Ντράξλερ για... καλοκαίρι στην Άρσεναλ

Ball Boys Ball Boys
Ντράξλερ για... καλοκαίρι στην Άρσεναλ

bet365

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει τους λόγους, για τους οποίους το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ντράξλερ από το καλοκαίρι στην Άρσεναλ.

Τις τελευταίες ημέρες οι φήμες για την μεταγραφή του Ντράξλερ στην Άρσεναλ εντάθηκαν. Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Jan Aage Fjortoft είχε γράψει ότι ο Βενγκέρ συχνά-πυκνά μιλάει με τον μέσο της Σάλκε, ενώ ο Νορβηγός (δουλεύει σε διάφορα δίκτυα) ήταν εκείνος που πρώτος αποκάλυψε ότι επετεύχθη συμφωνία. Ήταν, όμως, ξεκάθαρος. «Δεν γνωρίζω αν η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί άμεσα ή το προσεχές καλοκαίρι», είχε γράψει.

Αμέσως, τα αγγλικά μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση, αναφέροντας το ποσό των – περίπου – 44 εκατ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή είναι η ρήτρα του Ντράξλερ, που όμως ενεργοποιείται από το καλοκαίρι... «Παραίσθηση» είχε χαρακτηρίσει την μεταγραφή ο Βενγκέρ μετά το ματς Κυπέλλου με την Κόβεντρι, για να ερωτηθεί μετά από λίγες ώρες και να τα αφήσει όλα ανοιχτά, πάντα με τον... τρόπο του.

Μέχρι την Παρασκευή (τελευταία ημέρα των μεταγραφών) κανένας δεν είναι σε θέση να πει, αν θα γίνει η «ανατροπή» και ο Γερμανός θα μετακομίσει άμεσα στο Λονδίνο, όμως με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει πολύ δύσκολο.

Αυτό, διότι από τη μία πλευρά ο Ντράξλερ είναι τραυματίας και αναμένεται να είναι έτοιμος στα μέσα Φλεβάρη, ενώ από την άλλη η Σάλκε μπήκε ξανά δυνατά στη διεκδίκηση της 3ης θέσης και η αλλαγή περιβάλλοντος ενδεχομένως αποδειχθεί «περίπλοκη» κίνηση ενόψει Μουντιάλ. Όχι, διότι δε θα παίζει, αλλά είναι άγνωστο το αν θα προλάβει να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στην Πρέμιερ Λιγκ και να παίξει στα καλύτερά του άμεσα.

«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση της Άρσεναλ, ενώ κανένας στον σύλλογο δεν σκέφτεται να πουλήσει τον παίκτη», έγραψε ο Άλφρεντ Ντράξλερ (καμία συγγένεια με τον Γιούλιαν) στην Bild. Λόγια που «ανήκουν» σε πηγή του από τη διοίκηση των Μπλε (πιθανότατα στον Τένις). Η επιστροφή του Χούντελαρ συνδυάστηκε με την καλύτερη εμφάνιση της Σάλκε στη σεζόν και τη νίκη 3-0 στο Αμβούργο. Μετά από καιρό το κλίμα είναι εξαιρετικό. Με την είσοδο στην 3άδα εξασφαλίζονται τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ και με δεδομένες τις δυσκολίες στην επιστροφή του Χόλτμπι άμεσα, ο Ντράξλερ «πρέπει» να μείνει.

Η Telegraph έγραψε ότι αντιπροσωπεία της Άρσεναλ ταξίδεψε στο Γκελζενκίρχεν τις προηγούμενες ημέρες για τις διαπραγματεύσεις, ενώ ο (αξιόπιστος) John Cross έγραψε ότι υπήρξε πρόταση των κανονιέρηδων ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η απόφαση του Χελντ, όμως, ήταν ή «το ποσό της ρήτρας από τώρα (που μπορεί να συμπληρωθεί και με μπόνους)» ή «τα λέμε το καλοκαίρι».

Η πώληση για την Σάλκε δε θα είναι σε καμία περίπτωση «καταστροφή». Ήδη αποκτήθηκε ο Σαμ (για το καλοκαίρι) από την Λεβερκούζεν για αριστερά, ένας παίκτης που φέτος έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του ομάδα επιπέδου Champions League, ενώ έρχεται και ο Μάιερ είναι όλο και καλύτερος. Στο ματς με το Αμβούργο ο Μπόατενγκ έπαιξε πιο πίσω, για να είναι ο πιτσιρικάς στον άξονα πίσω από τον Χούντελαρ. Η επιλογή του Κέλερ κρίνεται άκρως επιτυχημένη.

Στα παιχνίδια που ο Ντράξλερ έπαιξε στον άξονα, έδειχνε πιο απελευθερωμένος, όπως στο περσινό ματς με την Βόλφσμπουργκ (1-4), το οποίο ήταν το μοναδικό, που σκόραρε δύο φορές, ενώ έδωσε και μία ασίστ! Τα 45,5 εκατ. ευρώ, που είναι το ακριβές ποσό της ρήτρας, είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τους μπλε, που με τους Μάιερ, Φαρφάν, Σαμ, Μπόατενγκ, Κλέμενς και ενδεχομένως τους Χόλτμπι και Τραορέ (μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από την Στουτγκάρδη) μπορούν να... ονειρεύονται και χωρίς τον Ντράξλερ. Μην ξεχνάμε ότι η Σάλκε δεν είναι ομάδα που μπορεί να είναι «άνετη» με τέτοιο rotation...

*Στο γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Ντράξλερ στην περσινή νίκη 4-1 εκτός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ (πηγή Squawka)

Ο «κίνδυνος» για Σάλκε και Άρσεναλ σε περίπτωση που το πιο πιθανό σενάριο επιβεβαιωθεί και περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι, δεν είναι άλλος από την Μπάγερν. Οι Βαυαροί με τον Ζάμερ πλέον στο «ρόστερ» τους, λειτουργούν διαφορετικά και είναι πολύ πιθανό να κάνουν κίνηση. Όχι μόνο για τις εντυπώσεις. Άλλωστε, μιλάμε για έναν 20χρονο Γερμανό παγκόσμιας κλάσης, ενώ έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται τι μπορεί να προσφέρει ο Γκέτσε. Μην ξεχνάμε ότι το περασμένο καλοκαίρι πολλοί αμφισβητούσαν τη χρησιμότητα και της δικής του μεταγραφής. Οι Μπλε σαφώς και προτιμούν να πουλήσουν τον Ντράξλερ στο εξωτερικό, όμως αν ενεργοποιηθεί η ρήτρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να τον πλησιάσει και να συμφωνήσει μαζί του... Η Άρσεναλ έχει σημαντικό προβάδισμα και είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να έχει δώσει τον λόγο του στον Βενγκέρ...

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys