ΑΕΚ-Κηφισιά 4-2

ΑΕΚ-Κηφισιά 4-2

Gazzetta team
ΑΕΚ-Κηφισιά 4-2

bet365

Η ΑΕΚ μπήκε... σβηστά, είδε το 1-0 να γίνεται 1-2, αλλά κάπου εκεί ξύπνησε και με ηγέτη τον Μπρέσεβιτς έφτασε στο χορταστικό 4-2 επί της μαχητικής Κηφισιάς!

Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε από νωρίς πως το ματς θα ήταν... τρελό καθώς μόλις στο 2' η Κηφισιά είχε τετ α τετ με τον Βέρμπη αλλά ο Βούρας πρόλαβε να σώσει την κατάσταση για την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που από εκεί που πήγε να βρεθεί από το ξεκίνημα πίσω στο σκορ, βρέθηκε μπροστά στο 8' με την κεφαλιά του Τσούπρου μετά το κόρνερ του Πλατέλλα. Με την Κηφισιά να παίζει συνεχώς ανοιχτά, οι Κιτρινόμαυροι είχαν τις προϋποθέσεις για να βάλουν από νωρίς και δεύτερο γκολ ώστε να προσφέρουν ένα χαλαρό απόγευμα στους οπαδούς τους αλλά σε δύο περιπτώσεις με τον Γροντή, σουτ και τελική πάσα, δεν ήρθε το γκολ.

Αφού δεν έβαλε η ΑΕΚ δεύτερο γκολ, έβαλε δύο η Κηφισιά μέσα σε... δύο λεπτά, προκαλώντας σοκ στο ΟΑΚΑ! Στο 21' ο Αλήμπας έκανε κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή και ο Βούρας κατάφερε να δεχθεί το 1-1 ενώ στο 23' έλειπε η άμυνα από την δεξιά πλευρά της Ένωσης με αποτέλεσμα ο Τεγούσης να βγει τετ α τετ και να κάνει το 1-2! Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα χρειάστηκε κανα 10λεπτο για να συνέλθει, η Κηφισιά συνέχιζε να παίζει ανοιχτά και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ θεωρητικά αλλά πρακτικά υπήρχε πρόβλημα και ο Δέλλας έκανε νωρίς την πρώτη αλλαγή. Εξω ο Τσούπρος στο 37', μέσα ο Ανάκογλου, επιστροφή στο κέντρο της άμυνας για τον Γεωργέα.

Ενα λεπτό μετά (38') οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν στο 2-2 με την κεφαλιά του Τσουκαλά μετά το φάουλ του Πλατέλλα (δεύτερο γκολ που έδωσε από στημένη φάση), για να πιέσουν -χωρίς αποτέλεσμα- ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου για το τρίτο γκολ και την ανατροπή στην ανατροπή στο πρώτο 45λεπτο.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν γενικά καλή ή τουλάχιστον σοβαρή, η ΑΕΚ είχε μπροστά της άλλα 45 λεπτά για να κάνει το καθήκον της και η αλήθεια είναι πως δεν έδειξε να αγχώνεται ιδιαίτερα. Η ομάδα του Δέλλα είχε δοκάρι στο 49' με τον Ντακόλ, από τον ωραίο συνδυασμό των Ανάκογλου-Πλατέλλα και γενικά έψαξε το γκολ με υπομονή. Ο προπονητής πέρασε στον αγώνα και τον Ράμα στο 62' αντί του Ντακόλ, βάζοντας τον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπρέσεβιτς, με τους Γροντή (αριστερά) και Πλατέλλα (δεξιά) να παραμένουν στα άκρα, για να έρθει αμέσως μετά (67') το 3-2: Σέντρα του Πεταυράκη από αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Σταθάκη για τον Μπρέσεβιτς, πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση από αυτόν και η μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι είχε λήξει καθώς δεν υπήρχε περίπτωση η ΑΕΚ να κάνει τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και το ενδιαφέρον υπήρχε μόνο στο αν θα μπει και τέταρτο γκολ. Μπήκε, στο 85', με εξαιρετικό πλασέ του Μπρέσεβιτς (ξανά) μετά το γύρισμα του Πεταυράκη, με τον Κροάτη να αποδεικνύει πως όσο δυσκολεύεται στο... κοντρόλ, τόσο εύκολο έχει το σουτ ή το πλασέ με τη μία μέσα στην περιοχή και γενικά τα γκολ που βάζει είναι γκολ φορ. Δικαιολογημένο, επομένως, το χειροκρότημα του κόσμου όταν έγινε αλλαγή για να μπει στο ματς ο Παυλής, με την Ένωση να παίρνει το τρίποντο και να στρέφει τώρα την προσοχή της στον Αγροτικό Αστέρα και το κύπελλο...

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος (37' Ανάκογλου), Κορδέρο, Γεωργέας, Ντακόλ (62' Ράμα), Μπρέσεβιτς (87' Παυλής), Γροντής, Πλατέλλας.

Κηφισιά: Κόλλιας, Στασινός, Μανάρι, Τεούσης, Κολοτούρος, Κορακάκης, Χίσος (56' Ντούμος), Αλήμπας (76' Παπάζογλου), Βέρμπης, Γκουτσούλας, Καραμπάς.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα