Οι αλλαγές που φέρνει η άφιξη της λάτιν τρόικας

Οι αλλαγές που φέρνει η άφιξη της λάτιν τρόικας

Διονύσης Δελλής
Οι αλλαγές που φέρνει η άφιξη της λάτιν τρόικας

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον πιο παραγωγικό Γενάρη των τελευταίων χρόνων του Ολυμπιακού και την άφιξη της λάτιν τρόικας.

Ξεκίνησε για μια απλή… διαχείριση. Και κατέληξε με 7 μεταγραφές, 3 πωλήσεις που έφεραν στο ταμείο 22 εκατ ευρώ και τέσσερις νέες προσθήκες στο ρόστερ του. Αν μη τι άλλο ο Γενάρης που έφυγε, ήταν ένας από τους πιο… παραγωγικούς των τελευταίων χρόνων για τον Ολυμπιακό. Και η αναμονή είναι μεγάλη, για να δούμε πόσο μπορεί να αλλάξει η δυναμική του, έπειτα από ένα τόσο έντονο πάρε-δώσε.

Έφυγαν λοιπόν Μήτρογλου, Βάις, Μετζανί, Γιαταμπαρέ από τον Ρέντη. Πουλήθηκε και ο Τζιμπούρ που ήταν φευγάτος από το καλοκαίρι. Και ήρθαν σε πρώτη φάση ο Πελέ (που είναι ήδη μέρος του μεγάλου κύκλου rotation), ο Μαρκάνο, ο Βαλντέζ και ο Πέρεζ, ενώ το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν μεταξύ άλλων οι Αυλωνίτης, Λεζάρ και Ιμπραήμ. Πόσο αλλάζουν οι Πειραιώτες πέραν τούδε με θέα πια ως το φινάλε της σεζόν που διανύουμε; Η απάντηση ανήκει στον Μίτσελ. Και βέβαια στο πακέτο των τριών αφίξεων που έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

Στον παλιό γνώριμο Ιβάν Μαρκάνο, τον λαμπερό Νέλσον Βαλντέζ, και τον Ερνάν Πέρεζ που μόλις χθες ολοκλήρωσε τη μεταγραφική διαδικασία στο λιμάνι. Μια… τρόικα που η επιλογή της, φέρει την σφραγίδα του Ισπανού τεχνικού. Του Μίτσελ που πλέον έχει μπροστά του, την πρόκληση να βρει τον τρόπο να δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει χωρίς τον Μήτρογλου, εδώ και κοντά τρεις μήνες. Ο τραυματισμός του κορυφαίου έλληνα επιθετικού ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους να πορευτούν χωρίς εκείνον από τον Νοέμβρη. Γύρισε πρόσφατα και σε καμία περίπτωση δεν πρόλαβε να βρει ρυθμό. Τη μεγάλη απουσία του λοιπόν στο χορτάρι, ουσιαστικά η ομάδα του τη νοιώθει εδώ και μήνες. Δεν προκύπτει τώρα.

Παράλληλα ο πρωταθλητής έχει αρχίσει να συνηθίζει και στην ιδέα ότι ο Δημήτρης Σιόβας θα επιστρέψει για τα καλά, από του χρόνου. Είναι πια κοντά ένας μήνας και μια σειρά από διαδοχικές αναμετρήσεις, που ο Αβραάμ είναι ξανά βασικός. Και ο Βάις; Για τον Σλοβάκο με το τόσο ταλέντο που εννίοτε το στρέφει και εναντίον του; Ο Μίτσελ δεν κατάφερε να τον πείσει ποτέ, πόσο χρήσιμος θα μπορούσε να φανεί στο σύνολο. Και βέβαια ο ίδιος ο παίκτης δεν έδειξε στο διάστημα που ήταν εδώ, την απαραίτητη διάθεση για προσαρμογή. Έχουμε την εντύπωση ότι ο Ισπανός δεν…τα έβαψε και μαύρα μαθαίνοντας για την πώληση του.

Όσο έλειψε ο Μήτρογλου, ανέβηκε αισθητά η παρουσία του Τσόρι, έβαλε γκολ ο Σαβιόλα αλλά κυρίως ξεπετάχτηκε ο Ολαϊτάν. Ο 20άχρονος που πραγματικά δείχνει ότι μπορεί να γίνει για τα καλά… θέμα συζήτησης στο μέλλον. Τώρα προκύπτει και ο Βαλντέζ στην εξίσωση για το αντίπαλο «κουτί». Το μεγάλο όνομα που έφτασε τούτες τις μέρες στο λιμάνι. Με μια γεμάτη 10ετία, σε Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα, Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα. Ποδοσφαιριστής που αν είναι (ή βρεθεί γρήγορα) στην κατάσταση που άφησε την Πριμέρα τον περασμένο Μάη, δεν θα δυσκολευθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που θα του «φορτώσει» ο Μίτσελ.

Και στην άμυνα; Ο Ιβάν Μαρκάνο είναι το πιο «σίγουρο» χειμερινό deal για τον Ολυμπιακό. Ξέρεις και τι θα δεις και τι να περιμένεις. Ίσως η καλύτερη λύση τηρουμένων των αναλογιών, και της εποχής. Στα σημαντικά της υπόθεσης και κάτι ακόμη. Ότι οι Ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν με έναν «μικρό» δανεισμό. Και με μια πολύ ενδιαφέρουσα οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ισπανός πραγματικά ήρθε για να μείνει. Στο χέρι του είναι αυτή η εκτίμηση να αποτελέσει σύντομα και γεγονός.

Και ο Ερνάν Πέρεζ; Ο άλλος Παραγουανός, που ο Ολυμπιακός μόλις χθες τον απέκτησε για τα επόμενα 3,5 χρόνια με τους Ισπανούς (ΜΜΕ) να υποστηρίζουν ότι το κόστος της μεταγραφής του έφτασε στα 2,5 εκατ ευρώ; Νομίζουμε ότι αυτή είναι η περίπτωση που θα απασχολήσει περισσότερο το επόμενο διάστημα. Διότι προφανώς και κάποιος θα πρέπει να είναι αληθινά μυημένος στα… μυστικά της Πριμέρα ώστε να μπορεί από τώρα να μιλήσει με σιγουριά για τις ικανότητες του 24άχρονου εξτρέμ.

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι; Ξέρουμε τα βασικά. Ότι ακριβώς πριν από μια πενταετία ήταν πρωταγωνιστής, στο Κόπα Αμέρικα των Νέων (Sudamericano sub-20) της Βενεζουέλας. Τότε που με 5 γκολ σε 7 ματς οδήγησε την Εθνική του, στη δεύτερη θέση της διοργάνωσης. Και ότι χάρη σε αυτό το τουρνουά βρέθηκε λίγους μήνες αργότερα στη Βιγιαρεάλ. Ξέρουμε ότι στο «υποβρύχιο» είχε στιγμές που δημιουργούσαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά όχι την απαραίτητη διάρκεια ώστε να γίνει πολύτιμος. Εξ ου και η απόφαση της πώλησης του.

Το αν λοιπόν ο Πέρεζ μπορέσει να γίνει σημαντικότερος από τον Βάις είναι σίγουρα ένα βασικό ζητούμενο. Αν ο Παραγουανός θα μπορέσει άμεσα να φέρει ισορροπία στις πτέρυγες, αν θα μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά… απέναντι από τον Κάμπελ. Αν θα μπορέσει να την κάνει καλύτερα από τον Φουστέρ (που έχει όλα τα καλά, αλλά δεν είναι πλάγιος και ειδικά της αριστερής πλευράς). Και αν θα βοηθήσει περισσότερο από τον Σλοβάκο που μόλις έφυγε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα