Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης 0-0

bet365

Καλλονή και Απόλλωνας αναζητούσαν το... τρίποντο! «Κόλλησαν» όμως στο μηδέν (0-0) και πήραν από ένα βαθμό στην... μάχη που δίνουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο Χογκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χωριανόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Ποντάνι αριστερά και οι Αναστασιάδης, Ζακουάνι στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο, Κεϊτά και μπροστά τους οι Μανούσος, Νιαμπούγιου στις πτέρυγες, με τον Λεοζίνιο στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.

Από την πλευρά του, ο Λόρι Σάντσεζ προτίμησε δύο επιθετικούς στην κορυφή και το 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε και πάλι ο Τζόρβας, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Αργυρόπουλος, το αριστερό ο Κανακούδης, με τους Δεληζήση Παπαζαχαρία να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τσοκάνης, Παντελιάδης, δεξιά τους ο Μίνγκας και αριστερά τους ο Λουσέρο. Επιθετικό δίδυμο οι Φαρινόλα και Ντάλμπεργκ, με τον Πετρόπουλο να μένει στον πάγκο.

Με δέκα ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο επιθετικά στο ματς και με μεγαλύτερη διάθεση για μπάλα, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ στο 13' έμεινε και με δέκα παίκτες. Ο Δεληζήσης έριξε αγκωνιά στον Κεϊτά εκτός φάσης και αντίκρισε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σπάθα.

Λίγα πράγματα

Ωστόσο, η Καλλονή δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Φαρινόλα έκανε προς τα πίσω την κεφαλιά στο 15', αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χογκ.

Άλλο ένα σουτ του Τσοκάνη στο 31' από πλάγια απέκρουσε ο γκολκίπερ της Καλλονής για να παραχωρήσει κόρνερ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν... στροφές από εκεί κι έπειτα. Έτσι, είχαν και δύο καλές στιγμές, με τον Τζόρβα να «βγάζει» το σουτ του Μανούσου από πλάγια στο 39', ενώ πιεζόταν από τον Παπαζαχαρία, και να μπλοκάρει αυτό του Νιαμπούγιο λίγο έξω από την περιοχή στο 42'.

Τις εντυπώσεις... το δοκάρι!

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν πάνω-κάτω το ίδιο. Η Καλλονή είχε τα ηνία, ο Απόλλωνας προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και η καλύτερη στιγμή ήταν το δοκάρι του Φαρινόλα στο 47'.

Ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πήρε την μπάλα από τον Μίνγκα στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χογκ. Ένα σουτ του Μανούσου έξω από την περιοχή και από πλάγια απέκρουσε ο Τζόρβας στο 76', ενώ ο Νιαμπούγιου έκανε κακό πλασέ από καλή θέση δύο λεπτά αργότερα.

Τελευταία ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 80', όπου ο Μίνγκας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Το σκορ, πάντως, δεν άνοιξε ποτέ στο ΟΑΚΑ και οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στον πολύτιμο βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Man of the match: Αν κάποιος προσπάθησε περισσότερο από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αυτός ήταν ο Νιαμπούγιου, που θα μπορούσε να είναι ο άνθρωπος του αγώνα σε πολλές φάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Κακό το θέαμα στο ΟΑΚΑ, με τις δύο ομάδες να μην έχουν λύσεις στην επίθεση.

Στο ύψος του: Αξιόλογη προσπάθεια από Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ και Μανούσο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φαρινόλα στο 47', όταν σημάδεψε το δοκάρι του Χογκ.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Δεληζήση στο 13', καθώς έριξε αγκωνιά στον Κεϊτά. Από εκεί και πέρα, έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλλονή και Απόλλωνας έμειναν στο μηδέν και κρατάνε τον βαθμό, που μόνο πολύτιμος μπορεί να είναι στη μάχη που δίνουν για την παραμονή.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Ποντάνι, Χωριανόπουλος (83' Καλτσάς), Μαρσέλο (71' Γιορέντε), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (67' Καζάκης).

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Δεληζήσης, Κανακούδης, Παντελιάδης, Μίνγκας (90'+2' Καμαρά), Φαρινόλα (72' Πετρόπουλος), Αργυρόπουλος, Τσοκάνης, Ντάλμπεργκ, Λουσέρο (79' Τσιλιγκίρης), Παπαζαχαρίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα