Εκδίκαση των επεισοδίων στο Αιγάλεω-ΑΕΚ

Εκδίκαση των επεισοδίων στο Αιγάλεω-ΑΕΚ

Gazzetta team
Εκδίκαση των επεισοδίων στο Αιγάλεω-ΑΕΚ

bet365

Η εκδίκαση για όσα έγιναν στο Αιγάλεω-ΑΕΚ άρχισε, με την Ένωση να ξεκαθαρίζει ότι η ευθύνη για όσα έγιναν βαραίνει τους γηπεδούχους.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχουμε την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με την υπογραφή του αστυνομικού διευθυντή. Είναι κατατοπιστική και αναλυτική. Σε μια ενδεχόμενη αναβολή κάποιοι κακόπιστοι θα πουν πολλά...», είπε αρχικά ο δικηγόρος της ΑΕΚ Χάρης Γρηγορίου, με το Αιγάλεω να αποσύρει αμέσως μετά το αίτημα αναβολής της εκδίκασης.

Στη συνέχεια, ο Γρηγορίου τόνισε ότι όλη η ευθύνη βαραίνει το Αιγάλεω, λέγοντας σχετικά: «Φωνάζει ο κλέφτης... Οι οπαδοί μας ανήρτησαν πανό και δέχθηκαν επίθεση. Η ΑΕΚ είναι διαφαινόμενη πρωταθλήτρια και πήγε να παίξει, να νικήσει και να φύγει. Είδαμε πρωτόγνωρες συνθήκες εκεί. Υπήρχαν έξι άτομα σεκιούριτι του Αιγάλεω που χτυπούσαν. Ο φίλαθλος της ΑΕΚ που πήγε χθες σε δίκη αθωώθηκε κι αυτό λέει πολλά. Η ΑΕΚ έχει φιλικές σχέσεις μόνο με ομάδες που έχουν κοινή καταγωγή. Το Αιγάλεω έχει όλη την ευθύνη. Μπορεί να είμαστε στη Γ' Εθνική, αλλά έχουμε 1,5 εκ. φιλάθλους. Δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα για ματς που είμαστε φιλοξενούμενοι. Ευθύνη έχουμε μόνο για το πέταλό μας. Έχουμε ευθύνη για ρίψεις στο πέναλτι που κερδίσαμε. Μπήκαν οι δικοί μας στο κέντρο του γηπέδου για να προστατευτούν από την επίθεση. Η καθυστέρηση δε μας αφορά. Όλη η αποστολή της ΑΕΚ δέχθηκε επίθεση κι εγώ που ήμουν εκεί. Ήταν ένα ματς σε ζούγκλα. Αμυνόμασταν για τη ζωή μας. Έχουμε και οπτικοακουστικό υλικό για όλα αυτά που σας λέω. Το Αιγάλεω δεν ξέρω αν το ήθελε, αλλά δε μερίμνησε για την ασφάλειά. Άλλαξαν και τους πάγκους και τους έφεραν από την πλευρά των οπαδών τους. Σε άλλα ματς ήταν απέναντι. Υπήρξε σχεδιασμός, σκοτεινοί τύποι και δυνάμεις».

«Είχε... παρατεταμένο χέρι ο σεκιούριτι»
Μετά τον Γρηγορίου ήταν η σειρά του Αιγάλεω, με τον αντιπρόεδρο Αναστάσιο Δενδρινό να λέει ότι «η διοίκηση έκανε τα πάντα για να γίνει ομαλά το παιχνίδι. Δύο μέρες φυλάγαμε το γήπεδο. Δε θέλαμε να γίνουν αυτά. Κάνουμε αγώνα για να ζήσουμε. Υποβιβασθήκαμε στη Δ" Εθνική από λάθη παραγόντων. Τα DVD τα λένε όλα. Είχαμε κάνει ζώνη ασφαλείας πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ και δεν έγινε τίποτα εκεί. Το ξέρει και ο κ. Δημητριάδης. Έλειπαν οι αστυνομικοί. Μας έκανε εντύπωση. Μόλις μπήκαν τελείωσαν όλα. Βάλαμε ξεχωριστό εκδοτήριο για την ΑΕΚ. Η κ. Αρκάδη ξέρει ότι όλα έγιναν σωστά πριν το ματς. Οι ρεπόρτερς της ΑΕΚ και ο κ. Μπάγεβιτς δεν έπαθαν τίποτα που ήταν κοντά με τους φίλους του Αιγάλεω. Αν θέλαμε να κάνουμε επίθεση θα τους κάναμε εκεί. Δεν είδα να έγινε κάτι ούτε στα αποδυτήρια. Θα το βλέπαμε. Εμείς στο Αιγάλεω κόβουμε το πολύ 200 εισιτήρια. Ήταν γιορτή το ματς για μας, απλώς ξέφυγε».

Αμέσως μετά, όταν ο Γρηγορίου από την πλευρά της ΑΕΚ αναφέρθηκε στον μπράβο που συνελήφθη για τη συμμετοχή στο όλο σκηνικό, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης για λογαριασμό του Αιγάλεω είπε: «Δε χτύπησε κανέναν ο συγκεκριμένος σεκιούριτι. Απλά είχε παρατεταμένο το χέρι του. Πήγε στον εισαγγελέα και έμεινε ελεύθερος».

Ενταση και... Ιράκ!
Τα όσα είπε ο Κοντοβαζαινίτης για τον μπράβο προκάλεσαν την οργή του Γρηγορίου, με τον εκρόσωπο του Αιγάλεω να ρωτάται στη συνέχεια αν άλλαξαν θέσεις οι πάγκοι των ομάδων αποκλειστικά και μόνο για το ματς με την ΑΕΚ, με την απάντηση να είναι η εξής: «Δεν είχα πάει στα τελευταία ματς»!

Τον λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος της διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, ο οποίος είπε ότι «Είμαι έφορος της ΑΕΚ από την Ερασιτεχνική. Έξω από το γήπεδο λίγο πριν το παιχνίδι ήταν σαν το ...Ιράκ. Τρομακτικές εικόνες. Ο ποδοσφαιριστής με το νούμερο 11 του Αιγάλεω προκαλούσε πριν το ματς, με χειρονομίες. Δύο με τρεις φίλαθλοι της ΑΕΚ έβαλαν ένα πανό και μπήκαν στο γήπεδο οι οπαδοί του Αιγάλεω. Μετά απ' αυτούς ακολούθησαν αυτοί της ΑΕΚ. Εντός γηπέδου δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία. Γι' αυτό μπορούσαν να μπουν. Από τη φυσούνα μπήκαν πέντε άτομα ομοιόμορφα ντυμένα και μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Είχαν σκεπασμένα πρόσωπα, αλλά μετά τα έβγαλαν. Είχαν και γκλομπς. Τα χοντρά επεισόδια με τους οπαδούς της ΑΕΚ έγιναν μ' αυτούς. Όταν μπήκε η αστυνομία όλα ηρέμησαν. Προκλήσεις υπήρχαν και μέσα στον αγώνα. Αγριότητες από τους παίκτες και τους ανθρώπους του Αιγάλεω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία Βρεττάκου, η οποία είναι υπεύθυνη επικοινωνίας με τους φιλάθλους και της είπα "προσέξτε στην αλλαγή εστιών των πορτιέρο". Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το πέναλτι και άρχισε η φασαρία από το Αιγάλεω. Εμείς δεν είχαμε κάποιο λόγο εκείνη τη στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μεγαλύτερη αγριότητα σε όλα. Ως ΑΕΚ δείξαμε καλή διάθεση να τελειώσει το ματς. Συναινέσαμε να τελειώσει το παιχνίδι. Το επίσημο Αιγάλεω συμμετείχε σε επεισόδια πριν το τέλος του ματς. Οι δικοί μας, όταν έγινε το σκορ 1-2 κακώς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά γρήγορα απωθήθηκαν. Εμείς δεν είχαμε λόγο να κάνουμε επεισόδια. Δε διαψεύδω ότι μπήκαν και οπαδοί μας στο γήπεδο, οι σεκιούριτι όμως ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία. Μάθαμε μετά ότι οι πάγκοι άλλαξαν πλευρά μόνο γι' αυτό το ματς».

Τέλος, κατέθεσε και ο Βαγγέλης Γιαννίσης, ως μάρτυρας από την πλευρά της ΑΕΚ, λέγοντας: «Ο οπαδός της ΑΕΚ αθωώθηκε ενώ απ' την πλευρά του Αιγάλεω επιβλήθηκαν ποινές. Δώδεκα ράμματα έκανε ο οπαδός της ΑΕΚ. Εγώ ο ίδιος τον μετέφερα μαζί με τον Τσιρίλο. Οι σεκιούριτι είχαν γκλόμπς και έκαναν επίθεση στους οπαδούς μας. Πάνω σ' αυτά που φορούσαν έγραφε «ΠΑΕ Αιγάλεω». Είπα στον παρατηρητή ότι θα έχουμε πρόβλημα. Στο τέλος έφαγε ξύλο ο διαιτητής. Του είπα τότε ότι σας είχαμε πει ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Η αστυνομία συνέλαβε έναν απ' την ΑΕΚ και πέντε από το Αιγάλεω. όσο για τους πάγκους όλα τα χρόνια που πάω σ' αυτό το γήπεδο, οι πάγκοι είναι απέναντι. Πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ υπήρχαν 2000 οπαδοί του Αιγάλεω και ζητήσαμε απ' την αστυνομία να μας προστατεύσει».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα