Γκινγκάμπ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γκινγκάμπ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

bet365

Η Γκινγκάμπ προηγήθηκε στο 84', όμως με γκολ του Άλεξ στο 87' η Παρί πήρε τουλάχιστον τον βαθμό (1-1).

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μονπελιέ, η Παρί δεν ικανοποίησε και πάλι, τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Γκινγκάμπ, που άξιζε τη νίκη, όμως πήρε τουλάχιστον τον βαθμό στο «Ρουντουρού», με τον Άλεξ να κάνει το τελικό 1-1 στο 87’.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί τακτικά, καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα. Οι παίκτες του Μπλαν δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό, δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και μόνο από τύχη δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος. Γιαταμπαρέ (9’) και Ιμπραΐμοβιτς (11’) είχαν τις πρώτες καλές στιγμές, πριν ο Αλιουί δει το μακρινό του σουτ να περνάει λίγο άουτ στο 17’ για την σημαντικότερη χαμένη ευκαιρία.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων απείλησε και πάλι στο 28’, με τους Παριζιάνους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τελική πάσα και τους παίκτες του Γκουβερνέκ να παίζουν πειθαρχημένα και να ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Ο Ιμπραΐμοβιτς παραλίγο να ανοίξει το σκορ στο 43’ με μακρινό σουτ, όμως ξανά εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά ήταν οι γηπεδούχοι στο 45+1’. Ο Αλιουί εκτέλεσε απευθείας το μακρινό φάουλ, ο Σιρίγκου απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια και σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του! Στην εξέλιξη της φάσης, μάλιστα, ο Μαρκίνιος έκανε… κεφαλοκλείδωμα στον Γιαταμπαρέ, όμως ο διαιτητής Ενζιμί δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλτι, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Καβάνι να σκοράρει στο 52’ και το γκολ του να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια ο Ασεμπέ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ιμπραΐμοβιτς εκτός περιοχής (53’), με τον Άλεξ να χάνει την επόμενη ευκαιρία στο 63’. Η εικόνα δεν είχε αλλάξει, πέρα από την μεγαλύτερη όρεξη που έδειξαν οι παίκτες του Μπλαν, όμως αυτό δεν έφτανε. Ο Ζιρές αστόχησε στο 70’, όμως στο 84’ ήρθε το γκολ που δικαιούταν η Γκινγκάμπ.

Μετά από κόρνερ του Αλιουί ο Γιαταμπαρέ ολομόναχος στη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 με κεφαλιά για το πρώτο του γκολ στην Λιγκ 1 μετά τον περασμένο Οκτώβριο και 6ο στη σεζόν! Η απάντηση των πρωταθλητών, όμως, δεν άργησε να έρθει. Στο 87’ πλήρωσαν τους αντιπάλους τους με το ίδιο νόμισμα, καθώς μετά από κόρνερ του Λούκας και λανθασμένη έξοδο του Ασεμπέ, ο Άλεξ με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ιμπραΐμοβιτς με κεφαλιά (90’) ξανά μετά από κακή έξοδο το Ασεμπέ έχασε την τελευταία ευκαιρία, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Γκινγκάμπ (Ζοσελίν Γκουβερνέκ): Ασεμπέ, Περέιρα, Σορμπόν, Κερμπρά, Ντος Σάντος, Ματίς, Ντιαλό, Ατίκ (83' Μποβιού), Ζιρές (79' Ντεμπελέ), Αλιουί (89' Σερντάν), Γιαταμπαρέ

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Άλεξ, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Παστόρε (70' Λούκας), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα