ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-2

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 0-2

bet365

Ο Αστέρας έφυγε με νίκη (0-2) από τους Ζωσιμάδες σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε στην πεντάδα και είναι το φαβορί. 200 ματς για Τσιώλη.

Τα έχει... 200 ο Τσιώλης

Στο ματς του πρώτου γύρου ο Σάκης Τσιώλης καθόταν στον πάγκο του Αστέρα. Σήμερα ήταν σ' αυτόν του ΠΑΣ Γιάννινα συμπληρώνοντας 200 ματς στη Σούπερ Λιγκ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ντεμπούτο για Ακόστα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τους Ηπειρώτες στον αγωνιστικό χώρο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, με τον Ακόστα να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του «Άγιαξ», ενώ στον πάγκο ήταν και τα άλλα δύο μεταγραφικά αποκτήματα, Σονγκό και Κυβελίδης.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Στρούνα, αριστερά ο Μιχαήλ και στα στόπερ οι Μπέριος, Κολοβέτσιος. Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς, Λίλα, με τους Βίλα, Ακόστα, Κοροβέση να αποτελούν την τριάδα μπροστά τους. Στην κορυφή ο Ίλιτς.

Φουλ επίθεση από Βεργέτη

Στον αντίποδα ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το επιθετικό 4-3-3. Ο Ερνάντεζ κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Τσαμπούρης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κοντοές το αριστερό και οι Γκοϊάν, Ζησόπουλους αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους ο Εντό στα χαφ, δεξιά του ο Ουσέρο και αριστερά του ο Μουνάφο. Στις πτέρυγες ήταν δεξιά ο Καράσκο, αριστερά ο Ντε Μπλάσις και στην κορυφή ο Μπαράλες.

Πρώτη φάση και 0-1

Οι δύο ομάδες θέλησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο ΠΑΣ είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που δεν ίσχυε για τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι φώναξαν αδικαιολόγητα για χέρι στο 8', ενώ η πρώτη φάση σημειώθηκε μόλις στο 14'. Σε αυτή ο Τσαμπούτης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Μπαράλες να νικάει τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Καράσκο και 0-2

Το τέρμα αυτό... ξύπνησε τους παίκτες του Τσιώλη, που πίεσαν αλλά δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν τον Ερνάντεζ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Στο 39' ο Κουκουλάκης άφησε το πλεονέκτημα στο φάουλ στον Μπαράλες, ο Καράσκο πήρε την μπάλα από τη σέντρα, πέρασε τους πάντες και με ωραίο σουτ με το εξωτερικό άφησε άγαλμα το Βελλίδη για το 0-2.

Man of the match: Ο Μπαράλες δέχτηκε πολλά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του, ωστόσο στο 14' έκανε τη ζημιά και άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος: Πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας για τον ΠΑΣ, που απείλησε σε ελάχιστες φάσεις τον Ερνάντεζ. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον ο Ντε Βινσέντι βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ ο Τσάβες μάλλον... χαιρετάει τα Γιάννενα για την Κίλμες!

Στο ύψος του: Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Καράσκο στο 39', που ήταν ασταμάτητος από τη σέντρα και σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λίλα στο 45', όταν είχε χώρο να κατεβάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά προτίμησε το σουτ, το οποίο... δεν έκανε ποτέ!

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κουκουλάκη. Σωστά άφησε το ματς να συνεχιστεί στο 8', όταν ο ΠΑΣ φώναξε για χέρι του Ζησόπουλου. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Στο ίδιο γήπεδο που έπεσε η αυλαία του 2013 για τη Σούπερ Λιγκ άνοιξε και αυτή του 2014. Ο ΠΑΣ έκλεισε τη χρονιά που έφυγε με νίκη, όμως ξεκίνησε τη νέα με ήττα. Στα 200 ματς του Σάκη Τσιώλη στη Σούπερ Λιγκ ο «Άγιαξ» ήταν κακός και ηττήθηκε από τον Αστέρα, που εκμεταλλεύτηκε τις όποιες ευκαιρίες είχε για να κάνει ποδαρικό στο 2014 με το... δεξί.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Στρούνα (46' Κυβελίδης), Μπέριος (64' Κρητικός), Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Βίλα, Ακόστα, Κοροβέσης (46' Σονγκό), Ίλιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Γκοϊάν, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Εντό, Ουσέρο, Καράσκο (76' Σέτι), Ντε Μπλάσις (68' Ουρτάδο), Μπαράλες (89' Χουάνμα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα