Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-1

Εργοτέλης-Ατρόμητος 0-1

bet365

Ο Καραμάνος συνεχίζει να σκοράρει και ο Ατρόμητος ξεκίνησε την νέα χρονιά πάλι με τρίποντο, καθώς κέρδισε 0-1 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο!

Πως ξεκίνησαν

Για τον Εργοτέλη, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Καβουσάκης, με τους Σαρρή, Μεχία μπροστά του, τον Τζανακάκη δεξιά και τον Πίτσο στα δεξιά. Στον άξονα ήταν ο Καρντόσο με τον Μπουχαλάκη, ενώ πίσω από τον Αναστασάκο έπαιξαν οι Χαντί, Ρομάνο και Διαμαντάκος.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος είχε τον Τσέναμο στην εστία, κεντρικό αμυντικό δίδυμα τους Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και τους Νάστο, Γιαννούλη στα δύο άκρα. Δίπλα από τον Δημούτσο στον άξονα ήταν ο Πίτου Γκαρσία, με τον Ούμπιντες δεξιά, τον Φάμπιο αριστερά και τον Καραμάνο δίπλα από τον Παπαδόπουλο.

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να παίξει μπάλα και να πιέσει για ένα γρήγορο τέρμα. Έτσι, η πρώτη ε3υκαιρία ανήκει στους Κρητικούς, με το σουτ του Πίτσου στο 10' να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ ίδια ήταν και η κατάληξη της προσπάθειας του Χάντι 4 λεπτά αργότερα.

Παρόλα αυτά, αυτός που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ήταν ο Ατρόμητος. Ο Καραμάνος στο 17' έφυγε στην κόντρα, νίκησε τον πιο αργό Καρντόσο στο σπρίντ και με πολύ όμορφο σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καβουσάκη, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι Κρητικοί έψαξαν την απάντηση και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Τσενάμο είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Διαμαντάκο, ενώ στο 43' ο Γιαννούλης πήρε την μπουκιά από το στόμα του επιθετικού του Εργοτέλη και κράτησε έτσι το προβάδισμα για την ομάδα του.

Κακό ματς στην επανάληψη

Στο δεύτερο παιχνίδι, ο ρυθμός έπεσε υπερβολικά, κάτι που επιδίωξε και πέτυχε η φιλοξενούμενη ομάδα, με τον Παράσχο να οπισθοχωρεί τον Ατρόμητο, προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να χτυπήσει, αν του δοθεί η ευκαιρία, στην κόντρα. Από την μεριά του, ο Εργοτέλης, συνέχισε να ψάχνει διαδρόμους, όμως αυτό ήταν πλέον δύσκολο, μετά την αλλαγή πλάνων του «αστεριού». Μάλιστα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα και να κλειδώσει την νίκη, όμως ο Καβουσάκης στο 73' νίκησε τον Ούμπιντες και κράτησε την ομάδα του ζωντανή στην διεκδίκηση του αποτελέσματος.

Φωτιά στο τέλος

Το παιχνίδι δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι Κρητικοί διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι, εκ των οποίων το ένα, μοιάζει πως είναι όντος παράβαση. Συγκεκριμένα, ο Μεχία βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου και έπεσε κάτω, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα, καθώς δεν είδε επαφή. Επίσης, ο Εργοτέλης ζήτησε εκ νέου πέναλτι για χέρι του Ταυλαρίδη, όμως η μπάλα είχε βρει στο στήθος του και σωστά ο Κύζας είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το τελικό σφύριγμα, λοιπόν, βρήκε τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, η οποία, μάλιστα, είναι η πρώτη με γηπεδούχο τον Εργοτέλη, δίνοντας τέλος σε μία αρνητική παράδοση. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν πήραν ούτε τώρα τρίποντο, κάτι που έχουν να πετύχουν από τον Νοέμβριο και την νίκη κόντρα στον Πανθρακικό, κάτι που δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Πίτσος (80’ Κούτρης), Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (64’ Χαλκιαδάκης), Χαντί, Αναστασάκος, Διαμαντάκος (73’ Δωματάς)

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φάμπιο (69’ Μπάλλας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες (87’ Φυτανίδης), Πίτου Γκαρσία, Νάστος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Παπαδόπουλος (80’ Ναπολεόνι), Καραμάνος

MVP Καραμάνος. Ο νεαρός επιθετικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έκλεισε την σεζόν με δύο γκολ και επιβραβεύτηκε με νέο τριετές συμβόλαιο. Η απάντηση ήταν άμεση, αφού φρόντισε να πει ευχαριστώ στην διοίκηση με ακόμα ένα τέρμα, με το οποίο χάρισε την νίκη στον Ατρόμητο.

Στο ύψος του Φάμπιο. Στο ντεμπουτο του στην αρχική ενδεκάδα του Ατρομήτου, έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, έβγαλε την ασίστ στον Καραμάνο στο 17' και έδειξε πως μπορεί να υπολογίζεται ως αντι-Καραγκούνης, αν και έχει διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι του από τον Έλληνα επιθετικό.

Αδύναμος κρίκος Καρντόσο. Μέτριο παιχνίδι από τον μέσο του Εργοτέλη, που φέρει μεγάλη ευθύνη στο τέρμα του Καραμάνου, αφού χάνει τον επιθετικό του Ατρομήτου.

Η γκάφα. Ανήκει στον Παράσχο. Μπορεί ο Ατρόμητος να πήρε την νίκη, όμως έπαιξε με την φωτιά. Ο έμπειρος τεχνικός φοβήθηκε πολύ τον Εργοτέλη, έπαιξε κλειστά και ειδικά στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε υπερβολικά. Μπορεί να μην τον τιμώρησαν οι Κρητικοί και να... δικαιώθηκε, αλλά αντιμετώπισε το ματς με νοοτροπία μικρής ομάδας.

Το στραγάλι. Οι Κρητικοί έχουν πολλά παράπονα από τον Κύζα, σε μία εκ των περιπτώσεων μοιάζει να έχουν δίκιο. Η αλήθεια είναι στην μέση, αφού όντος ο Μεχία μοιάζει να έχει ανατραπεί, αλλά κατά τα άλλα, οι αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης είναι σωστές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα