Ατλέτικο - Σοσιεδάδ 4-0

Ατλέτικο - Σοσιεδάδ 4-0

bet365

Η Μαδρίτη έκλαψε για τον Αραγονές και η Ατλέτικο του... αφιέρωσε την τεσσάρα (4-0) κορυφής επί της Σοσιεδάδ! Γκολ ο Κόστα και ο Ντιέγκο!

Το Καλντερόν δάκρυσε για τον χαμό του Θρύλου της Μαδρίτης, χειροκρότησε, φώναξε για τον «Σοφό της Ορταλέθα» και η Ατλέτικο έπαιξε μπαλάρα για να τιμήσει τη μνήμη του. Οι «ροχιμπλάνκος» του αφιέρωσαν την τεσσάρα (4-0) επί την Σοσιεδάδ και για πρώτη φορά φέτος είναι στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Ο Βίγια πέτυχε το 4ο διαδοχικό του γκολ, αλλά αποχώρησε τραυματίας, ο Ντιέγκο Κόστα έσπασε την... κατάρα του 2014, ο Κόκε έφτασε τις 12 ασίστ, ενώ ο Ντιέγκο χρειάστηκε 29 λεπτά στο ντεμπούτο του για να βρει δίχτυα! Ό,τι και και να κάνει η Ρεάλ στο Σαν Μαμές, η Ατλέτικο θα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής! Πότε συνέβη τελευταία φορά; Το 1996!

Επειτα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες η Ατλέτικο βρήκε τον δρόμο για το... ρετιρέ! Η Βαλένθια της έδωσε ασίστ και η Σοσιεδάδ την δυσκόλεψε μόλις για 45 λεπτά! Η 22η αγωνιστική της Πριμέρα βρίσκει την ομάδα του Σιμεόνε μόνη πρώτη στη βαθμολογία και τα όνειρα τίτλου είναι πλέον πιο ζωντανά από ποτέ. Η Σοσιεδάδ παρουσιάστηκε σωστά τοποθετημένη, έκλεισε τους διαδρόμους για την εστία του Μπράβο, με την Ατλέτικο να αναζητά μάταια τρόπους για το γκολ. Μπορεί στο 19' ο Βίγια να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο δεν πρόλαβε να το πανηγυρίσει, αφού ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η πίεση των Μαδριλένων πάντως έφερε αποτελέσματα στο 38', εξαιρετική ανάπτυξη, σέντρα του Ντιέγκο Κόστα και ο Βίγια πέτυχε το 10ο τέρμα του στα 13 ματς κόντρα στη Σοσιεδάδ. Ο διεθνής φορ πάντως δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ, αφού τρία λεπτά αrγότερα αποχώρησε με ενοχλήσεις από το γήπεδο (μυϊκός τραυματισμός στον οπίσθιο μηριαίο). Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η Ατλέτικο είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τις φάσεις, εκτός από ένα καλό σουτ του Γκαρσία στο 67.

Η λύτρωση ήρθε στο 72', όταν ο Ντιέγκο Κόστα βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0. Μάλιστα, ο Ισπανός φορ το πανηγύρισε αρκετά, αφού ήταν το πρώτο του στο 2014. Η Ατλέτικο με κεκτημένη ταχύτητα πίεσε και στο 74' ήρθε το 3-0. Ο Κόκε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιράντα με καρφωτή κεφαλιά «σφράγισε» τη νίκη. Καλύτερο τέλος δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι «ροχιμπλάνκος», με τον Ντιέγκο να επιστρέφει στο Καλντερόν, να πατάει χορτάρι στο 58' και στο 87' να διαμορφώνει το 4-0.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα