AEK 2013

AEK 2013

Γιώργος Τσακίρης
AEK 2013

bet365

Να φύγει και να μη ξανάρθει... Αυτή είναι η πρώτη σκέψη όλων των ΑΕΚτσήδων για το 2013 έπειτα από όσα βίωσαν, όμως την ίδια χρονιά ήρθε και η προοπτική λόγω Μελισσανίδη και τα μαντάτα για την «Αγιά Σοφιά»...

Στην ανασκόπηση για το 2012 σημειώναμε ότι η χρονιά ήταν μαύρη για την ΑΕΚ και αναρωτιόμασταν αν θα ήταν καλό να έρθει το 2013... Ηρθε και μαζί ήρθαν και οι χειρότεροι εφιάλτες για τους Ενωσίτες καθώς η αγαπημένη τους ομάδα πέρασε τους χειρότερους 12 μήνες της ιστορίας της. Τους πιο δύσκολους. Επειδή όμως... ΑΕΚ στα εύκολα και ΑΕΚάρα στα δύσκολα, ο δικέφαλος αετός θα ανοίξει ξανά τα φτερά του και θα πετάξει ψηλά. Οπως άνοιξε ξανλα η ψυχολογία όλων μετά την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη, εν αναμονή αυτής στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Αγιά Σοφιά!

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Αν πρόκειται να εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και σε όσα βίωσαν και βιώνουν οι ΑΕΚτσήδες προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα που να πρέπει να κρατήσει κανείς από την χρονιά που φεύγει (και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως θα ξαναζήσει).

Στην Ενωση όσοι επιθυμούν να φέρουν κάποιες γλυκές αναμνήσεις και να τις κρατήσουν στο μυαλό τους και την καρδιά τους αναμφισβήτητα αυτές δεν μπορεί να αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Τίποτα, λοιπόν! Πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσουν από την ΑΕΚ από το 2013.

Εκτός αν πάμε στα εξωαγωνιστικά. Σ' αυτό το κομμάτι οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να εστιάσουν στην προοπτική που δημιουργήθηκε με την έλευση του Δημήτρη Μελισσανίδη και ταυτόχρονα όλα τα μαντάτα που αφορούν το θέμα της ανέγερσης γηπέδου στην έκταση που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Φυσικά το Α και το Ω (πάντα αναφερόμενοι στα εξωαγωνιστικά) ήταν, είναι και θα είναι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ και η συσπείρωση. Οι μόνοι που δεν είχαν την παραμικρή ευθύνη για όσα βίωσαν ήταν οι οπαδοί της κι όμως βρήκαν τη δύναμη να τη στηρίξουν και στην Γ΄ και να μείνουν κοντά της μαζικά όπου κι αν αγωνίστηκε!

ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ: Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε: τα πάντα! Δυο λέξεις όλη η ουσία για την χρονιά που μας εγκαταλείπει (ακόμα;)... Βάζεις το μυαλό να τρέξει στο παρελθόν (προσωπικά όσο πιο γρήγορα γίνεται), οι σκέψεις, οι αναμνήσεις, όλα σε οδηγούν σε μία λέξη: πόνος... Για όσα συνέβησαν, για τον τρόπο με τον οποίο συνέβησαν.

Ειλικρινά εκτιμώ πως θα ήταν κουτό να καταγραφεί κάθε μέρα από το 2013. Διότι όλες πρέπει να αφεθούν, να μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Σίγουρα θα πρέπει στο μυαλό να έρχονται ανά τακτά διαστήματα οι απίθανες γεμάτες πόνο σκηνές που έζησαν όλοι οι ΑΕΚτσήδες σαν οδηγό για το μέλλον.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Θαρρώ πως στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχει κανένα ονοματεπώνυμο όσον αφορά την ΑΕΚ. Δεν μπορεί τη χρονιά που η ομάδα υποβιβάστηκε αγωνιστικά στην Β΄ κατηγορία να υπάρχει κάποιος να βρει έστω ένα πρόσωπο που μπορεί και να ξεχώρισε από την Ενωση...

Κανένας. Αυτή είναι η σωστή απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα! Εκτός κι αν υπάρχουν κάποιοι που εκτιμούν βάσει ιστορίας συλλόγου, μεγέθους και κόσμου ότι μπορεί σε μία χρονιά που ήρθαν τα πάνω – κάτω για την ΑΕΚ να βρει ποδοσφαιριστή που ανήκε στο ρόστερ της ο οποίος να ξεχώρισε. Η αλήθεια είναι πως όποιος το κάνει θα είναι τουλάχιστον αστείος...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Αγωνιστικά δεν υπάρχει και όλοι συμφωνούμε. Αναμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή που βίωσαν όλοι οι ΑΕΚτσήδες ήταν η παρουσίαση του νέου... Ναού των ΑΕΚτσήδων. Η μέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνοδευόμενος από ΟΛΗ την ΑΕΚ φανέρωσε σε όλους τα σχέδια του νέου ''σπιτιού'' του Δικέφαλου Αετού.
Ενα γήπεδο που άλλο σαν κι αυτό δεν θα υπάρχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Θα είναι μοναδικό, όχι το κορυφαίο στον κόσμο (σίγουρα στη χώρα μας), αλλά μοναδικό! Με τα τείχη του να θυμίζουν τα αντίστοιχα της Πόλης (μία είναι η Πόλη, η Κωνσταντινούπολη) και όλο το concept γενικά σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ που θα δημιουργηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην έκταση που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας».

Στη διάρκεια της παρουσίασης της «Αγιάς Σοφιάς» προβλήθηκε ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Ενωσίτης ηθοποιός Κώστας Βουτσάς και το οποίο υποχρέωσε όσους το παρακολούθησαν στο χώρο αλλά και στα σπίτια τους (όπου κι αν βρίσκονταν βασικά) δάκρυσαν. Κι έπειτα από καιρό ήταν δάκρυα χαράς, συγκίνησης και αναμνήσεων όμορφων! Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για τη χρονιά που φεύγει για τον κάθε ΑΕΚτσή...

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ολος ο μήνας Απρίλιος είναι μία τεράστια και ταυτόχρονα η χειρότερη στιγμή για τους ΑΕΚτσήδες. Ολα όσα έγιναν σε αυτόν τον μήνα δεν θα τα ξεχάσει κανείς, ποτέ στην Ενωση. Και πώς να ξεχάσει κανείς (εκτός των άλλων) την 14η Απριλίου. Την ημέρα που η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς δίχως αύριο.

Στο γήπεδο έδωσαν το παρών πολλοί ΑΕΚτσήδες, ο κόσμος ήταν περισσότερος απ' ότι στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι των ''αιωνίων''.

Το ρολόι σημάδευε το 87ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ στην Β΄ εθνική! Ακολούθησε πανδαιμόνιο... Παίκτες έτρεχαν προς τα αποδυτήρια για να σωθούν, οι οπαδοί της Ενωσης διακόπτουν το ματς και μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο εκδηλώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους, τον πόνο τους, την πίκρα τους για όσα τους υποχρέωσαν να βιώσουν όλο το προηγούμενο διάστημα, όλη τη διάρκεια της σεζόν σ' όλα τα ματς που είχαν προηγηθεί. Μόνο ο κόσμος δεν έφταιγε κι ας επιχείρησαν κάποιοι να ρίξουν... ανάθεμα στους οπαδούς που διέκοψαν το ματς! Η τελευταία εικόνα: Πρόσωπα παγωμένα, βουβά, δάκρυα παντού, πόνος, τόσος πόνος που δεν μπορεί να περιγράψει κανείς σε ένα άψυχο χαρτί...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2013: «Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση, δε το περίμενα με την ΑΕΚ στη Γ’ εθνική, αλλά το παρατηρώ και οφείλω να το σημειώσω, Διαπιστώνω ότι εκτός ΑΕΚ ασχολούνται πάρα πολλοί με αυτό το νέο ξεκίνημα, παρακολουθούν, σχεδιάζουν, κριτικάρουν, κάπου διακρίνω και ένα μικροπανικό. Δεν υπάρχει λόγος, να μην ανησυχούν, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι απλά στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας και υπάρχει μπροστά της πολύς δρόμος. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, όπως δε χαρίστηκε ποτέ στην ιστορία αυτής της ομάδος, η ΑΕΚ δε πρόκειται να παρακαλέσει, η ΑΕΚ θα απαιτήσει αλλά όταν θα είναι έτοιμη. Όταν επιστρέψουμε και όταν γίνουμε και πάλι ευθέως ανταγωνιστικοί, όπως φαίνεται, εκείνοι το θυμούνται πιο έντονα από εμάς, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».

Στις 10 Ιουλίου 2013, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν σαφής...

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα