του Αμπρόουζ έδωσε στον Απόλλωνα επιθετική πνοή, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και μαζί με τον Λουσέρο έγιναν απειλητικοί. Μάλιστα, στο 77' η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Στρατηλάτη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχισε την πίεση, ο Λεβαδειακός οπισθοχώρησε χωρίς αιτία και στο 89' ήρθε το... σοκ για τους γηπεδούχους! Κεφαλιά-πάσα του Φαρινόλα και ο Αμπρόουζ με προβολή πέτυχε το 1-1. Μάλιστα, ήταν το πρώτο του τέρμα έπειτα τον Αύγουστο του 2012 (για το Λιγκ Καπ με τη Μπαρνέτ). Ο Απόλλων πάντως είχε την ευκαιρία να φύγει νικητής, αλλά στις καθυστερήσεις ο Φαρινόλα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Man of the match: Ο Αμπρόουζ. Ο 29χρονος Αγγλος βρήκε 2.5 χρόνια μετά ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και χαρισε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Ο Απόλλων άλλαξε εικόνα μετά την είσοδό του στο 66', έγινε πιο απειλητικός και πήρε στο τέλος αυτό που ήθελε.

Στο ύψος του: Ο Ηλίας Κώτσιος. Ο Ελληνας αμυντικός βλέπει πως στην επίθεση ο Μάντζιος είναι... μόνος και βοηθά όσο μπορεί! Σκόραρε το τρίτο γκολ σε δυο διαδοχικά εντός, ενώ είχε και κεφαλιά στο δοκάρι. Στα μετόπισθεν πάντως δεν είχε τις βοήθειες για να κρατήσει το μηδέν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λεβαδειακός μετά το... 70'. Οι Βοιωτοί ήταν μπροστά με το εύθραυστο 1-0, έπαιζαν εντός, αλλά χωρίς λόγο και αιτία έδωσαν πολλά μέτρα στον Απόλλωνα, οπισθοχώρησαν και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν και να σκοράρουν!

Το στραγάλι: Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Μάνταλου που «κιτρίνισε» πέντε παίκτες των δυο ομάδων για σκληρό παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Βαθμός... χρυσάφι για τον Απόλλωνα που κράτησε το αήττητο εκτός από τον Νοέμβριο. Ο Αμπρόουζ άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ο Λεβαδειακός χωρίς... αιτία έδωσε χώρο και το «πλήρωσε». Ετσι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την έδρα του και να πάρει βαθμολογική ανάσα.

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ιντζίδης, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Λαμπρόπουλος (71’ Βαρέλα), Κονέ, Μάρτινς (80’ Καπό), Λυκογιάννης, Ορτέγκα (92’ Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.

Απόλλων Σμύρνης: Τζόρβας, Χατζηζήσης (78’ Σόντερμπεργκ), Κανακούδης, Κόρμπος (65’ Αμπρόουζ), Παντελιάδης, Αλβάρες, Μίνγκας, Φαρινόλα, Τσοκάνης (84’ Μπάρκογλου), Ντάλμπεργκ, Λουσέρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα