Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0

bet365

Τόσο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να πάρει μια ακόμη νίκη στο Καραϊσκάκη, όπου κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο με τα γκολ των Σάμαρη και Σέποβιτς! Ντεμπούτο για Πέρεζ!

Υπό το βλέμμα του Μόγιες και των συνεργατών του ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με σκορ 2-0 του Πανιωνίου. Από ένα γκολ έβαλαν οι Σάμαρης και Σέποβιτς σε ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα και το οποίο έγινε παρουσία 11.527 θεατών, που συνιστά μία καθ' όλα αρνητική επίδοση.

"Πρώτη" για Μαρκάνο και Πέρες

Για τον Ολυμπιακό του 4-4-1-1 κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ρομπέρτο. Δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Χολέμπας, οι Μαρκάνο και Παπαδόπουλος τα 2 στόπερ, στον άξονα οι Σάμαρης και Ντινγκά, στα 2 άκρα οι Κάμπελ και Ολαϊτάν και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σέποβιτς ο Σαβιόλα. Την πρώτη του εμφάνιση στην ενδεκάδα έκανε ο Μαρκάνο που στάθηκε ιδιαίτερα καλά ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Πέρες, που θέλει ακόμα τον χρόνο του για να προσαρμοστεί, πλην όμως παρουσίασε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Πως ξεκίνησε ο Πανιώνιος

Για τον Πανιώνιο του 4-2-3-1 και των πολλών προβλημάτων ο Παπαδόπουλος ήταν βασικός πορτιέρο τα 2 στόπερ οι Αυλωνίτης και Κουλοχέρης, δεξιά στην άμυνα ο Πάνος, αριστερά ο Ζαχαράκης, οι Παναγιωτούδης και Μητρόπουλος τα 2 αμυντικά χαφ με τον Λάζνικ πιο μπροστά τους στον άξονα, δεξιά στα χαφ τον Μπούζα, αριστερά τον Αραβίδη και κορυφή ο Γιάννου.

Γκολάρα Σάμαρη και 1-0

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Σάμαρης εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Νίκου Παπαδόπουλου και ενώ μέχρι τότε ο Ολυμπιακός πίεζε πολύ για το 1-0. Η ανωτερότητα των ερυθρολεύκων ήταν φανερή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και λίγο αργότερα ήρθε και το 2-0.

Το πρώτο του Σέποβιτς στο πρωτάθλημα

Μετά το Κύπελλο ήρθε η ώρα να σκοράρει και στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Μάρκο Σέποβιτς που κατάφερε να βρει δίχτυα με κεφαλιά στο 18' έπειτα από πολύ ωραία κίνηση και γύρισμα του Κάμπελ προς την... καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου. Ο Ολυμπιακός με αυτόν τον τρόπο επέβαλλε από την αρχή την κυριαρχία του, δείχνοντας ποιός είναι το... αφεντικό στο ματς.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε καλό πρόσωπο και δημιουργικά και επιθετικά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Έχασε ευκαιρίες και με τον Ντινγκά και με τον Σέποβιτς και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε βάλει και άλλα τέρματα.

Έριξε ταχύτητα και ρυθμό

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός αν και έριξε κάπως τις... στροφές του ενόψει της συνέχειας καθότι υπάρχει παιχνίδι με την Βέροια το Σάββατο αλλά και ματς Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα, συνέχισε να κάνει φάσεις για γκολ και να απειλεί. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν διάθεση για καλή μπάλα.

Ο Πέρες ήταν εκείνος που μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη, όπως και ο Πελέ. Ο Μίτσελ ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες και έτσι έριξε στην... μάχη και τον Παραγουανό και τον Πορτογάλο.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μία πολύ καλή φάση στο 72' με τον Αραβίδη με τον Ρομπέρτο να του λέει "όχι". Τα λεπτά κυλούσαν και η εικόνα του ματς δεν άλλαζε. Στο 79' οι κυανέρυθροι είχαν δοκάρι σε πολύ καλό σουτ του Μητρόπουλου. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ πάντως δεν είχαν στην επανάληψη την ίδια καλή εικόνα με το Α' μέρος αν και έκαναν ξανά ευκαιρίες για γκολ.

Man of the match: Ο Ρομπέρτο. Γενικότερα δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό παρά μόνο προς το τέλος όμως όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί και ειδικά στο τετ α τετ του Αραβίδη στο 72', το οποίο εάν είχε μπει γκολ τότε θα γινόταν το 2-1 και ίσως τα δεδομένα θα άλλαζαν. Ο κόσμος φώναξε το όνομά του αρκετές φορές με το σύνθημα: "Ρομπέρτο, αλάνι για πάντα στο Λιμάνι" και ο Ρομπέρτο τελικώς έμεινε έχοντας υπογράψει συμβόλαιο έως το 2018.

Στο ύψος τους: Οι Σάμαρης και Κάμπελ από τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος έχει κάνει καλό ματς και σκόραρε εναντίον της παλιάς του ομάδας. Ο Κοσταρικανός είχε μία ακόμα θετική εμφάνιση. Θετικό πρόσημο και από τον Μαρκάνο ενώ καλά στοιχεία είχε ο Πέρες. Από τον Πανιώνιο πάλεψαν αρκετά οι Κολοβός και Αραβίδης.

Αδύναμος κρίκος: Από τον Ολυμπιακό ορισμένα προβλήματα υπήρξαν στον άξονα αλλά και στην δεξιά πλευρά με τον Σαλίνο. Κυρίως η άμυνα του Πανιωνίου μαζί με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο. Δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα στον συγκεκριμένο αγώνα ιδίως στο Α' μέρος.

Η γκάφα: Την έχει κάνει η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων στην φάση του γκολ του Σέποβιτς. Έχει χάσει τελείως τον Σέρβο που σκοράρει με κεφαλιά.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Τριτσώνης με τους βοηθούς του δεν έχουν αποφύγει τα λάθη. Ωστόσο η συνολική τους παρουσία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητική ενώ σαφέστατα δεν επηρέασαν με τις αποφάσεις τους την ροή του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε επί της ουσίας μόνο 20 λεπτά για να... καθαρίσει τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Έπαιξε καλά για ένα διάστημα του αγώνα, επέβαλλε την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε 2 φορές και νίκησε καθαρά και δίκαια. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθόλου καλό πρόσωπο στο αμυντικό τους κομμάτι ενώ στην επανάληψη απέδωσαν καλύτερα μόνο και μόνο επειδή οι πρωταθλητές έριξαν ταχύτητα και δεν είχαν την ίδια καλή εικόνα με το Α' μέρος. Έτσι οι παίκτες του Μίτσελ συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Σάμαρης (69' Πελέ), Ντινγκά, Κάμπελ, Ολαϊτάν (52' Πέρες), Σαβιόλα και Σέποβιτς (59' Ντομίνγκες).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Μπούζας (77' Σταυραθανασόπουλος), Κουλουχέρης, Αραβίδης, Λάσνικ (46' Κολοβός), Ζαχαράκης, Πάνος, Παναγιωτούδης, Μητρόπουλος και Γιάννου (63' Ντούνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα