Σαουθάμπτον-Τσέλσι 0-3

Γιώργος Κοντογεώργης
Σαουθάμπτον-Τσέλσι 0-3

bet365

Η ομάδα του Μουρίνιο έδειξε τα δόντια της στο Σαουθάμπτον και με μεγάλο διπλό κόντρα στους Αγιους (0-3) κρατήθηκε σε απόσταση βολής από Αρσεναλ, Σίτι.

Σε εκπληκτική κατάσταση οι Μπλε που νίκησαν και εκτός έδρας την Σαουθάμπτον σκοράροντας τρεις φορές και έδωσαν συνέχεια στο εξαιρετικό σερί αλλά και την βελτίωση στην άμυνα. Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο διατηρήθηκε στο -2 από την Αρσεναλ που νίκησε στο τέλος την Κάρντιφ (2-0) και το -1 από την Σίτι που νωρίτερα είχε περάσει από την Σουόνσι (2-3).

Οι Λονδρέζοι μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν καλές στιγμές με Τόρες (2', 4') και Σίρλε (5') πριν ο διπλός τραυματισμός των γηπεδούχων και η διακοπή για αρκετά λεπτά τους κόψει τον ρυθμό. Ο τραυματισμός του Ιβάνοβιτς έδωσε φανέλα βασικού στον Ασλεϊ Κόουλ και ο Αγγλος μπακ έκανε και αυτός σούπερ ματς μπλοκάροντας σωτήρια Λαλάνα (17') και Τζέι Ροδρίγες (25'), ενώ η Τσέλσι είχε καλές στιγμές με Τόρες (19'), Ραμίρες (25') και Αζάρ-Σίρλε (39'). Το πρώτο μέρος βγήκε με 0-0.

Ολα τα λεφτά ήταν η επανάληψη, για την Τσέλσι φυσικά. Στο 48' η Σαουθάμπτον είχε τριπλή φάση με Λόβρεν, Φόντε, Τζέι Ροδρίγες και από εκείνο το σημείο και μετά πήρε μπροστά η Μπλε μηχανή. Στο 55' ο Οσκαρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντέιβις, επέλεξε να κάνει θέατρο και πήρε πολύ σωστά κίτρινη, όμως στο 60' μετά από δική του σέντρα από αριστερά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Φερνάντο Τόρες ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 0-1 σε κενή εστία με κεφαλιά.

Στο 66' η άμυνα των φιλοξενούμενων έπαθε blackout, ο Λάμπερτ πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Τσεχ και πέντε λεπτά μετά το ματς κλείδωσε. Μετά από νέα προσπάθεια του Οσκαρ από αριστερά και πάσα, ο -απίστευτος σε όλα τα τελευταία ματς- Γουίλιαν ξεμαρκαρίστηκε αστραπιαία και με ωραίο δεξί από το όριο της περιοχής έγραψε το 0-2.

Το ματς είχε κριθεί για τα καλά και το μόνο που απέμενε στο τελευταίο κομμάτι του ήταν να δούμε ποιο θα είναι το σκορ. Στο 82' ο Αζάρ πέταξε στο ξέφωτο για τον Οσκαρ, οποίος αυτή τη φορά έκανε σωστή επιλογή στο τετ α τετ με τον Ντέιβιτς καθώς με το αριστερό έγραψε το τελικό 0-3.

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Κέλβιν Ντέιβις, Φόντε, Λόβρεν, Σο (46' Κλάιν), Στίβεν Ντέιβις (76' Γουόρντ-Πρόουζ), Λαλάνα, Κορκ (61' Λάμπερτ), Σνάιντερλιν, Γκαστόν Ραμίρες, Τσέιμπερς, Τζέι Ροδρίγες.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ασλεϊ Κόουλ, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Ραμίρες, Αζάρ (85' Εσιέν), Μάτα (53' Οσκαρ), Σίρλε (53' Γουίλιαν), Τόρες.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα