Μόνο η Ατλέτικο και η Μπαρτσελόνα!

Θάνος Σαρρής
Μόνο η Ατλέτικο και η Μπαρτσελόνα!

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε η μόλις δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν που φτάνει τους 50 βαθμούς σε έναν γύρο. Η πρώτη είναι η Μπαρτσελόνα, που το έχει καταφέρει τέσσερις φορές...

Οι ροχιμπλάνκος του Ντιέγο Σιμεόνε συνεχίζουν να είναι ζωντανοί στο όνειρο του τίτλου, αφού μετά το μεγάλο ματς του «Βιθέντε Καλδερόν» και τη «λευκή» ισοπαλία με τη Μπάρτσα παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμοι με τους μπλαουγράνα Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πλησιάσει στους τρις βαθμούς αν κερδίσει την Εσπανιόλ, αλλά η Ατλέτικο έχει δείξει ότι φέτος μπορεί να σταθεί στη μάχη με τις δύο «μεγάλες» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η ισοπαλία της Μαδρίτης σηματοδότησε το τέλος του πρώτου γύρου στην Ισπανία, με τους παίκτες του Σιμεόνε να πετυχαίνουν μια βαθμολογική συγκομιδή που όμοιά της έχει καταφέρει μόνο η Μπαρτσελόνα! Οι 50 βαθμοί στον πρώτο γύρο αποτελούν ρεκόρ για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και για σχεδόν όλη τη λίγκα! Μόνο οι Καταλανοί έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι αντίστοιχο που έχουν επίσης 50 βαθμούς. Συγκεκριμένα, οι μπλαουγράνα έχουν φτάσει τέσσερις φορές το «φράγμα» των 50 πόντων στην ιστορία τους.

Η Ατλέτικο φέτος έχει 16 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε 19 ματς και ο απολογισμός της στον πρώτο γύρο ξεπερνά κατά έναν βαθμό εκείνον της περιόδου 1995-96, όπου είχε κατακτήσει το νταμπλ, συγκεντρώνοντας στην αντίστοιχη χρονική στιγμή 49 βαθμούς, παρότι τότε τα παιχνίδια ήταν 21! Την περσινή χρονιά, είχε 44. Μεγάλο «όπλο» αποτελεί η έδρα της. Μέσα στο Καλδερόν η μοναδική ομάδα που δεν έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Όλες οι υπόλοιπες έχουν ηττηθεί!

Τα δεδομένα του πρώτου γύρου είναι άκρως ικανοποιητικά για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία καλείται να επιδείξει ανάλογη σταθερότητα και στη συνέχεια, να βρει τις λύσεις στα ντέρμπι και να γράψει ιστορία!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα