Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1

bet365

Η Ξάνθη προηγήθηκε, το... φάντασμα της Λεωφόρου επανήλθε, αλλά ο Αλγερινός με δυο γκολάρες καθάρισε (2-1) για τον Παναθηναϊκό!

Γκολάρα εσείς, γκολάρα κι εμείς!

Με την... αύρα της καυτής Λεωφόρου και την σούπερ ψυχολογία από την τεσσάρα στη Λιβαδειά, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, πίεζε ψηλά και δημιουργούσε από τα άκρα, «ρήγματα» στην άμυνα της Ξάνθης. Παρόλα αυτά και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι «ακρίτες» ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 12'!

Παρά την κακή κυκλοφορία της μπάλας και τους διαδρόμους που δεν υπήρχαν, έφτανε ένα έξυπνο άνοιγμα του Ντιέ και ένα καταπληκτικό «χάδι» στην μπάλα από τον Τριάδη! Ο νεαρός άσος την έστειλε εκεί όπου δεν μπορεί να την πιάσει κανένας τερματοφύλακας. Άπιαστο φαλτσαριστό, η μπάλα στο πλεκτό του «τριφυλλιού» και... παγωμάρα στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Η Ξάνθη πέρασε μπροστά με μία γκολάρα αλλά ο Παναθηναϊκός... απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο. Με ένα υπέροχο τέρμα, στο οποίο εξαφανίστηκε η μπάλα και εμφανίστηκε στο βάθος της εστίας του Τσέμα. Πιο ομαδικό γκολ αλλά εξίσου ωραίο. Οι «πράσινοι» ψάχνουν τις κοντινές εναλλαγές της μπάλας έξω από την περιοχή, οι Μέντες και Ντίνας άνοιξαν την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Μεχντί Αμπέιντ σε κενό τέρμα έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο γρήγορο ρυθμό, η Ξάνθη περίμενε και με εξαίρεση μια καλή κεφαλιά του σκόρερ, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο, καθώς τα... θαλάσσωνε στην τελική πάσα.

Αμπέιντ... και καλά Χριστούγεννα!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, έδειχνε να το θέλει περισσότερο και με την έναρξη της επανάληψης... γκάζωσε για να βρει το δεύτερο γκολ που θα έφερνε τούμπα το ματς. Το κατάφερε σχετικά νωρίς, στο 54', με τον «κεραυνό» του Αμπέιντ 30 μέτρα μακριά από την εστία του Τσέμα. Η μπάλα μέτα το στρώσιμο του Νάνο έφυγε με ταχύτητα «σφαίρας»... δοκάρι και μέσα! Ο Αλγερινός μέσος ντύθηκε γνήσιος Άγιος-Βασίλης, δηλαδή στα πράσινα, και σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο!

Η Ξάνθη αναγκαστικά βγήκε από το καβούκι της, η είσοδος του Σολάρι έδωσε πνοή στην επίθεση των «ακριτών» αλλά ο Αργεντινός σπατάλησε την πιο μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του, που δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Οι «πράσινοι» κράτησαν μέχρι τέλους το 2-1 και δεν... πλήρωσαν την τεράστια διπλή ευκαιρία των Κλωναρίδη-Αμπέιντ και το δοκάρι του Ντίνα! Η μπάλα δεν «τιμώρησε» τον καλύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε αυτό που ήθελε και κάνει ήρεμος γιορτές.

MAN OF THE MATCH: Μεχντί Αμπέιντ. Ο Αλγερινός αρχίζει να δείχνει στοιχεία του παιχνιδιού του, τα οποία δεν είχαμε δει στις πρώτες του εμφανίσεις με το «τριφύλλι». Πατάει περισσότερο περιοχή, παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και κόντρα στην Ξάνθη έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Ισοφάρισε στο 20', ολοκληρώνοντας μία πανέμορφη ομαδική κίνηση και στο 54' με... κεραυνό διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που χάριισε ένα σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο... φιλοξενουμένοι σε αυτή την κατηγορία. Ένας για κάθε ομάδα. Για τους φιλοξενούμενους ο νεαρός Τριάδης εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Το... κεράσακι στη τούρτα μιας πολύ «γεμάτης» εμφάνισης ήταν το γκολ που άνοιξε το σκορ αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Ταλαιπώρησε αρκετά τον Σπυρόπουλο στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης και ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του.

Για τους γηπεδούχους, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης συνεχίζει να βρίσκεται σε... τούρμπο κατάσταση. Ασταμάτητος με την μπάλα στα πόδια, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Θα μπορούσε να σκοράρει για το 3-1 αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καρίμ Σολτάνι. Είναι από τα «βαρόμετρα» της φετινής Ξάνθης αλλά τον... κατάπιαν οι στόπερ του Παναθηναϊκού. Αρκετές περιττές ενέργειες και καθόλου ουσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Ήταν με διαφορά από την δεύτερη, η μεγαλύτερη, η πιο σημαντική φάση της Ξάνθης για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απόψε στη Λεωφόρο. Ο Σολάρι, όμως, στο 79' μετά το τραγικό λάθος του Κοτσόλη και έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του, νικήθηκε από τον πορτιέρο του «τριφυλλιού» που έσωσε την παρτίδα, διορθώνοντας το αρχικό του λάθος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας δεν είχε την δύσκολη φάση στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι κατάφερε να εκνευρίσει την κερκίδα με τις αποφάσεις του, κυρίως στο... μοίρασμα των «σποριών».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2013. Με νίκη στο σπίτι του, με μία πολύ καλή εμφάνιση και με ανατροπή για πρώτη φορά, καθώς βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ. Όλα αυτά χάρη στην ποιότητα του Μεχντί Αμπέιντ αλλά και τον ξέφρενο ρυθμό που είχε η ομάδα του Αναστασίου σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα και δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει η Ξάνθη που το πάλεψε απόψε αλλά της έλειψε το κάτι παραπάνω στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα