«Έβρεξε» γκολ στον Βορρά

Gazzetta team
«Έβρεξε» γκολ στον Βορρά

bet365

«Ξεμπούκωσαν» Κέρκυρα, Απόλλων και Αιγινιακός, μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό Βόλου, Φωκικό και Ψαχνά.

Την πρώτη του νίκη για το 2014 πέτυχε ο Φωκικός που επικράτησε στην έδρα του με 1-0 των Χανίων. Σ΄ένα παιχνίδι με όχι πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, η ομάδα της Άμφισσας ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα σ΄αντίθεση με τους Κρητικούς οι οποίοι προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν ζευγαρώσει τα τέρματα τους στις καθυστερήσεις το σουτ όμως του Πεχλιβανόπουλου σταμάτησε στην εστία των Κρητικών με το υπάρχον σκορ να μένει μέχρι το τέλος.Στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιώργου Κούτση συνέχισε να έχει τον έλεγχο κάτι το οποίο καρποφόρησε στο 79΄ με τον Άλβαρεζ να στέλνει με εκτέλεση φάουλ την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιώργος Κούτσης): Λανζάνο, Καλαγκάνης, Άλλα, Σιμονιάν, Ασίγκμπα, Σκαρίμπας (77' Πεχλιβανόπουλος), Ράντι, Θέος (74' Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ, Φράγκος (90' Πολυχρονάκης), Τζέκος.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Χατζηησαΐας, Ζντράβκοβιτς, Παπατζίκος, Μανωλάς, Τσάτσος (68' Βαλλιάνος), Πότσι, Γκούμας, Μπουντόπουλος (77' Πάγκαλος), Λουκίνας, Κοσταντίνοφ (56' Σκάρος).

Ολυμπιακός Β. - Αστέρας Μ. 3-2
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα Μαγούλας στον Βόλο με 3-2 και να διευρύνει την διαφορά του από την δεύτερη θέση και τα Χανιά στους 9 βαθμούς. Ο Δεινόπαπας άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» στο 15', αλλά η απάντηση ήταν άμεση, με τον Ασλανίδη να ισοφαρίζει 4 λεπτά αργότερα.

Μάλιστα, ο Αστέρας ολοκλήρωσε την ανατροπή και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Νόνη, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι τρία λεπτά νωρίτερα με τον Ρόκα. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Βόλου, Δεινόπαπας, είχε απάντησε στο τέρμα του Αστέρα και μόλις 2 λεπτά αργότερα έφερε και πάλι την ισορροπία στο παιχνίδι με το 2ο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκούρμα με κεφαλιά στο 52', μετά από όμορφη σέντρα του Κατσίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μανουέλ Ρόκα): Γεωργίου, Καρράς, Κατσιαρός, Μελίσσης, Αρβανίτης, Ρόκας (87' Κωστούλας), Ολίσε (52' Πινδώνης), Καπετάνος (76' Κόμνος), Κατσίκης, Δεινόπαπας, Γκούρμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας (55' Δημητριάδης), Νόνης, Σαμαρόπουλος, Τριάντος, Ασλανίδης (72' Στρατάκης), Κορνελάτος, Αντωνόπουλος, Κανελλόπουλος (55' Μαρίνου), Μαρτίνεθ, Έβερετ.

Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή 2-0
Μία πολύτιμη νίκη πέτυχε η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών, που επικράτησε της Επισκοπής στην Εύβοια με 2-0 και πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ, αφού μόλις στο 12' ο Κρητικός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινή κεφαλιά.

Μάλιστα, ο Ηρακλής θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 28' με φάουλ του Μπουμάλ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Καλογεράκη. Ότι δεν πέτυχαν εκεί οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο 58', όταν μετά από νέο δοκάρι του Μπουμάλ, ο Μπακομήτρος πήρε το... ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας των Κρητικών.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Τζανής, Γκεμίσης, Παλαιολόγος, Καλαϊτζίδης, Πατσατζόγλου, Μπακομήτρος, Ντελέκος (73' Τσιμότζι), Κοιλιάρας (40' Τσούτσης), Μπουμάλ (75' Γκμπαγκουιντί), Κρητικός.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Καλογεράκης, Κονονένκο, Βιδάλης, Βουρβαχάκης, Σπαθάρας, Σελινιωτάκης, Γκονζάλες, Δελήμπασης (67' Μαρτσάκης), Σουμπασάκης, Βελονάκης (78' Φραντζεσκάκης), Ανωγειανάκης (55' Μανουσάκης).

Βύζας - Παναιγιάλειος 1-1
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Βύζας και Παναιγιάλειος, οι οποίοι ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στα Μέγαρα με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μεντί στο 22', ενώ θα μπορούσαν να σημειώσουν ακόμα ένα τέρμα, όμως ο Ανδρούτσος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο 28' σε τετ α τετ του Νικολέτου.

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ριζικά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και να ισοφαρίζουν στο 63' με τον Κατσικοκέρη, ενώ θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα και λίγο νωρίτερα με τον Νάστο να σημαδεύει το δοκάρι στο 51'.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Θανάσης Σταματόπουλος): Μούζος, Δελάρδας, Κοντούλης, Παπαδημητρίου, Τσακιράκης, Μαζιώτης Ι. (81' Κλάπης) Νικολέτος (89' Ταμπάκης), Μαζιώτης Α., Μεντί, Ζάρκος, Μιχαλόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Ανδρούτσος, Παπαχρήστος, Ιωάννου, Σούλης, Γκοτσούλιας (74' Μπουρλάκης), Ακπαρίδης, Μπούνας, Σταμόγιαννος, Νάστος (65' Αργυρόπουλος), Χρυσοφάκης (54' Σκαρτσίλας), Κατσικοκέρης.

Βόρειος όμιλος

Την πιο εμφατική της εντός έδρας νίκη πέτυχε η Κέρκυρα που επικράτησε του Βατανιακού με 4-3. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου που πέτυχε την πρώτη νίκη για το 2014 μέσα στην έδρα της, ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα τέρματα των Καραδέμητρου στο 24, Γκόμες στο 32΄ και Μπαλντοβαλίεφ σττο 36΄.

Το συγκρότημα του Σάκη Παπαβασιλείου που ταξίδε με αρκετές ελλείψεις στο νησί των Φαιάκων δύο λεπτά μετά μείωσε σε 3-1 χάρη σε γκολ του Χαρίση αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη οι Μακεδόνες εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική καθίζηση των νησιωτών, κατάφεραν σε διάστημα δέκα λεπτών να φέρουν το ματς στα ίσα.

Αρχικά στο 56΄ με τον Κυπαρίσσι και εν συνεχεία στο 66΄ με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος να χτυπά ξανά. Έχοντας ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης το σοκ οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 79΄ να πάρουν τη νίκη με τον Βενέτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλντοβαλίες έστειλε την μπάλ στο δοκάρι στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Βρονταράς, Καραγιαννίδης, Βενέτης, Παρασκευαϊδης, Ζορμπάς, Καραδέμητρος (46' Ναγιάρ), Γκόμες, Αρμένης, Κουλούρης (46' Σίκιμιτς), Μπαλντοβαλίεφ, Γυφτοκώστας (74' Γεωργακόπουλος).

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κουδουνάς, Νταντάμης, Κωτσιόπουλος, Γιαπιτζής, Κολαξίδης, Στούμπος (87' Καρατάσιος), Κουλίδης, Γιαξής, Κυπαρίσσης, Χαρίσης (85' Γκανάβας), Ζαγοριανός.

Καβάλα - Ζάκυνθος 1-0

Ζωντανή στην μάχη της παραμονής έμεινε η Καβάλα που κέρδισε με 1-0 στην έδρα της την Ζάκυνθο. Σ΄ένα φτωχό πρώτος μέρος από φάσεις, η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 11΄χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρλόπουλου αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι «αργοναύτες στο 61 έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πάλλα να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους, κάτι που τελικά δεν έγινε. Ένα λεπτό αργότερα οι νησιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κούνσολο,ενώ επτά λεπτά μετά αποβλήθηκε και ο Φωτιάς. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με εννιά παίκτες στο 72΄ ο Μπίρης δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με το υπάρχον σκορ να μένει μέχρι το τέλος.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Γιαννίκογλου, Βαλεριάνος, Ρεβυθόπουλος, Γκαρακλίδης, Χόρτσας, Ντουτσαρίδης, Πόπτσης, Πάλλας (94' Ντομί), Καπνίδης (85' Κουρέλας), Καρλόπουλος, Καζαντζίδης (71' Παπαδόπουλος).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζιανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοφ, Οικονόμου, Σολφερίνο (58' Κούνσολο), Κυριακίδης, Στασινόπουλος (80' Βυθούλκας), Φωτιάς, Μπίρης, Τορεζάνι (58' Πέττας), Οττα, Σκαθαρούδης, Αποστόλου.

Απόλλων 1926 - Αν. Γιαννιτσών 4-1
Την δεύτερη εντός έδρας εμφατική του νίκη, πέτυχε ο Απόλλων 1926 που νίκησε με 4-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου προηγήθηκε στο σκορ στο 7΄ με τον Πέλκα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 24΄ με τον Αναστασίου, όμως ακόμα δύο γκολ των «κοκκινόμαυρων» στο 27΄ και στο 45΄ από τον ίδιο παίκτη διαμόρφωσαν το 3-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς όντας απαλλαγμένοι από το άγχος έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους στο 75΄ με τον νεοαποκτηθέντα Τζανδάρη να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (Αλέξης Αλεξίου): Kαρατζιοβαλής, Ποζατζίδης, Πιτσόκος, Κισκαμπάνης, Μωυσίδης, Βέργος, Ναλμπάντης (46' Τζανδάρης), Παρμαξίδης (58' Καθάριος), Πέλκας, Αθανασιάδης, Βλάχος (46' Πόποβιτς).

ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Γιάννης Τοπαλίδης): Καραογλανίδης, Λαμπάκης, Χατζόγλου, Καρτάλ, Παλάσκας (86' Σάρρος), Ιβανίδης, Μπαξεβάνος, Χαρμάνας, Αναστασίου (66' Χατζηστεφάνου), Σιδηρόπουλος (46' Λυσίτσας), Κουρούπης.

Πιερικός - Αιγινιακός 1-5

Την πιο επιβλητική του εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αιγινιακός, που συνέτριψε στο ντέρμπι της Κατερίνης τον Πιερικό με 5-1 στην έδρα του. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 8΄ με τον Παπαδόπουλος, το συγκρότημα του Κώστα Νικολαϊδη παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 24΄ λόγω της αποβολής του Φαμπίνιο κατάφερε στο 45΄ με τον Γκέσιο να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στην επανάληψη η ομάδα του Αιγινίου, ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 48΄ άγγιξε το δεύτερο γκολ η εκτέλεση φάουλ όμως του Πέντα σταμάτησε στο δοκάρι του Παπατολικά. Αυτό που δεν κατάφερε ο ίδιος το πέτυχε στο 64΄ με τον Γιαζιτζόγλουμε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν σε διάστημα οκτώ λεπτών να πετύχουν τρία γκολ. Ο Κιβρακίδης σστο 71΄ και στο 77΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4, ενώ οι Γκέσιος και Καρακατσάνης έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους η οποία τελείωσε με εννιά παίκτες το ματς λόγω της αποβολής του Κιβρακίδη με 2η κίτρινη στο 89΄.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παπατολίκας, Καραγκούνης, Νίκου, Ντόικιτς, Αποστολίδης, Παπατόλιος, Μανίκας (75' Μιχαηλίδης), Μπρίτο, Ιτσιος (67' Ελευθεριάδης), Παπαδόπουλος (61' Τσιρλίδης), Καρτσαμπάς.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Κιβρακίδης, Σαμαράς, Γιζιτζόγλου, Λιόλιος, Χατζής, Πέντα (80' Δήμου), Φαμπίνιο, Μιτρόφ (39' Καρακατσάνης), Δεμηρτζόγλου (67' Κουτσοσπύρος), Γκέσιος.

Τύρναβος - Νίκη Βόλου 0-0

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, που την θέση των φάσεων πήραν τα νεύρα και το πολλά λάθη, ο Τύρναβος κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την Νίκη Βόλου και πάρει την «λευκή» ισοπαλία (0-0). Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, χωρίς όμως να μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν κινδύνους για τον Τύρναβο.

Από την άλλη, η γηπεδούχος ομάδα είχε στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς όμως να βρίσκει εύκολα διαδρόμους. Σε μία από τις λίγες καλές στιγμές του Τυρνάβου, ο Γεωργίου δεν κατάφερε να νικήσει τον Αποστολίδη στο 82' και έτσι παρέμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Άγγελος Διγκόζης): Πρίφτης, Νταντίδης, Κουρτεσιώτης, Τέλλος, Καραμανλής, Βαγκελί, Όμο, Ροντρίγκο Μπάρος, Φελίπε Ντε Πάουλα (46' Γεωργίου), Κάρλος Αντρέ (86' Σκούπρας), Τσούκαλος (67' Σαχινίδης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Λουτσιάνο ντε Σόουζα): Αποστολίδης, Μπιτσάκος, Παπαδόπουλος, Γιώτας, Ρεπέτσας, Ακασού, Μπακάλης, Γέσιτς, Ανιέτε, Μανουσάκης, Τσίτας (78' Σεϊμάν)

Αποτελέσματα

Βόρειος όμιλος
Αναγέννηση Καρδίτσας - Δόξα Δράμας 0-0
Απόλλων 1926 - Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
Καβάλα - Ζάκυνθος 1-0
Κέρκυρα - Βατανιακός 4-3
Πιερικός - Αιγινιακός 1-5
Τύρναβος - Νίκη Βόλου 0-0

Νότιος όμιλος
Φωκικός - Χανιά 1-0
Βύζας Μεγάρων - Παναιγιάλειος 1-1
Ηρακλής Ψαχνών - Επισκοπή 2-0
Ολυμπιακός Βόλου - Αστέρας Μαγούλας 3-2

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα