Παράδοση με επιθετικούς…

Παράδοση με επιθετικούς…

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Παράδοση με επιθετικούς…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός να αποκτάει καλούς επιθετικούς κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός , όπως λέει το ρεπορτάζ, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει έναν νέο επιθετικό στο ρόστερ του. Με στόχο να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα και να πάρει θέση βασικού δίπλα στον Μπέργκ και να τον βοηθάει στο σκοράρισμα κυρίως απέναντι στις κλειστές άμυνες. Ρίχνοντας μία ματιά στις δύσκολες μεταγραφικές περιόδους του Γενάρη καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός έχει την παράδοση να αποκτάει καλούς επιθετικούς. Είτε αυτοί έρχονται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και εξελίσσονται σε κορυφαίοι επιθετικοί της ομάδας, είτε αυτοί είναι πιο γνωστοί αλλά προέρχονται από μεγάλη αγωνιστική απραξία. Τρία παραδείγματα μου έρχονται στο μυαλό.

Πρώτο και καλύτερο αυτό του τεράστιου Χριστόφ Βαζέχα, που ήρθε τον Δεκέμβριο του 1989 με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να λέει τότε ότι «πήραμε τον Βαρζίχα και θυμηθείτε το ότι θα βγάλει μάτια». Τότε λίγοι το πίστευαν, αλλά ο Χρηστάρας έγινε τελικά ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος και με 244 γκολ βρίσκεται στην δεύτερη θέση όλων των σκόρερ στην Ελλάδα πίσω μόνο από τον Θωμά Μαύρο. Ο Βαζέχα, που όχι μόνο έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα, με κορυφαίο το γκολ μέσα στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ, αλλά η αποχώρησή του από την ομάδα και την ενεργό δράση το 2004 έφερε όλους τους διαδόχους του στην άσχημη θέση να συγκρίνονται μαζί του με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν ήρθε τον Δεκέμβριο του 1989 στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό οι φίλοι της ομάδας δεν ενθουσιάστηκαν. Τώρα πίνουν νερό στο όνομά του….

Τον Ιανουάριο του 2001 ήρθε από την Πολωνία πάλι ένας άλλος παίκτης που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Ο αγαπημένος Μανωλάκης των φίλων του Παναθηναϊκού που έβαλε πολλά κρίσιμα γκολ στην Ευρώπη, αλλά είχε και μεγάλη συμμετοχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2004 πετυχαίνοντας γκολ-τρίποντα στα τελευταία των τελευταίων αγώνων του πρωταθλήματος. Είχε σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, αλλά πρόσφερε πολλά στην ομάδα και ακόμα και σήμερα όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον έχουν στην καρδιά τους και τον νοσταλγούν.

Τέτοια εποχή πέρυσι ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Λουτσιάνο Φιγκερόα , που βρισκόταν σε ανάρρωση από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο. Με αμφιβολία από πολύ κόσμο, αν τελικά θα μπορούσε να βοηθήσει. Εδεσε με την ομάδα έβαλε σημαντικά γκολ με αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό όταν πήρε την απόφαση να πάει στην Μαλαισία, λόγω μεγάλης οικονομικής προσφοράς οι φίλοι του Παναθηναϊκού να εκφράσουν την στενοχώριά τους, αφού σε ένα χρόνο δέθηκε πολύ με τους οπαδούς και την ομάδα.

Στον αντίποδα υπάρχει και το παράδειγμα του ….περίφημου Μάρκο Βίλα, που ήρθε στον Γενάρη του 2000, για να βοηθήσει την ομαδάρα του Γιάννη Κυράστα, τότε στην επίθεση, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε…

Γενικά, όμως, οι επιθετικοί που έρχονται τον Γενάρη στον Παναθηναϊκό βάζουν σφραγίδα με την παρουσία τους και αυτό επιδιώκουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και με τον επιθετικό, που θέλουν να φέρουν τώρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.