ΑΕΚ - Ερμής Ζωνιανών 3-0

ΑΕΚ - Ερμής Ζωνιανών 3-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ερμής Ζωνιανών 3-0

bet365

Η ΑΕΚ έχει ήδη ξεμπερδέψει με τη Γ' Εθνική αλλά για το τυπικό πρέπει να συνεχίσει τις νίκες, όπως έκανε και με το 3-0 επί του Ερμή Ζωνιανών.

Στην ΑΕΚ έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν καθώςη άνοδος από τη Γ' ήταν -πριν την έναρξη του πρωταθλήματος- και αποδείχθηκε τυπική διαδικασία. Οσο, πάντως, οι αρμόδιοι κάνουν τον σχεδιασμό τους, οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι θα πρέπει να παίρνουν τη μία νίκη μετά την άλλη καθώς κρίνονται κι αυτοί ως το τέλος της σεζόν και κόντρα στον Ερμή έκαναν αυτό που έπρεπε.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν συνεχώς την μπάλα στην κατοχή τους (71%-29% ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς) από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να ανοίξουν από νωρίς, στο 12', την άμυνα των Ζωνιανών αν η μπάλα δεν κατέληγε στο δοκάρι από το δυνατό σουτ του Ντακόλ. Η ομάδα του Δέλλα δεν εντυπωσίαζε με την απόδοση της αλλά ήταν ξεκάθαρο πως αργά ή γρήγορα το γκολ θα έμπαινε.

Μπήκε στο 26', από συνδυασμό των Ρόβα-Κορδέρο-Γροντή και σκόρερ τον τελευταίο, αλλά κακώς ακυρώθηκε σαν οφσάιντ αφού καλύπτονταν όλοι, για να ακολουθήσει τεράστια ευκαιρία από τον Ανάκογλου στο 36'. Τελικά το 1-0 έγινε πριν το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Πλατέλλας ανατράπηκε στο 43' και πήρε το πέναλτι αλλά στην εκτέλεση νικήθηκε από τον Μήτρου (έχει πρόβλημα η ΑΕΚ στα πέναλτι...) για να σκοράρει στην επαναφορά ο Πόποβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία για την Ένωση, όπως τυπική διαδικασία είναι γενικά η φετινή σεζόν... Η ομάδα του Δέλλα συνηθίζει να σκοράρει πιο εύκολα στο β' μέρος των αγώνων και το ίδιο έγινε και τώρα, με τον Γεωργέα να γυρίζει ωραία για τον Ανάκογλου στο 53' και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0. Από εκείνο το σημείο, ήταν στην διακριτική ευχέρεια της ΑΕΚ το αν θα κυνηγούσε πολλά γκολ ή απλά θα έπαιζε χαλαρά, περιμένοντας το τέλος του αγώνα.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν όρεξη ανα διαστήματα, μπορούσαν εύκολα να φτιάξουν ευκαιρίες, είχαν τον Πλατέλλα ιδιαίτερα ορεξάτο να κάνει ό,τι θέλει από τα άκρα και αυτός ήταν που έδωσε και την ασίστ στο 74' στον Τσεβά -που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή- για το 3-0. Το οποίο 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς στη συνέχεια του παιχνιδιού ο ρυθμός έπεσε και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η επιστροφή του Τάσου Τσουμάγκα στη δράση, παίρνοντας τη θέση του Πλατέλλα για το τελευταίο 10λεπτο.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας (75' Τσουκαλάς), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής (69' Τσεβάς), Ντακόλ, Πόποβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Τσουμάγκας).

Ερμής Ζωνιανών: Μήτρου, Κανδυλάκης, Κοζωρόνης, Μπριλάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης (83' Κάββαλος), Μπέκρης, Αριστεινίδης, Ευαγγέλου, Πλουσής, Βαρούχας (60' Κλίνης).

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα