Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-2

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς-ΟΦΗ 0-2

bet365

Ο ΟΦΗ ανάσανε βαθμολογικά καθώς πέρασε... αέρας από τα Χανιά! Κέρδισε με 0-2 τον Πλατανιά και τον... βύθισε σε θέσεις που οδηγούν στην Football League!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πλατανιά, ο Γιωργαλλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ινκούμ δεξιά στην άμυνα, ο Δημήτρης αριστερά και οι Φαΐσκα, Φερνάντες στα στόπερ.

Αμυντικά χαφ οι Αγκιλέρα, Τετέ και μπροστά τους ο Μπέλιτς δεξιά, ο Κάταϊ αριστερά και ο Γουνδουλάκης στον άξονα. Στην κορυφή ο Τόρες, που ήταν αμφίβολος, αλλά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα.

Εκτός ο Σίσιτς

Για τον ΟΦΗ ο Φερνάντες πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ενώ έμεινε εκτός ο Μίρνες Σίσιτς, αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Μπούρμπος, το αριστερό ο Μιλιάζες, με τους Ζόρο και Τριποτσέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στα χαφ οι Κάλαϊτζιτς, Μακρής και μπροστά τους δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Περογαμβράκης και ο Λαμπρόπουλος στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Παπάζογλου.

Δυνατό ματς, ο ΟΦΗ τις φάσεις

Το ματς ξεκίνησε δυνατά από τις δύο ομάδες, είχε ρυθμό, όμως η μεγάλη φάση απουσίαζε μέχρι το 20λεπτο, με τον ΟΦΗ να έχει τις περισσότερες να ανοίξει το σκορ. Στο 22' ο Γιωργαλλίδης δεν απέκρουσε καλά τη σέντρα του Λαμπρόπουλου, ο Παπάζογλου θέλησε να το εκμεταλλευτεί, όμως ο Ινκούμ τον πρόλαβε κι απομάκρυνε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Παπάζογλου, μετά από σέντρα του Περογαμβράκη έφυγε εκτός, ενώ το σουτ του Μακρή έξω από την περιοχή στο 26' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, όταν το σουτ του Μπέλιτς έξω από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.

Άλλο ένα του Παπάζογλου στο 29' βρήκε όσο έπρεπε ο Γιωργαλλίδης για να παραχωρήσει κόρνερ, με τον Μακρή να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για να ανοίξει το σκορ. Ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε το το κόρνερ από αριστερά στο 40' και ο χαφ των Ομιλιτών έστειλε με προβολή από πολύ κοντά την μπάλα ψηλά άουτ.

Ανανέωση, γενέθλια και γκολ

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πήραν... κεφάλι στο σκορ με το... καλησπέρα. Στο 47' ο Παπάζογλου άφησε με κεφαλιά την μπάλα στον Περογαμβράκη, που με ωραίο μονοκόμματο σουτ από πλάγια και μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιωργαλλίδη. Έτσι, έκανε δώρο γενεθλίων στον εαυτό του, καθώς σήμερα κλείνει τα 26, ενώ χθες ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ηρακλείου μέχρι το 2017.

Με... σφραγίδα Ζε Εντουάρντο

Το τέρμα αυτό και οι αλλαγές του Αναστόπουλου φαίνεται πως άλλαξαν την εικόνα των Χανιωτών, που ανέβασαν στροφές και πίεσαν για την ισοφάριση, όμως δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση. Μοναδική εξαίρεση ήταν η φάση του 65', όπου ο Μπέλιτς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από κοντά, ο Τόρες γύρισε για τον Βλαχοδήμο, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ, που δε βρήκε δίχτυα.

Μάλιστα, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ από τον ΟΦΗ στο 75'. Ο Λαμπρόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζε Εντουάρντο με εξαιρετική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Γιωργαλλίδη και... σφράγισε τη νίκη του για τον σύλλογο του Ηρακλείου.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, με τον ΟΦΗ να φεύγει από τα Περιβόλια με το «διπλό», που του έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και... βύθισε ακόμα περισσότερο τον Πλατανιά.

Υπό το βλέμμα Ζαραδούκα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες βρέθηκε και ο Γιάννης Ζαραδούκας. Ο 28χρονος αριστερός μπακ έμεινε σήμερα ελεύθερος από τον Αστέρα, έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Πλατανιά και ήταν στα Χανιά, που σημαίνει ότι σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές.

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Λαμπρόπουλου, που φρόντιζε συνεχώς να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του με τις σέντρες από δεξιά. Σε μία εξ' αυτών ήρθε και το ένα από τα δύο γκολ του ΟΦΗ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατανιάς είχε κενά στην άμυνα, ενώ ήταν άχρωμος και επιθετικά έχοντας λίγες καλές φάσεις.

Στο ύψος του: Ο Περογαμβράκης άνοιξε το σκορ ανήμερα των γενεθλίων του και ο Ζε Εντουάρντο... σφράγισε τη νίκη για τον ΟΦΗ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μακρής στο 40', όταν από πολύ κοντά πλάσαρε ψηλά άουτ με προβολή. Ωστόσο, αυτή δε στοίχισε στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ιωαννίδη. Ο ρέφερι από την Αργολίδα έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ωραίο ματς με ρυθμό, φάσεις, δύο γκολ και νικητή τον ΟΦΗ. Οι Περογαμβράκης, Ζε Εντουάρντο έκαναν τη διαφορά για τους Ομιλίτες, που έφυγαν και φέτος από τα Περιβόλια με το «διπλό». Την ίδια στιγμή στις κερκίδες βρισκόταν ο Γιάννης Ζαραδούκας, που έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Πλατανιά και είναι στα Χανιά για τις υπογραφές.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ (80' Καζναφέρης), Γουνδουλάκης (46' Μενδρινός), Κάταϊ (59' Βλαχοδήμος), Μπέλιτς, Τόρες.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (86' Όγιος), Περογαμβράκης (75' Στάθης), Παπάζογλου (90' Ροβίθης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα