ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0

bet365

Ο Λούκας... μοίρασε, οι Κατσικάς, Τζιόλης, Αθανασιάδης σκόραραν και ο ΠΑΟΚ θα κάνει καλά Χριστούγεννα, μετά το 3-0 επί του Λεβαδειακού!

Ο Χουμπ Στέφενς για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 δίνοντας φανέλα βασικού στους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Τζαβέλλας. Στον άξονα οι Λάζαρ και Τζιόλης, στις πτέρυγες οι Λούκας και Στοχ. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

Ο Νίκος Καραγεωργίου ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 5-2-3 και πιο συγκεκριμένα ο Στρατηλάτης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σκέμπης και αριστερά ο Νικολακάκης. Στο κέντρο της άμυνας οι Γεωργίου και Μαρτίνεζ ενώ μπροστά τους ο Σανγκουιμέντι. Στην μεσαία γραμμή οι Πετράζι και Λαμπρόπουλος. Στις πτέρυγες οι Κάντζι και Ορτέγκα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ροτζέριο.

Κατσικάς και 1-0

Με τους Τζιόλη και Λάζαρ να μην είναι σε καλή μέρα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με τον Κατσικά στο 10’. Ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ με τον αμυντικό παιχνίδι χωρίς πίεση έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι να έρθει το γκολ ο Δικέφαλος είχε ένα πρόβλημα στα μαρκαρίσματα καθώς οι παίκτες του εφάρμοσαν το σύστημα πίεση στον αντίπαλο με τα μάτια.

Ο Λεβαδειακός έβρισκε τους διαδρόμους και με σχετική ευκολία μετέφερε την μπάλα στην περιοχή του Γλύκου. Μάλιστα ήταν η ομάδα μέχρι και το πρώτο μισάωρο που δημιουργούσε ευκαιρίες. Στο 9' σουτ του Νικολακάκη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Γλύκος και στο 25' ωραία ενέργεια από τον Ορτέγκα, μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γλύκου.

Κατοχή κόρνερ και τίποτα άλλο

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, καμιά 5-6 κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ανάπτυξη από τα πλάγια όμως μ’ αυτό τον τρόπο δεν ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα. Δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του ενώ πολύ δύσκολα οι χαφ του περνούσαν την μπάλα στους δύο επιθετικούς μιας και ο Λεβαδειακός που οπισθοχώρησε ήταν πολύ δυνατός αμυντικά.

Στην Θύρα 8 η μπάλα

Πάντως η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 33’ με τον Στοχ απέναντι από τον Στρατηλάτη έστειλε την μπάλα στην θύρα 8. Στο 40 ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γεωργίου με τον Θάνο να ζητάει την συνέχιση του αγώνα.

Αποδοκιμασίες κατά Σαλπιγγίδη

Στο δεύτερο ημίχρονο το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η αντικατάσταση του Σαλπιγγίδη από τον Βούκιτς, με την Τούμπα να αποδοκιμάζει, αλλά και να χειροκροτεί τον διεθνή επιθετικό. Όπως ακριβώς και στη Νέα Σμύρνη όπου και εκεί ο βραχύσωμος επιθετικός αποδοκιμάστηκε, αλλά και χειροκροτήθηκε. Ο Καραγεωργίου μπορεί να πέρασε τον Μάντζιο στο γήπεδο ωστόσο όλος ο Λεβαδειακός ήταν οχυρωμένος στα καρέ του Στρατηλάτη.

Πάντως η εντολή από τον Έλληνα τεχνικό ήταν να χτυπήσουν τον ΠΑΟΚ στην κόντρα επίθεση. Η πρώτη τελική προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 69' μετά από σέντρα του Λίνο ο Αθανασιάδης έπιασε από κοντά την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη.

Ζήτησε πέναλτι του ακύρωσε καθαρό γκολ

Στο 75’ ο Λεβαδειακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λαμπρόπουλου από τον Γλύκο. Ο Θάνου συνέχισε το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές του Καραγεωργίου να την «πέφτουν» στο διαιτητή από τα Γρεβενά. Στο 78’ ο Ορτέγκα έφυγε από κανονική θέση όμως ο πρώτος επόπτης Χαρίσης σήκωσε την σημαία για οφ σαιτ με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει.

Βρήκε δίχτυα στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχε δύο γκολ με τους Τζιόλη και Αθανασιάδη. Στο 81’ σε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Λούκας μπήκε στην περιοχή κμαι την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα και με διπλή προσπάθεια ο Τζιόλη έκανε το 2-0. Στο 83’ και πάλι ο Λούκας από τα δεξιά γύρισε στον Αθανασιάδη, που με πλασέ νίκησε τον Στρατηλάτη για το 3-0.

MAN OF THE MATCH: Παρότι βρίσκεται στον πάγο ο Γιώργος Κατσικάς επέστρεψε στην 11άδα μετά από καιρό πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του Λεβαδεδιακού φέρει μεγάλη ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε. Παρότι η ομάδα της Βοιωτίας έπαιξε αμυντικά κατάφερε να δεχθεί γκολ από λάθος τοποθετήσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ορτέγκα ήταν ο μοναδικός παίκτης που απείλησε τον ΠΑΟΚ στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Λεβαδειακός σήμερα στην Τούμπα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο πρώτος βοηθός Κοσμάς Χαρίσης από τα Γρεβενά έκανε το μεγάλο λάθος ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Ορτέγκα ως οφσάιντ την στιγμή που το σκορ ήταν 1-0 και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βγάλει ούτε φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Θάνος έφυγε από την Τούμπα με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά παράπονα. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε χέρι του Γεωργίου, ενώ και ο Λεβαδειακός φωνάζει για ένα πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρόπουλου από τον Γλύκο. Η ομάδα της Βοιωτίας διαμαρτύρεται και για το οφσαίντ του Ορτέγκα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το 3-0 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος ήταν μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ξύπνησε μόνο στο τέλος με τα δύο γκολ που πέτυχε από λάθη στην άμυνα του Λεβαδειακού. Αποδοκιμασίες είχαμε για τον Σαλπιγγίδη την ώρα της αλλαγής, αλλά και για τον Κάτσε παρότι δεν αγωνίστηκε.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ(787’ Ολίσε), Λούκας, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης(62’ Βούκιτς).

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γεωργίου, Πετράζι, Καντζί, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Σανγκουιμέντι, Μαρτίνεθ(78’ Καπό), Ροτζέριο(63’ Μάντζιος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα