Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-1

Απόστολος Παγώνης
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 0-1

bet365

Ο Ηρακλής του... έβαλε δύσκολα, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε την λύση, κέρδισε (0-1) στο Καυταντζόγλειο και στην ρεβάνς της Τούμπας σφραγίζει το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου!

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και σήμερα με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με γκολ του Αθανασιάδη στο 58’ τον ανώτερό του Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες, όχι όμως και το γκολ καθώς ο Γλύκος ήταν σε πολύ καλή βραδιά κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Στα αξιοσημείωτα ήταν η χρησιμοποίηση του Μαντούρο, αλλά και η επιστροφή Κάτσε μετά από τέσσερις μήνες.
Ο Όγιος ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Λίμα και αριστερά τον Κοντοδήμο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαββ΄λιδης και Μπουκουβάλας. Αμυντικά χαφ οι Μπαμπα και Πουρτουλίδης, στις πτέρυγες οι Πορτουλίδης και Τσιλιανίδης. Στον άξονα ο Ονουάτσι και στην κορυφή της επίθεση ο Ζάχορα.

Με Νίνη

Ο Χουμπ Στέφενς έκανε την έκπληξη με τους Γεωργιάδη και Νίνη να ξεκινάνε βασικοί . Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρκαι Τζιόλης. Στις πτέρυγες οι Γεωργιάδης και Λούκας, στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Φορτσάτος έχασε ευκαιρίες

Ο Ηρακλής ξεκίνησε πιο δυνατά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος την πίεση που ασκούσε ο κόσμος του, αλλά και το πάθος που έβγαζαν οι παίκτες του για να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην Super League. Οι «κυανόλευκοι» έβγαζαν επιθέσεις από τα δεξιά του ΠΑΟΚ με τον Σκόνδρα να μην μπορεί να περιορίσει τις προσπάθειες του Ονουάτσι. Μάλιστα στο 8ο λεπτό η εστία του ΠΑΟΚ απειλήθηκε με τον Ζάχορα. Ο επιθετικός των «Κυανόλευκων» από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει με διπλή προσπάθεια την μπάλα στα δίχτυα, με τον Γλύκο να σώζει τον ΠΑΟΚ. Ο Ηρακλής συνέχισε επιθετικά με τον Ονουάτσι στο 16’ από τον άξονα επιχείρησε στο σουτ και την μπάλα να περάνει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Τον εγκλώβισε με το πρέσινγκ

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί στο πρέσινγκ του Ηρακλή με αποτέλεσμα να κάνουν και το εύκολο λάθος. Ο Στέφενς έβαζε συνεχώς τις φωνές στους παίκτες του να παίξουν με μυαλό, αλλά και να ηρεμήσουν.

Ζήτησε πέναλτι είχε δοκάρι

Η πιο μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 26’ με το δοκάρι του Γεωργιάδη ύστερα από στημένη μπάλα. Όμως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Κουτσιάφτη για χέρι του Σαββίδη στην κεφαλιά του Τζαβέλλα. Όμως ο Αρτινός διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι με τους παράγοντες του Δικεφάλου να «φωνάζουν» στο 4ο διαιτητή για την απόφαση.

Αδύνατο το κέντρο του ΠΑΟΚ

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι πήγε στο κέντρο με τον Ηρακλή να είναι καλύτερος και πιο σίγουρος στις μεταβιβάσεις με τους Μπάμπα και Τάι να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι και να κερδίζουν τους Τζιόλη και Λάζαρ. Ο ΠΑΟΚ είχε σε κακή ημέρα τον Νίνη που δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα.

Τα θαλάσσωσε στην τελική πάσα

Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που έχασε την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου στο 45' με τον Τσιλιανίδη να κάνει κατά μέτωπο επίθεση όμως το γύρισμα του στην περιοχή του Γλύκου ήταν τραγικό με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία για την ομάδα του Ηρακλή.

Πρεμιέρα για Μαντούρο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μαντούρο να παίρνει την θέση του Λάζαρ. Το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς υπήρχαν άτομα στον αγωνιστικό χώρο τα οποία έκοβαν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο.

Επειγόντως φορ παρά το γκολ του «Κλάους»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν κατάφερε να αξιοποίηση τα δώρα των συμπαικτών του. Όπως στην φάση του 53ου λεπτού απέναντι από τον Κηπουρό και χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Έλληνας τεχνικός και στο ξεκίνημα του 2014 βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό με αποτέλεσμα η απόκτηση ενός φορ να είναι αναγκαία. Πάντως ο Κλάους στο 58’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τα παραπάνω. Ο Σκόνδρα από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ με προβολή να κάνει το 0-1

Τι έβγαλε ο Γλύκος

Στο 62’ ο Ηρακλής που ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση με τον Τάι. Ο μέσος του Ηρακλή έπιασε την κεφαλιά μπροστά από τους αμυντικούς του Δικεφάλου με τον Γλύκο να κάνει την απόκρουση του αγώνα και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Ο Ηρακλής συνέχιζε να πιέζει τον ΠΑΟΚ και με κορυφαίο τον Τάι προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση είτε με σουτ έξω από την περιοχή, είτε με στημένη μπάλα. Στο 69' ο αρχηγός του Ηρακλή έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η επιστροφή Κάτσε

Ο Έρκους Κάτσε μετά από τέσσερις μήνες λόγω της γνωστής υπόθεσης πήρε σήμερα χρόνο συμμετοχής με τον Στέφενς να παίρνει την θέση του Τζιόλη. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή αποδοκίμασαν έντονα τον Αλβανό αμυντικό μέσο του Δικεφάλου.

Ηρακλής: Κηπουρός, Λίμα, Σαββίδης, Μπουκουβάλας, Κοντοδή,μος, Μπαμπα, Τάι, Πουτουλίδης(70’ Γιάρολιμ), Τσιλιανίδης(77’ Σιατραβάνης), Ονουάτσι, Ζάχορα(68’ Ματσούκας).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Τζιόλης(76’ Κάτσε), Γεωργιάδης, Λούκας(71’ Ολίσε), Λίνο, Λάζαρ(46’Μαντούρο), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Νίνης

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα