Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4

Γιώργος Καραμάνος
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4

bet365

Η κορυφαία επιθετικά ομάδα της Πρέμιερλιγκ, Σίτι, συνέχισε να σκοτώνει, αυτή τη φορά και εκτός έδρας (4-2 τη Φούλαμ) και βρέθηκε στο -1 από την κορυφή.

Στο «Ετιχάντ» είναι ο φόβος και ο τρόμος. Ρωτήστε επί τούτου και τους Αρσέν Βενγκέρ και Αντρέ Βίλας-Μπόας. Ωστόσο, ενώ εντός έδρας ο μέσος όρος σκοραρίσματος της Σίτι βρίσκεται στο εκπληκτικό 4,37 γκολ ανά ματς, στις εξορμήσεις της εκτός Μάντσεστερ δεν τα πηγαίνει εξίσου εξαιρετικά (1,5 γκολ ανά ματς). Αυτή τη φορά όμως στο «Κρέιβεν Κότατζ», ξύπνησε για τα καλά και διέλυσε 4-2 τη Φούλαμ του Γιώργου Καραγκούνη.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η επικράτηση ήρθε πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυράει το τελικό σκορ. Οι Πολίτες προηγήθηκαν 2-0, ισοφαρίστηκαν και ο Μάνουελ Πελεγκρίνι είδε τις αλλαγές του να του δίνουν το «τρίποντο». Οι φιλοξενούμενοι που προσπαθούν να μάθουν να παίζουν χωρίς τον κορυφαίος τους, Σέρχιο Αγουέρο, ξεκίνησαν με οριζόντιο δοκάρι του Σίλβα (14') και άνοιξαν τον χορό τους λίγο αργότερα (23') με τρομερό φάουλ (το 4ο του στην Πρέμιερλιγκ) του Γιάγια Τουρέ, καθώς ο Ιβοριανός μέσος έστειλε τη μπάλα πρώτα στο σίδερο της συμβολής και μετά στα δίχτυα.

Λίγο πριν το ημίχρονο (43') ο Κομπανί με προβολή θα έκανε το 2-0, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θα έβγαζαν νεύρο και θα αντιδρούσαν με ισοφάριση. Με τον Καραγκούνη βασικό για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι (είχε τρεξίματα, αλλά δεν ήταν τόσο καλός και έπαιξε μέχρι το 82') από τότε που ανέλαβε πρώτος προπονητής ο Ρενέ Μιούλενστον, οι Κότατζερς μείωσαν στο 50'. Ο Τααράμπτ έκανε φοβερή κούρσα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ρίτσαρντσον. Στο 69' ο Κομπανί θα έφερνε το σκορ στα ίσα με ένα ασύλληπτο αυτογκόλ με τρομερά φάλτσα (το 3ο του στην Αγγλία), αφήνοντας άγαλμα τον Χαρτ.

Ο Πελεγκρίνι όμως είχε άστρο. Στο 78' μετά από κάθετη του Σίλβα, η μία αλλαγή του Χεσούς Νάβας θα πλάσαρε από πλάγια θέση κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα για το 2-3 και στο 83' η άλλη αλλαγή του, ο Μίλνερ θα αξιοποιούσε με πλασέ από το πέναλτι την εκπληκτική πάσα του Νεγρέδο, ολοκληρώνοντας το καρέ της ομάδας του. Με αυτό τον τρόπο η Σίτι έφτασε τις πέντε σερί επιτυχίες κόντρα στη Φούλαμ και βρέθηκε στο -1 από την κορυφή. Οσο για τους Λονδρέζους, η 8η ήττα τους στα εννέα τελευταία ματς, δικαίως τους αφήνει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Φούλαμ: Στεκέλενμπουργκ, Χιουζ, Σεντέρος (37' Αμορεμπιέτα), Ρίτερ, Ρίισε, Πάρκερ, Καραγκούνης (82' Μπεντ), Σίντγουελ, Τααράμπτ, Ντεζάγκα (65' Κασάμι), Ρίτσαρντσον

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νασρί (75' Μίλνερ), Σίλβα (84' Χάβι Γκαρθία), Τζέκο (58' Χεσούς Νάβας), Νεγρέδο.


«Αέρας» η Νιούκαστλ!
Ο Τόνι Πούλις γεύτηκε για πρώτη φορά την ήττα στο Λονδίνο, καθώς η εκπληκτική Νιούκαστλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κρίσταλ Πάλας, φεύγοντας με μεγάλη νίκη 3-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα, όμως η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 15’, όταν ο Κρουλ έβγαλε δύσκολα το σουτ του Μπάναν. Η Νιούκαστλ πήρε το προβάδισμα στο 25’, όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Σισοκό ο Καμπάγ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ντιλέινι και κατέληξε στα δίχτυα του Σπερόνι για το 0-1. Οι παίκτες του Πούλις αντέδρασαν μετά το γκολ, ανέβασαν ταχύτητα και έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση λίγο αργότερα, όταν ο Ανίτα έσωσε πάνω στην γραμμή τις «καρακάξες». Παρά τις προσπάθειες των Λονδρέζων, όμως, εκείνοι που έφτασαν ξανά στο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 38’ μετά από σέντρα του Ντεμπουσί ο Γκάμπιντον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2… Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Πάρντιου είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με την Πάλας να χάνει μόνο μία – και απίστευτη – ευκαιρία στην επανάληψη με τον Ζερόμ. Στο 79’ ο Μπεν Αρφά πήρε τη θέση του Καμπάγ και στο 86’ με εύστοχη εκτέλεση έκανε και το 0-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.


Ασταμάτητη εντός η Στόουκ
Με όπλο το «Μπριτάνια» η Στόουκ φαίνεται πως δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την παραμονή. Οι Πότερς μπορεί αν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Αστον Βίλα, αλλά τελικά κατάφεραν να νικήσουν 2-1 και να διευρύνουν το εντός αήττητο σερί τους στα έξι ματς. Ο Ανταμ έκανε το σκορ (50'), αλλά ο Κόζακ ισοφάρισε (66'), για να έρθει ο Κράουτς (70') μετά από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα της Βίλα, Γκουζάν και να σκοτώσει την πάλαι ποτέ αγαπημένη του. Η νίκη απογείωσε τη Στόουκ στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη...


Στο «μηδέν» η Σάντερλαντ
Χριστούγεννα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Premier League θα κάνει η Σάντερλαντ μετά τη λευκή ισοπαλία με την Νόριτς στο «Stadium of Light». Οι Μαύρες Γάτες βρίσκονται στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς να έχουν νίκη σε βάρος καμίας ομάδας από αυτές που βρίσκονται από πάνω τους (Φούλαμ, Γουέστ Χαμ, Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Μπρομ). Στην καλύτερη φάση ενός πολύ μέτριου αγώνα, ο αμυντικός των γηπεδούχων, Γουες Μπράουν έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 93' αποβλήθηκε. Η προϊστορία δεν είναι κάτι στο οποίο μπορεί να ελπίζει η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ, αφού από τη σεζόν 2004-05 μόλις μία φορά ομάδα που έκανε Χριστούγεννα στην τελευταία θέση κατάφερε στο τέλος να σωθεί.


Βαθμός με Βύντρα για Γουέστ Μπρομ
Το γκολ του Ματέι Βύντρα στο τέλος του αγώνα, χάρισε στην ομάδα του υπηρεσιακού τεχνικού, Κιθ Ντάουνινγκ έναν βαθμό στον εντός έδρας αγώνα με την Χαλ. Ο δανεικός από την Τότεναμ, Τζακ Λίβερμορ, με ωραίο τελείωμα σε αντεπίθεση έδωσε στο 28' στους Tigers το προβάδισμα (0-1), όμως τέσσερα λεπτά πριν τα 90' ο δανεικός από την Ουντινέζε, πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League γράφοντας το τελικό 1-1. Αυτός ήταν ο πρώτο βαθμός για τους Μπάγκις στα 5 τελευταία παιχνίδια.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο (21/12)

Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1
(25', 45' Σουάρες, 42' Στέρλινγκ - 58' Ματς)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 0-3
(25' Καμπάγ, 39' Γκάμπιντον αυτ., 86' πεν. Μπεν Αρφά)

Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4
(50' Ρίτσαρντσον, 69' Κομπανί αυτ. - 23' Τουρέ, 43' Κομπανί, 78' Νάβας, 83' Μίλνερ)

Μάντσεστερ Γ.-Γοτέστ Χαμ 3-1
(26' Γουέλμπεκ, 36' Γιανουζάι, 72' Γιανγκ - 81' Κ. Κόουλ)

Στόουκ-Άστον Βίλα 2-1
(50' Άνταμ, 70' Κράουτς - 66' Κόζακ)

Σάντερλαντ-Νόριτς 0-0

Γουέστ Μπρομ-Χαλ 1-1
(86' Βίντρα - 28' Λίβερμορ)

Κυριακή (22/12)

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (15:30)
Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα (23/12)

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα