Ηρακλής Ψαχνών- Παναθηναϊκός 0-1

Ηρακλής Ψαχνών- Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
Ηρακλής Ψαχνών- Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Το γκολ του Ατζαγκούν, είναι το μόνο που μπορεί να θυμάται κανείς από το 0-1 του Παναθηναϊκού στα Ψαχνά! «Σφράγισε» με 2 νίκες την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα βρει πιθανότατα τον Ολυμπιακό Βόλου!

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά...

Το 3-0 της Λεωφόρου δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζήτησης. Ο Παναθηναϊκός είχε στη τσέπη το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο παιχνίδι και τα ζητούμενο για τον Γιάννη Αναστασίου στα Ψαχνά κόντρα στον τοπικό Ηρακλή ήταν κυρίως δύο. Το πρώτο η κατάσταση του Εμίρ Μπαϊράμι μετά από την αποχή 3,5 μηνών και το δεύτερο η εικόνα των πιτσιρικάδων, στους οποίους έδωσε ευκαιρία αλλά και η νοοτροπία γενικότερα της ομάδας.

Ο Σουηδός ξεκίνησε βασικός, είχε διάθεση αλλά φαίνεται αρκετά επηρεασμένος από τον τραυματισμό και την απραξία. Είχε τραγικές εκτελέσεις στα στημένα και αρκετές ημιτελείς ενέργειες. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι πως πήρε χρόνο και μετρά αντίστροφα για να επανέλθει στην κατάσταση που πρέπει. Όσον αφορά την εικόνα του «τριφυλλιού»; Τραγική. Νοοτροπία... παιδικής χαράς, καμία διάθεση για ποδόσφαιρο, παρά μόνο για αγγαρεία. Λογική... να βγάλουμε την υποχρεώση από τους «πράσινους» που σε ένα ολόκληρο ημίχρονο είχαν μια καλή στιγμή με τον Κλωναρίδη στο φινάλε.

Το παιχνίδι περισσότερο θύμιζε... νανούρισμα για να σε πάρει ο ύπνος παρά ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Λάθη, λάθη, λάθη, ρυθμός πιο αργός και από ταινία του Αγγελόπουλου με το 0-0 στην ανάπαυλα να είναι το απόλυτα λογικό σκορ για το ματς.

Το... έσωσε ο Ατζαγκούν!

Η ροή του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε και στο δεύτερο μέρος. Ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει τον Παναθηναϊκό με την είσοδο των Αμπέιντ αρχικά και των Μουζακίτη, Αναστασόπουλου στην συνέχεια και αυτό που κατάφερε το «τριφύλλι» ήταν τουλάχιστον να πετύχει ένα γκολ και να πάρει την νίκη παρά την αγγαρεία.

Στο 71' μετά από ωραία συνεργασία από δεξιά, ο Σπυρόπουλος πάσαρε κάθετα στον Αμπέιντ, εκείνος γύρισε σωστά την μπάλα και ο Ατζαγκούν σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, σκοράροντας για πρώτη φορά με την φανέλα των «πρασίνων» στο Κύπελλο. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Ψαχνών βγήκε από το καβούκι του στην επανάληψη, έπαιξε πιο ανοιχτά και θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Ντελέκο αλλά ο Κοτσόλης έκανε την επέμβαση του αγώνα.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός... τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8», όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας.

Ηρακλής Ψαχνών (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Παληγεώργος (55’ Γκεμίσης), Νικολόπουλος, Τζανής, Μπακομήτρος (46’ Τζιμόντζι), Πατσατζόγλου, Καλαϊτζίδης, Κοιλιάρας, Τσούτσης, Ντάνιελ, Μπουμάλ (46’ Ντελέκος)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Δώνης, Ζέκα (74’ Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι (57’ Αμπέντ), Καρέλης (67’ Μουζακίτης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα